loader

Destine ca-n filme

În fiecare marţi, de la ora 22.00, la TVR 2 şi TVR HD.

 

Galerie foto

 

La "Destine ca-n filme" veţi cunoaşte adevăraţi eroi care au trăit, cu voie sau fără voie, experienţe incredibile, desprinse parcă din scenariile unor producţii cinematografice.

Iuliana Marciuc prezintă cazurile unor oameni obişnuiţi în împrejurări neobişnuite. Ea merge în cele mai neaşteptate locuri din ţară pentru a cunoaşte astfel de oameni şi pentru a aduce publicului experienţa, emoţia, drama, pasiunea, speranţa, deznădejdea sau bucuria lor.

Cu experienţa sa jurnalistică, dar şi cu multă sensibilitate şi răbdare, Iuliana Marciuc îi provocă pe interlocutorii ei să povestească despre acele clipe din viaţă ce le-au schimbat destinul pentru totdeauna.

 

21:45 Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu

România, 2011

Regia: Nicolae Mărgineanu

Povestitor: Maria Ploae

*Documentar. Numit „Sfântul” de către colegii săi de la Academia Teologică din Sibiu, căutat şi urmat de mii de credincioşi dornici să se împărtăşească din izvorul spiritualităţii sale, sensibil pictor de biserici, ca şi al unei fresce din Atheneul Român, om de cultură şi filosof al ştiinţelor şi religiei, preotul Arsenie Boca era neclintit în credinţa că Dumnezeu se află la cârma lumii. O personalitate unică, ce atrăgea ca un magnet oameni din toate categoriile sociale, dar şi permanenta suspiciune a autorităţilor epocii, care nu puteau înţelege de unde venea acea forţă excepţională de a face lumea să se adune în jurul său.

Redactor: Gabriela Onea

23:25 FILLER

* Ecce via

Producător: Dinu Elena

 

#tvr2