loader
Foto

Mizerabilii

Sâmbătă, ora 21.50

 

Les miserables – Regatul Unit, 2018

PREMIERĂ, începând din 11 mai

8 episoade

Regia: Tom Shankland

Cu: Dominic West, David Oyelowo, Lily Collins, Josh O'Connor, Olivia Colman

* Dramă – ecranizare a romanului omonim de Victor Hugo. În 1815, Franţa e îngenuncheată după înfrângerea lui Napoleon la Waterloo, iar nemulţumirile populaţiei care trăieşte în sărăcie cresc. Fostul ocnaş evadat Jean Valjean (Dominic West) îşi schimbă viaţa, devine un om respectabil şi prosper, dar nu reușește să scape de umbra trecutului său, în persoana inspectorului de poliţie Javert (David Oyelowo), care este ferm hotărât să-l târască din nou pe Valjean în fața justiției. La rândul ei, Fantine (Lily Collins), o tânără femeie din clasa muncitoare părăsită de iubitul ei bogat, e nevoită să recurgă la măsuri tot mai disperate ca să-și poată creşte fetița, pe Cosette. Poveștile diferitelor personaje se întretaie de-a lungul anilor, culminând în 1832, în mijlocul violentei insurecţii care face ravagii pe străzile Parisului.

*ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12).

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

23:30 Hudson şi Rex (R)

Serial * Hudson şi Rex (Hudson & Rex-Canada, 2019-2023)

*Episodul 41

Regia: Felipe Rodriguez, Alison Reid

Cu: John Reardon, Mayko Nguyen, Kevin Hanchard, Justin Kelly

*Serial poliţist, aventuri. Detectivul Charlie Hudson se întoarce în oraşul său natal din Canada, St John's, unde îşi face un prieten de nădejde: câinele poliţist Rex, a cărui soartă era neclară după moartea fostei sale partenere, ucisă de un infractor periculos. De-a lungul investigaţiilor, Hudson se poate bizui pe sprijinul colegilor săi criminalişti şi pe Donovan, şeful departamentului de poliţie, dar niciun caz nu poate fi rezolvat fără inteligenţa şi "nasul" imbatabil ale simpaticului Rex.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Anca Radu, Gabriela Onea

(Reluare)

 

#tvr2