loader
Foto

Galerie foto

CONSTANTIN LUPESCU

A început activitatea în televiziune în anul 2005 cu emisiunea “Campionatul de Comedie” (2005-2007), devenind ulterior prezentatorul seriei de reportaje “Pelerin” (2007-2012) şi prezentator în cadrul emisiunii “Universul Credinței” (2012-2013). Din mai 2015, el este naratorul documentarelor din cadrul campaniei Dreptul la memorie.

 

Născut pe 9 martie 1973, Constantin (Costea) Lupescu este absolvent al UNATC, la terminarea facultăţii activând timp de 3 ani ca actor la Piatra Neamţ.A jucat în Hamlet – album de familie la Teatrul Mic, a avut rol principal în producţia italiană “Il resto della notte” (film care a fost prezent la Cannes şi la Festivalul de Film din Dubai), însă cariera de actor l-a condus spre lumea fascinantă şi creativă a improvizaţiei, făcând parte, încă de la apariţia spectacolelor de improvizaţie în România, din grupurile de improvizaţie - Teatru Sport, Improshow, Comedy.Show, în prezent “Improvizatorii”.

Începând din 12 mai 2013, Costea Lupescu prezintă în fiecare duminică, de la ora 18.10, la TVR 2, alături de Liana Stanciu, emisiunea “Duminica poveștilor adevărate”. Cele două gazde ale emisiunii au prezentat, la începutul lunii mai, trei emisiuni-eveniment la TVR 2: “1 Mai Muncitoresc” (1 mai), ”De Paşti, e mai bine în 2” (5 mai) şi ”Vara începe în 2” (6 mai).

“Este, evident, o provocare, o şansă, o ocazie de a cunoaşte oameni extraordinari. Sper să reuşim împreună să prezentăm în adevărata şi corecta lumină oameni care chiar înseamnă ceva pentru România actuală... oameni care pot reprezenta un exemplu, un model pentru cei tineri. Sper să reuşim să facem diferenţa între sclipici şi sclipitor”, spune Costea Lupescu despre emisiunea “Duminica poveştilor adevărate”.

0:30 Destine ca-n filme (R)

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizatori: Silvia Ionescu, Constantin Lupescu

Redactor Dana Ilie

din 16 aprilie //

(Reluare)

1:30 Memorialul durerii O istorie care nu se învată la scoală (R)

Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reușit să-și păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reunește figuri emblematice ale rezistenței anticomuniste românești.

Tudor Greceanu

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(Reluare)

 

#tvr2