loader
Foto

Galerie foto

Cristian Mîndru

A absolvit Facultatea de Jurnalism, urmărindu-şi visul pe care l-a avut de mic copil, acela de a deveni ziarist sportiv. În 2001 a debutat în televiziune la Antena 1, ca reporter, iar din 2004 s-a alăturat Televiziunii Române. Îl vedem la Ştirile sportive din cadrul Telejurnalelor TVR, îi ascultăm comentariile la diferite competiţii, îl vedem ca gazdă a unor gale şi evenimente sportive.

 

Întotdeauna bine documentat, cu un timbru recognoscibil şi o prezenţă plăcut, Cristi Mîndru este un important membru al echipei TVR de comentatori şi prezentatori de jurnale şi emisiuni de sport.

În 2004, a făcut parte din echipa de la Bucureşti care a produs pentru TVR Jocurile Olimpice de Vară de la Atena, apoi a participat ca redactor–comentator la Jocurile Olimpice de Vară de la Beijing 2008. În acelaşi an , revista TV Mania îi decerna premiul special „Cristian Ţopescu” – pentru cel mai promiţător tânăr jurnalist sportiv. Iar cariera sa a continuat cu alte comentarii sportive, emisiuni şi jurnale de ştiri.

Iubitorii de sport s-au putut bucurat de comentariile sale de la JO de la Vancouver 2010, şi de la ediţiile următoare, de la Londra 2012, Rio 2016, Tokyo 2020, Paris 2024.

De asemenea, a fost prezentator sau producător al studiourilor „Champions League”, a moderat studiouri la Campionatele Mondiale de Fotbal 2006, 2010, 2014 şi 2018, precum şi la cele ale Europenelor de fotbal pe care Televiziunea publică le-a transmis, a fost în echipa de comentatori TVR la CM de fotbal din Qatar 2022.

Pasionat de tenis, pe care îl şi practică de câte ori are ocazia, Cristi Mîndru este, de altfel, unul dintre cei mai apreciaţi comentatori de tenis, vocea sa fiind aproape sinonimă cu acest sport. Însă şi sporturi precum handbalul, fotbalul, baschetul, nataţia sau cele de iarnă ca schi alpin, short track, patinaj viteză pot fi urmărite în comentariile lui Cristian.

Iarna, îi place să schieze, iar vara preferă vacanţele în orice oraş cu mare şi soare. Pe lângă tenis, Cristi este  pasionat şi de muzica rock.

23:35 Duelul pianelor

““Duelul Pianelor” revine cu un sezon nou pe TVR 2, în fiecare duminică, de la ora 20, într-o nouă formulă dar cu acelaşi scop: divertisment de calitate. Carismaticul Adrian Enache va arbitra un duel muzical presărat cu provocări inedite, arhive TVR, poveşti amuzante, muzică live şi improvizaţii cu trupa Popfolklorica, alături de talentaţii Ovi si Ilinca

Producator: Iuliana Marciuc

(Reluare)

1:35 Istorii de bun gust

*Arsenie Boca

*Arsenie Boca este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX, dar si una dintre personalitătile cele mai interesante si complexe ale României. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Tara Hategului, se perindă zilnic sute de pelerini. În timpul vietii a fost urmărit, supravegheat, cercetat, iar cuvintele şi atitudinile sale au devenit subiect de interpretări, răstălmăciri şi, cateodata, rea-voinţă. Dar, mai mult decât oricine în România contemporană, a dat sens şi nădejde celor deznădăjduiti. Din dosarul informativ al Părintelui Arsenie Boca aflăm că, începând din anul 1946, Părintele era „cunoscut de Gheorghiu-Dej şi de Teohari Georgescu, cei care voiau să-l promoveze într-un post de episcop”. Conform mărturiei Mitropolitului Bartolomeu Anania, după anul 1948, însuşi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Justinian Marina, plănuia să-l ridice pe Părintele Arsenie la rangul de arhiereu: Acesta a marturisit: „Ştiu cu siguranţă că Patriarhul se gândea să-l cheme la treapta arhieriei, dar, precum se cunoaşte, Arsenie a fost arestat, dus în lagăre de muncă forţată şi apoi, practic, obligat să rămână inactiv” Se mai consemneaza, de asemenea, că în acea vreme Părintele Arsenie Boca se afla în bune relaţii cu Petru Groza. Prin urmare, nu i-ar fi fost deloc greu să profite de pe urma acestor „simpatii”! De ce a preferat în locul puterii-arestările, în locul confortului-urmăririle, în locul recunoaşterii-marginalizarea, este la îndemâna oricui să răspundă!​

Realizator: Camelia Moise

(Reluare)

 

#tvr2