loader
Foto

Galerie foto

Un weekend alături de documentarele 360°-Géo

De vineri până duminică, la TVR 2 v-am adus trei documentare realizate de jurnaliştii de la Arte France. De la ora 19:00, am ajuns în ţări ca Iordania, Canada şi Emiratele Arabe.

 

Abou Dhabi, vânând cu şoimi (vineri, 3 iulie, ora 19:00)

În Emiratele Arabe Unite, vânătoarea cu şoimi este o tradiţie seculară, aproape fiecare casă are unul. Pentru că şoimul – într-o economie în plină dezvoltare – este un simbol vizibil al bogăţiei, mai respectat decât un Rolex. (ABOU DHABI, AU CHEVET DES FAUCONS, Franţa-Germania, 2009)

Misiune de salvare în Munţii Stâncoşi (sâmbătă, 4 iulie, ora 19:00)

De cum se dă alarma, George Field şi oamenii săi urcă în elicopter şi pleacă să salveze alpinişti şi turişti în pericol. Colaborând cu 25 de paznici de vânătoare, membrii acestei adevărate echipe de şoc-cea mai cunoscută din Munţii Stâncoşi-îşi pun adesea în pericol propriile vieţi pentru a salva altele. (Sauvetage dans les Rocheuses, Franţa-Germania, 2012)

Iordania-Dinastia cailor (duminică, 5 iulie, ora 19:00)

În Iordania, monarhia ţine frâiele creşterii cailor. După anii 1980, prinţesa Alia Bint Al-Hussein, fiica cea mare a regelui defunct Hussein, este cea care conduce  „Grajdurile regale iordanien pentru conservarea calului Arab”.

În fiecare an, în luna octombrie,  are loc Campionatul Orientului Mijlociu, un concurs al cailor arabi pur-sânge. Timp de trei zile, zeci de iepe si armăsari (printre cele mai bune din lume) sunt evaluate de un juriu internaţional. Concurenţa este foarte mare, mai ales cea din partea Arabiei Saudite, unde se prezintă chiar prinţul moştenitor, care se deplasează cu cei mai buni cai din  herghelia regală Al-Mohammadia.  (Les purs sangs de Jordanie, Franţa-Germania, 2011)

 

14:00 Istorii de bun gust (R)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

(Reluare)

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Educatie fiananciara

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitatata Danielei Zeca Buzura de de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion" , este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2