loader
Foto

Un spectacol din Arhiva de Aur: Richard al III-lea, de William Shakespeare

Richard al III-lea este propunerea  Casei de Producție TVR pentru luni, 28 noiembrie, ora 21.10. Spectacolul va fi difuzat pe TVR 2 şi în reluare pe 5 decembrie la 00.40, iar la TVR i sâmbătă, 3 decembrie, ora 17.30.

 

Teatru TV

Adaptarea TV - Ion Barna, după traduceri de Ion Barbu, Romulus Vulpescu, Dan Duțescu, Barbu Solacolu și Florin Nicolau

Spectacol înregistrat în anul 1969 în studiourile TVR.

În distribuție: Ion Marinescu, Eugenia Bădulescu, Gheorghe Cozorici, Constantin Rauțchi, Olga Tudorache, Emanoil Petrut, Gheorghe Oancea, Gheorghe Dinică, Anda Caropol, Boris Ciornei, Dinu Ianculescu, Mihai Dogaru, Adrian Georgescu, Nelly Sterian, Matei Gheorghiu, Dem Radulescu, Ștefan Tapalagă, Radu Cazan.

Decoruri și costume Vasile Rotaru

Regia artistică Ion Barna

La TVR 2, o seară de neuitat pentru iubitorii Thaliei – Richard al III-lea, de William Shakespeare, în regia lui Ion Barna.

Prin valoarea distribuției - un spectacol document, iar prin calitatea artistică - un spectacol eveniment. Realizat în studiourile TVR în anul 1969, spectacolul ne oferă o imagine semnificativă prin forța creatoare a regretatului Ion Marinescu, în rolul titular, interpret care a atras admirația publicului și a criticilor prin evoluții strălucite pe scenele din Craiova, Oradea și Bucuresti, dar și în teatrul radiofonic si de televiziune. Alături de el, îi veți putea revedea pe Olga Tudorache, Gheorghe Cozorici, Elena Bădulescu, Gheorghe Dinică.

Vă spuneam în luna ianuarie că ”anul acesta comemorăm 400 de ani de la moartea unuia dintre cei mai cunoscuți creatori ai tuturor timpurilor, William Shakespeare. Casa de Producție TVR vă invită ca pe tot parcursul anului 2016 să fiți parte din Shakespeare 400. Ne propunem să vă aducem în case montări ale unora dintre cele mai cunoscute scrieri, spectacole de dans, personaje puternice care au scris istoria, dar și istoria teatrului, actori cu har și forță”.

Vă mulțumim că ați făcut parte din programul Shakespeare 400 și că ați sprijinit promovarea lui!

Program de difuzare - "Richard al III-lea"

* TVR 2 - luni, 28 noiembrie, ora 21.10 și luni, 5 decembrie, ora 00.40

* TVR Internațional - sâmbătă, 3 decembrie, ora 17.30

Teatrul Naţional de Televiziune este un proiect coordonat de CASA DE PRODUCŢIE TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni.

Producător coordonator: DEMETER András István

3:10 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă ,Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

(Reluare)

3:25 Familia Borgia (R)

Serial * Familia Borgia (The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

*ep.5

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

*Dramă istorică.

*

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

(Reluare)
 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2