loader
Foto

Galerie foto

Virgil Ianţu are întrebări din ce în ce mai grele la concursul „Câştigă România!”

Vă prezentăm, în avans, pe concurenţii ediţilor din 8-11 mai şi vă dezvăluim câteva dintre întrebările puse lor - puteţi da, rapid, răspunsuri la ele?

 

Care este sinonimul pentru belşug sau abundenţă - preluat de la turci, ce localitate de pe Cerna era adesea vizitată de împărăteasa Sisi a Austriei, cum se zice în Dobrogea la ardei iute sau cum se numesc apele minerale de lângă Târlungeni, judeţul Braşov? Cine este avocatul în casa căruia (din Târgu Mureş), s-au conturat idei din programul Adunării de la Blaj şi care este regiunea în care se spune că s-ar fi aşezat momârlanii, urmaşii dacilor?

Acestea sunt doar o mică parte a întrebărilor  la care vor trebui să răspundă concurenţii celor patru ediţii din această săptămână.

Pe scurt, la „Câştigă România!” – concursul difuzat la TVR 2 de luni până joi, de la ora 20.00 şi prezentat de Virgil Ianţu - are, în fiecare ediţie, câte 3 concurenţi şi trei runde. Cel care câştigă se califică automat în ediţia următoare, iar sumele de bani se cumulează. Dintre concurenţii celor 12 ediţii difuzate până săptămâna trecută, cel mai mult a obţinut Ciprian-Călin Alionescu: 17.000 de lei şi 7 tablete, număr egal cu numărul de ediţii consecutive câştigate.

Doar că în această săptămână există concurenţi care „atacă”, în forţă, acest record. Veţi afla despre cine este vorba urmărind cele 4 ediţii ale acestei săptămâni. Vor intra „în arenă” Diana Florentina Oprea de 27 de ani, studentul la Arhitectură Bogdan Ionuţ Oţelea, matematicianul Florin Bunescu, de 54 de ani pasionat de astronomie, Alexandru Petre, fascinat de meseria de „tătic”, inginerul Dragoş Viciu (care descoperă că împărtăşeşte cu Virgil Ianţu o pasiune comună), filologul Alexandru Petre de 34 de ani pasionat de teatru, pictoriţa de 67 de ani Florica Ionescu, pasionatul de şah Ion Guşă din Alexandria, matematicianul Cristian Niculescu din judeţul Olt şi IT-istul Paul Robu, de 36 de ani, pasionat de fotografie.

 

 

23:30 Familia Borgia

Serial* Familia Borgia (The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

*ep.9

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

*Nominalizare la premiul Globul de Aur 2012 pentru cel mai bun actor (Jeremy Irons)

*Două premii Emmy 2011-pentru costume şi muzică originală

*Dramă istorică. La sfârşitul secolului XV, în Italia Renascentistă, familia Borgia ajunge în cele mai înalte cercuri ale puterii. Folosindu-se de averea şi de influenţa sa, temutul cap al familiei, Rodrigo Borgia (Jeremy Irons), se instalează pe scaunul papal, devenind Papa Alexandru al VI-lea. Pentru a-şi consolida puterea, acesta îşi mobilizează apropiaţii să depună un jurământ de răzbunare contra celorlalte familii nobile care s-au opus ambiţiilor sale. Pontificatul lui Alexandru va fi dominat de corupţie fără limite şi de crunte lupte politice, în interiorul Italiei, dar şi contra capetelor încoronate ale Europei. Şi relaţiile complicate nu se opresc aici, căci patriarhul Borgia are trei copii-Cesare, Juan şi Lucrezia-care, după chipul şi asemănarea tatălui lor, sunt la fel de lacomi de putere şi de averi.

*

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

0:30 Destine ca-n filme (R)

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizator Silvia Ionescu

Redactor Dana Ilie

din 23 aprilie //

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2