loader
Foto

Virgil Ianțu: „Am mare încredere în generația voastră!”

Joi, 5 noiembrie, Virgil Ianțu s-a întâlnit online cu mai mulți studenți ai Universității Naționale de Muzică București. Alături de ei s-a aflat și prof.univ. dr. Verona Maier, prorector al instituției de învățământ superior.

 

VIRGIL IANŢU
Câştigă România!

„Formarea mea este 100% muzicală”, a spus Virgil Ianțu care a absolvit Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”, din Timișoara, la secția vioară și a urmat apoi cursurile Universității Naționale de Muzică București, pe care a absolvit-o în 1995. Reamintim că timp de 9 ani, gazda „Câștigă România!” a fost membru al Corului Madrigal.

Surpriză pentru Virgil Ianțu, prezentatorul emisiunii TVR 2, „Câștigă România!” care, la 25 de ani de la absolvirea studiilor muzicale, s-a întors, virtual, pe băncile Universității Naționale de Muzică Bucureștintr-o atmosferă relaxată și condimentată cu glume, discuțiile au atins teme serioase cum ar fi dedicația față de muzică, educația, deontologia profesională, dar și misiunea artistului. Pentru că unii dintre tineri sunt fani și chiar participanți în emisiunea "Câștigă România!", vedeta TVR 2 i-a antrenat la un mic concurs de cultură generală, cu premii de la Editura Litera: albumul „Arta Românească de la origini și până în prezent”, semnat Vasile Florea. Sigur, concursul a fost amuzant, iar finalul întâlnirii a fost unul muzical: Andrei Radu, student anul II, master, la vioară, a interpretat „Largo” din Sonata a III-a pentru vioara solo de Johann Sebastian Bach.

Producție 100% românească, dezvoltată de Televiziunea Română împreună cu compania Zucchero Media, „Câştigă România!” este o emisiune-concurs de cultură generală difuzată la TVR 2 al cărei prezentator este Virgil Ianţu. În fiecare ediție, în platoul emisiunii se află trei concurenți. Calculatorul alege de pe harta României un județ de graniță ca punct de plecare, iar misiunea celor aflați în concurs este să ajungă într-un județ, tot de graniță. Pentru a merge mai departe, participanții trebuie să răspundă corect la întrebări de cultură generală ce au legătură cu județele „prin care trec”. Concurentul care reușeşte să câștige zece ediții consecutive, maximum de ediții la care poate participa prin regulament, intră și în posesia Marelui Premiu ”Câștigă România”, un autoturism.

„Câștigă România!” a devenit una dintre cele mai cunoscute emisiuni de gen din Romania și a fost remarcată şi la nivel internațional. Emisiunea-concurs de pe TVR 2 s-a lansat și pe piața internațională sub numele de „Win your country”, iar în premieră, producţia TVR a fost selecționată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union). Concursul de cultură generală de la TVR 2 a fost selectat în finala "International Format Awards 2018", la secțiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiție internațională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

20:00 Un trecut secret

Film* Un trecut secret (His secret past-SUA, 2016) PREMIERĂ

Regia: Randy Carter

Cu: Brigid Brannagh, Gatlin Green, Austin James, Patrick Muldoon

*Thriller. Lily, fiica unei celebre scriitoare de romane poliţiste, este atacată de un individ în timp ce făcea jogging, dar un tânăr misterios, pe nume Mick, o salvează la ţanc. Între cei doi pare să se înfiripe o idilă, dar mama lui Lily şi şeriful local au îndoieli cu privire la trecutul lui Mick şi încep să facă investigaţii.

*

Redactor: Gabriela Onea

21:40 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2