loader
Foto

Galerie foto

Ultima ediţie a emisiunii „Duminica poveştilor adevărate”: despre iubirea pentru oameni, în fapte şi cuvinte

Duminică, 7 iulie, ora 18.10, la TVR 2 şi online pe TVR+

 

Ultima ediţie a emisiunii „Duminica poveştilor adevărate”, care va fi difuzată duminică, 7 iulie, de la ora 18.10, la TVR 2, îi are ca invitaţi pe scriitoarea Iolanda Malamen şi pe părintele Mihail Milea de la Buzău. Emisiunea poate fi urmărită de la aceeaşi oră şi online, pe portalul video al Televiziunii Române – TVR+.

Pictură şi poezie – despre lume

Unul dintre invitaţii acestei ediţii provine dintr-o familie care a ales ca profesie ajutorarea oamenilor, tatăl acesteia fiind doctor, iar mama asistentă medicală. La rândul ei, Iolanda Malamen a vrut să fie un sprijin pentru cei din jur, studiind timp de trei ani medicina veterinară la Iaşi. A avut o serie de expoziţii personale de pictură, consideră că rolul culorilor în ceea ce scrie este foarte important şi, după o bogată experienţă în universul poeziei, a ales să scrie şi proză.

Telespectatorii vor afla care a fost momentul care i-a marcat viaţa, când a scris prima poezie, dar şi detalii interesante despre pasul pe care Iolanda Malamen l-a făcut înapoi, în lumea scrisului, după o pauză de 15 ani.

Credinţă şi chemare – despre oameni

Preot, profesor doctor, scriitor de cărţi duhovniceşti şi om, înainte de toate, părintele Mihail Milea din Buzău este cel de-al doilea invitat al emisiunii. Părintele Milea este unul dintre cei care dezvoltă proiecte sociale active, concentrându-şi toate eforturile şi tot ajutorul pe care, la rândul său, îl primeşte din partea voluntarilor, în activităţi de ajutorare a celor nevoiaşi. Bisericuţa Copiilor şi Fundaţia pentru Copii „Sfântul Sava” sunt două dintre proiectele iniţiate de către preotul deja cunoscut sub numele de „bunul samaritean al Buzăului".

Părintele Mihail Milea vine în platoul emisiunii „Duminica poveştilor adevărate” pentru a împărtăşi crezul care-l călăuzeşte în slujirea lui Dumnezeu şi a oamenilor, chemarea, iubirea şi harul care l-au determinat şi ajutat în preoţie, în profesie, în viaţă.

Liana Stanciu şi Costea Lupescu au mai pregătit pentru telespectatori, în această ediţie a emisiunii, un moment muzical de suflet, în interpretarea Paulei Seling.

Despre emisiunea „Duminica poveştilor adevărate”

„Duminica poveştilor adevărate” a debutat în luna mai a acestui an şi i-a avut ca invitați, pe rând, de-a lungul acestor ediţii pe: Dumitru Prunariu şi Smaranda Vornicu, prim-balerina Ileana Iliescu şi dr. Teodor Vasile, exploratoarea Uca Marinescu şi reputatul arhitect Dorin Ştefan, Constantin Şerban Cantacuzino şi pictoriţa Luiza Cala, Rodica Şiclovan (fosta preşedintă a Federaţiei de Fotbal Feminin) şi programatorul Radu Vasile, cercetătoarea şi inventatoarea Raluca van Staden şi Cristian Ciobanu (administrator al Geoparcului Dinozaurilor din Ţara Haţegului).

Echipa emisiunii îşi doreşte să pună în lumină valori adevărate, să aducă în faţa publicului oameni excepţionali, care ne pot inspira pe toţi, oameni care schimbă cu adevărat lumea din jurul lor. Emisiunea cuprinde imagini de arhivă, unele dintre acestea difuzate în premieră, care ilustrează file din viaţa fiecărui invitat.

După fiecare ediţie, atât spectatorii prezenţi în platou, cât şi telespectatorii, pot vota povestea care le-a plăcut cel mai mult pe pagina de Facebook a emisiunii „Duminica poveştilor adevărate”. Ediţiile anterioare pot fi urmărite pe TVR+, în arhiva emisiunii „Duminica poveştilor adevărate".

15:00 Rivalii

Sezon Nou

* Tema: ,, PĂRINTI SEVERI sau PĂRINTI PERMISIVI?”

Invitati: Matei Stanculescu, AdrianCuculis, Sanda Ladosi, Romica Tociu, Roxana Ciuhulescu, Roxana Goga (dir. adj. Colegiul Spiru Haret), Catalin Botezatu (prin Skype).

Momentele artisitice sunt sustinute de Sanda Ladosi, Liviu Marin, Daniela Bejan

Producator: Marina Almasan,

Organizator productie: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu si Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti: Mirela Vasile, Andreea Baciu

Realizatori: Marina Almasan, Adrian Banuta

Regizor artistic: Dan Manoliu

Coproducator: Astra dell Arte

17:00 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

*O istorie care nu se învată la scoală Redifuzare

*Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reusit să-si păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reuneste figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti.

* Iuliu Hossu-A biruit Dreptatea

Tânărul episcop greco-catolic cu un rol determinant în Unirea de la 1 Decembrie a fost condamnat pentru credința sa. Numit cardinal „in pectore”, Iuliu Hossu a trăit până la sfârșitul zilelor sale în stare de arest. Simpla sa apariție între credincioși era văzută de regimul comunist ca un pericol.

Un film de Lucia Hossu Longin

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2