loader
Foto

Galerie foto

Weekend cu sport pe toate gusturile la TVR

Fotbal, gimnastică artistică, box, rugby şi baschet – o ofertă completă la TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD şi online, pe TVR+

 

În acest sfârşit de săptămână, amatorii de sport sunt invitaţi să urmărească posturile TVR, care vor difuza în direct o serie de evenimente sportive din competiţii naţionale şi internaţionale. Fotbal, gimnastică, box, rugby şi baschet – toate se regăsesc în programul de sâmbătă şi duminică, la TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD şi online, pe TVR+.

Pe 7 septembrie debuteză Liga a II-a de fotbal, iar sportul rege se întoarce în oraşul Craiovei Maxima, alături de zeci de mii de fani. TVR 1 transmite sâmbătă, în direct de la ora 20.45, partida CS Universitatea Craiova - ACF Gloria Bistriţa, meci din prima etapă a Ligii. Partida va fi transmisă şi online, pe www.tvrplus.ro, comentariul fiind asigurat de Marian Olaianos.

Una dintre cele mai prestigioase competiţii internaţionale de box renaşte la TVR. Pe ringul de la Palatul Expoziţional din Constanţa, pugiliştii români au şansa confruntării directe cu sportivi din 16 ţări, între care şi boxeri din Rusia şi Cuba - marile forţe ale boxului mondial. Sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 22.45, respectiv duminică, 8 septembrie, de la 23.40, TVR 1 şi TVR+ difuzează semifinalele şi finalele Centurii de Aur la box, competiţie internaţională comentată de Narcis Şelaru.

Pe 7 şi 8 septembrie, telespectatorii vor putea urmări la TVR 2 şi TVR HD, în transmisiune directă, Gimnastică Artistică – Campionatele Naţionale de la Bucureşti. Astfel, sâmbătă, de la ora 10.30 va avea loc concursul masculin pe echipe de club şi individual, iar de la ora 16.30 concursul feminin pe echipe de club şi individual (seria a II-a). Finalele pe aparate maeştri feminin şi masculin vor fi transmise în direct duminică, de la ora 15.00. Competiţiile vor fi transmise şi online, pe www.tvrplus.ro, iar comentariul va fi asigurat de Alina Alexoi.

Şi la TVR 3 vom putea urmări diferite competiţii sportive în acest weekend. Sâmbătă dimineaţă, de la ora 10.00, RCMUV Timişoara întâlneşte Ştiinţa CSA Steaua, meci retur din play-off-ul Super Ligii Naţionale de Rugby. Partida, transmisă în direct de la Timişoara, este preluată şi pe TVR+, comentariul fiind asigurat de Florin Mihoc.

De la ora 15.00, TVR 3 şi TVR+ transmit, în direct de la Oradea, meciul de baschet ASP Oradea - TOREKVES SE Budapesta. Partida face parte din Turneul Internaţional de Baschet în Fotoliu Rulant „Maria” şi este comentată de Ionel Banu.

Şi baschetul naţional este la el acasă la TVR 3 în aceste zile. Sâmbătă, de la ora 19.30, iubitorii sportului cu mingea la coş pot vedea, în transmisiune directă de la Bucureşti, întâlnirea dintre Steaua CSM Exim Bank şi BCM Piteşti, din Cupa Steaua de baschet. Iar duminică, de la ora 18.00, competiţia continuă cu partida Steaua CSM Exim Bank – CSU Ploieşti. Ambele meciuri sunt transmise în direct, atât la TVR 3, cât şi online, pe www.tvrplus.ro, cu comentariul lui Dragoş Cojocaru.

21:00 Destine ca-n filme

Sezon Nou

* Florin Georgescu-"Tenorul cu dor de țtară"

Cel mai cunoscut tenor român înainte de ’89, Florin Georgescu, ar fi putut să fie în galeria mondială a celor mai apreciate voci lirice, alături de José Carreras șsi Placido Domingo.

În 1990, elita americană l-a adoptat si i-a oferit concerte în cele mai prestigioase săli de peste ocean.

Dar el a preferat mereu să se întoarcă, mânat de dor de familie, prieteni, satul natal, de acolo de unde a plecat când nu îsi putea permite decât o singură pereche de tenisi.

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizator Doru Ionescu

Redactor Dana Ilie

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2