loader
Foto

Galerie foto

TVR 2 vă invită la cea mai incitantă călătorie gastronomică

În „ China, gust şi savoare” – din 22 mai, în fiecare duminică de la ora 16.00

 

Din această săptămână, în fiecare duminică, de la ora 16.00, la TVR 2 (şi în simulcast la TVR HD) este programat documentarul „China, gust şi savoare” (A bite of China  - China, 2012) - Regia: Chen Xiaoqing. Este o explorare culinară, geografică şi culturală a Chinei, care introduce spectatorul în secretele gastronomiei chineze. O prezentare plină de culoare a diverselor tradiţii din China, Hong Kong şi Taiwan, care îmbină vechiul şi noul, trecutul istoric şi modernitatea, bogăţiile naturii şi tehnicile inventate de om.

Cele 7 episoade reprezintă primul sezon al unui documentar eveniment realizat de CCTV (Televiziunea Publică din China) şi oferit românilor de Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucureşti. "China, gust şi savoare" va însemna pentru telespectatorii români o incursiune într-unul dintre cele mai semnificative universuri ale îndepartatei culturi: gastronomia.

Pe parcursul acestor episoade, vom descoperi nu doar bogăţia naturii în ceea ce priveşte variatatea alimentelor, a condimentelor şi aromelor de bază – dar şi atenţia deosebită pe care chinezii o au pentru modul în care se îmbină armonios ingredientele – carnea cu legumele, cu orezul şi cu sosurile  - proteinele cu vitaminele şi cum se caută echilibrul optim între alimentele dulci şi acre, colorate intens şi neutre, cu textură fină sau crocante.

„A bite of China" este unul din cele mai reuşite documentare chinezeşti din ultimii ani, preluat în numeroase ţări şi care a luat multe premii naţionale. Filmul reflectă atât viaţa cotidiană a chinezilor de rând, cât şi cultura şi istoria milenară a Chinei.

 

 

 

 

 

16:00 Educatia la putere (R)

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

* O călătorie la Mănăstirea Galata, o vizită la moară si o traditie dulce din Moldova: mucenici cu miere șsi nucă.

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

Spionaj în timpul Războiului Rece, în „Reţeaua cubaneză

Filmul de Artă la care vă invită TVR2 și TVR+ duminică, 31 martie, de la ora 22.00, este „Reţeaua cubaneză" (The Wasp Network – Franţa, Brazilia, ...

 

#tvr2