loader
Foto

Galerie foto

Vara pe val – gânduri de final: Dan Helciug, Eveline Păuna şi proaspătul tătic Florin Grozea de la Hi-Q

TVR 1, TVR 2 şi TVR+ transmit ultimele ediţii de Vara pe val săptămâna aceasta de la 09.00, 10.00, 17.00, 17.30, 22.00 şi 23.00

 

După aproape o lună şi jumătate petrecute cu Vara pe val, câţiva dintre moderatorii programului de la TVR 1 şi TVR 2 împărtăşesc impresiile lor despre această experienţă în premieră:

Căpitanul delfinilor de la TVR 1, Dan Helciug:

„Recunosc, a fost o vară superbă. Am cunoscut oameni extraordinari la TVR, am fost plăcut surprins de profesionalismul echipei cu care am lucrat. Cea mai mare provocare pentru mine în cadrul programului Vara pe val a fost strângerea de like-uri pentru emisiune de la o firmă de pompe funebre. Acum urmează să am în toamnă o serie de evenimente, cu un proiect muzical internaţional (Mozart Rocks) şi un turneu de promovare al noului album Spitalul de Urgenţă, album pe care îl lansez în direct la TVR 1 mâine, pe 15 august”.

Eveline Păuna, una dintre cele mai îndrăgite prezenţe feminine din echipa Rechinilor de la    TVR 2, vine să completeze cu gândurile ei de final despre Vara pe val:

„Pentru mine, proiectul Vara pe val a însemnat, întâi de toate, oportunitatea de a lucra din nou alături de echipa Televiziunii Române. Sunt încântată că sunt parte din acest show – o premieră pentru televiziunile din România: o serie de emisiuni-maraton, gândite ca o competiţie între posturile TVR. Televiziunea este o muncă de echipă. Aşa că mulţumirile mele se îndreaptă către zecile de oameni care au muncit în spatele camerelor pentru ca acest proiect să fie cât mai bine primit de public. Vara pe val a fost o experienţă de neuitat, în care am retrăit bucuria emisiunilor în direct, cu momente artistice de excepţie şi cu declaraţii în exclusivitate. Matinalul şi-a propus să le spună „bună dimineaţa” telespectatorilor TVR 2 într-un mod cât mai dinamic, emisia de la 17.30 ne-a pus pe toţi în postura de „actori”, interpretând nişte scenarii care ne-au provocat la creativitate şi la a fi „altfel” decât în viaţa reală, iar emisiunile de la 23.00 au încins cele mai tari petreceri de la mare. Televiziunea Română rămâne, pentru mine, cea mai mare dragoste din sfera profesională, iar proiectul acesta sper să fi fost doar începutul unei relaţii de lungă durată!”.

Florin Grozea de la Hi-Q, care, împreună cu Dana Nălbaru v-au trezit zi de zi cu imagini minunate de la Marea Neagră, dar şi cu distracţie şi muzică bună, a devenit de ieri tătic. Fericit nevoie mare, a dat o fugă la Bucureşti, pentru a fi alături de soţia şi bebeluşul lui, motiv pentru care a absentat la ediţia din această dimineaţă a emisiunii. Pe ultima sută de metri a programului Vara pe val, Florin ne-a oferit câteva impresii despre experienţa lui din această vară:

„Cel mai inedit moment al meu din Vara pe val a fost acela când am fost pus la podea de o fetiță de 9 ani, într-o demonstrație de Jiu Jitsu. Da, vara asta a fost una plină! Am avut emisiune în direct dimineaţă, filmări pentru reality show după amiază, iar în week-end am fugit în ţară la concertele Hi-Q. Așteptam de câţiva ani să revenim în televiziune şi aşteptam un format frumos, pozitiv, curat. Vara pe Val ne-a oferit ocazia să transmitem bucurie şi soare de la mare, de pe plajă, acolo unde am şi debutat ca prezentatori TV.

Fiind o emisiune matinală, cea mai mare problemă a fost trezitul dimineață... Mai ales dacă aveam concerte cu o seară înainte! Aşa că am întârziat o dată la începutul emisiunii, iar Dana m-a "acoperit". Şi invitaţii veneau pe ultima sută de metri uneori - artiştii, sportivii, doctorii. Dar am reuşit de fiecare dată să ieşim din situaţii limită prin umor...! Pentru noi nu e o problemă să vorbim 5 minute în plus, dacă este nevoie J, dimpotrivă!

Ce NU mi-a plăcut la Vara pe val este că... a durat prea puţin! Uneori, după emisiune ne dădeam seama că am mai fi avut subiecte de discutat cu invitaţii sau melodii pe care nu am avut timp să le introducem în program. Mai vrem!”

Competiţia amicală între posturile TVR 1 şi TVR 2 durează până duminică, 18 august. Susţinătorii celor două echipe sunt în continuare invitaţi să trimită SMS la 1265 (tarif 0.19 euro/SMS, TVA inclus, valabil în reţelele Cosmote, Orange şi Vodafone), pentru a câştiga una dintre cele două maşini puse în joc de sponsorul emisiunii, Rădăcini Motors. Ei sunt aşteptaţi zilnic alături de „delfini” şi „rechini”, iar pe 18 august nu trebuie să rateze ultima ediţie Vara pe val, transmisă de la ora 22.10 simultan la TVR 1, TVR 2 şi online, pe TVR+. Conform Regulamentului, persoanele ale căror numere de telefon vor fi trase la sorţi în emisiune trebuie să fie în faţa micului ecran în momentul în care vor fi sunate de echipa Vara pe val şi să raspundă corect la o întrebare din program.

 

***

În iulie şi august, TVR difuzează, pe parcursul a şase săptămâni, în peste 150 de ore de transmisiuni în direct şi înregistrate, cel mai atractiv şi dinamic program estival al sezonului, Vara pe val. TVR iese „la atac” cu toate forţele într-un program maraton la care vor participa, pe lângă principalele vedete ale posturilor TVR 1 şi TVR 2, şi numeroşi artişti cunoscuţi publicului larg. Telespectatorii pot urmări o competiţie amicală între echipele TVR 1 şi TVR 2, din care câştigător va fi publicul, atât cel din faţa micilor ecrane, cât şi cel aflat pe litoral. Fiecare echipă ocupă câte o plajă din Mamaia şi încearcă să câştige publicul prin programe cât mai atrăgătoare.

Miza competiţiei TVR 1 – TVR 2 este una de proporţii: două autoturisme îi aşteaptă pe cei mai fideli telespectatori la finalul proiectului estival. De asemenea, telespectatorii vor fi recompensaţi pentru voturile şi loialitatea lor şi cu alte premii: articole sportive, excursii, electronice, produse cosmetice. Mai multe detalii despre toate acestea vor fi oferite de-a lungul celor şase săptămâni ale programului, atât în transmisiunile zilnice ale posturilor TVR 1, TVR 2, TVR Internaţional şi online, pe TVR+, cât şi pe pagina oficială de Facebook a emisiunii, https://www.facebook.com/VarapeValTVR.

14:00 Istorii de bun gust (R)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

(Reluare)

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Limba semnelor romane

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2