loader
Foto

Galerie foto

La TVR 2, un film excepţional despre eroii de lângă noi: „Explozia”

Duminica filmului românesc a programat la ora 13.10 o producţie plină de dramatism și pericole, inspirată dintr-un caz real, "Explozia". Filmul serii, de la ora 20.10, este „Harababura” (România, 1990), una dintre cele mai bine cotate comedii.

 

În urmă cu 50 de ani, un incendiu la bordul navei sub pavilion panamez „Poseidon”, care transporta 4.000 de tone de îngrășăminte agricole, ar fi putut şterge orașul Galați de pe harta României. În faţa ameninţării, echipei de intervenție venită imediat la locul accidentului i se alătură localnici. Despre clipele dramatice, regizorul Mircea Drăgan realizează un film trei ani mai târziu: „Explozia”, unul dintre cele mai bune filme produse în anii '70 şi care surprinde dramatic orele de teroare după incendiul izbucnit pe nava.

(oar_w460)

La căpitănia portului Galaţi se recepţionează apeluri neclare prin care nava Poseidon, sub pavilion panamez, semnalează faptul că sala maşinilor a fost cuprinsă de un incendiu. Membrii echipajului, în panică, se aruncă în valurile Dunării şi, la sosirea şalupei căpităniei, vasul era deja abandonat şi incendiul se extinsese.

(oar_w460)

Încărcătura vasului formată din îngrăşăminte era dinamită curată; se putea declanşa o adevărată catastrofă şi totul pe o rază de 10 kilometri putea fi distrus. Autorităţile, muncitorii de pe şantierul naval şi locuitorii Galaţiului, prinşi într-o situaţie dramatică, se mobilizează pentru a îndepărta pericolul. Scenariul este semnat de Ioan Grigorescu şi muzica compusă de Theodor Grigoriu. Din distribuţie fac parte actorii Gheorghe Dinică, Radu Beligan, Toma Caragiu și Florin Piersic.

Nu rataţi filmul serii la Duminica filmului românesc. De la ora 20.10 puteţi urmări „Harababura” (România, 1990), una dintre cele mai bine cotate comedii româneşti. În regia lui Geo Saizescu, filmul este plin de umor. Câteva grupuri de turişti pleacă în concediu la munte, întâlnindu-se în Poiana Braşov, prilej cu care flirturile, cicăleala şi bârfele sunt la ele acasă. Martori la răutăţile mărunte sau nu ale tovarăşilor de călătorie, doi tineri îndrăgostiţi şi trei bătrâni care au pornit la drum cu bicicleta reprezintă singurele repere ale normalităţii. Din distribuţie fac parte actorii Dem Rădulescu, Ileana Stana Ionescu, Ştefan Bănică şi Rodica Popescu Bitănescu.

(oar_w460)

13:30 Pescar hoinar (R)

Prezintă: Ştefan Stoica şi Iulia Popescu

Producător şi realizator: Ligia Baboş

(Reluare)

14:00 Cursa prin istorie (R)

Producatori: Anca Berlogea-Boariu si Aziza Micu

Realizator Anca Berlogea-Boariu
Prezentator Adriana Irimescu
Jurnalist Stefania ȚTene

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2