loader
Foto

TVR 2 și Editura Rao vă oferă cele mai bune titluri de la Editura Rao

În această săptămână puteți câştiga volumul  scriitorului englez, Ken Follet, Căderea uriaşilor, prima carte dintr-o trilogie numită Trilogia secolului .

 

Documente disponibile pentru descarcare:

În această săptămână puteți câştiga volumul  scriitorului englez, Ken Follet, Căderea uriaşilor, prima carte dintr-o trilogie numită Trilogia secolului.

Pentru a fi unul dintre cei trei câştigători ai volumului Căderea uriaşilor, intră pe pagina oficială de Facebook TVR2 şi participă la concurs.

“Este o poveste tulburătoare  şi este povestea noastră, una care ne-a atins pe toţi fie direct, fie prin intermediul părinţilor sau bunicilor noştri.“

Ken Follet

Această epopee marcată de dragoste, ură, război şi revoluţii urmăreşte vieţile a cinci familii prin tulburările şi drama Primului Război Mondial, a revoluţiei bolşevice şi a luptei femeilor pentru dreptul de vot.

Este anul 1911. Ziua încoronării regelui George al V-lea. Iubirea şi duşmănia leagă două familii cât se poate de diferite: familia Williams, simplii mineri galezi, şi familia Fitzherbert, proprietarii aristocraţi ai minei. Lady Maud Fitzherbert se îndrăgosteşte de Walter von Ulrich, un spion infiltrat în ambasada germană de la Londra. Destinul lor se împleteşte cu cel al unui consilier ambiţios al preşedintelui american Woodrow Wilson şi cu cel a doi fraţi ruşi orfani, ale căror planuri de a emigra în America sunt date peste cap de izbucnirea războiului, de recrutare şi de revoluţia bolşevică.

Dând dovadă de o complexitate fascinantă, Căderea uriaşilor izbuteşte să facă o trecere fără cusur de la Washington la Sankt Petersburg, de la murdăria şi primejdia minelor de cărbune la candelabrele strălucitoare ale palatelor, de pe culoarele puterii în dormitoarele celor puternici.

***

Născut în 1949 în Cardiff (Ţara Galilor), Ken Follett este un renumit autor de thrillere şi romane istorice. Cărţile sale s-au vândut în peste 150 de milioane de exemplare în toată lumea. Printre bestsellerurile lui se numără Prin urechile acului(1978), Stâlpii pământului (1989) şi Alb infinit (2004). Apărut în 2010, volumul de faţă este primul dintr-o trilogie ce mai cuprinde Iarna lumii (2012) şi La capătul veşniciei (2014).

Locuiește în Hertfordshire, Anglia împreună cu soția sa Barbara Follet. Împreună au cinci copii şi 6 nepoți.

 

Aprecieri pentru "Căderea uriaşilor":

“ Poate că Follett nu este Tolstoi, dar ştie să spună o poveste convingătoare, bine structurată. Odată ce elementele de bază sunt puse la locul lor, naraţiunea prinde avânt. Follett este adeptul intrigilor narative multiple, pe care ştie să le pună in echilibru, construind cu migală portretul mai multor vieți ale căror destine se intersectează.”

The Washington Post

“Căderea uriaşilor este un roman marca Follet…Este o carte care atrage, te va consuma pentru zile sau chiar săptămâni…pentru ca la final să îți dea drumul fiind atât instruit cât și distrat“

USA Today

“Construieşte minuţios o eră și ne conduce printre nebuniile și actele ocazionale de eroism ale protagoniştilor săi reali sau imaginari…Combină cu măiestrie si cu strălucire atât de multă dramă și informaţii istorice... un roman captivant care se citește pe nerăsuflate. “

The New York Times

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători : Raluca Brumariu

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2