loader
Foto

Galerie foto

TVR 2 difuzează „Poveste din Bronx”, debutul regizoral al lui De Niro

Vineri, 24 iunie, de la 22:30, urmăriţi un altfel de film despre comunitatea italiană din America anilor 60: „A Bronx Tale”.

 

Lansat în 1993, A Bronx Tale este o dramă a cărei acţiune se petrece în turbulenţii ani 60 din cartierul new yorkez Bronx; acest film este şi debutul regizoral al lui Robert De Niro, fiind inspirat din viaţa lui Chazz Palminteri, actorul american cunoscut pentru rolurile din The Perez Family, Jade, Diabolique şi Bullets over Broadway.

Filmul prezintă viaţa comunităţii italiene din Bronxul anilor ’60, văzută prin ochii copilului, apoi adolescentului Calogero. Cu inocenţa specifică vârstei, băiatul oscilează între două perspective posibile: o existenţă modestă de şofer de autobuz, ca a tatălui său (Robert de Niro), ori o traiectorie aparent mai spectaculoasă şi mai promiţătoare, ca a mafiotului Sonny (Chazz Palminteri).

Băiatul, aflat între două lumi, unde „nimic nu e mai tragic decât un talent irosit”, după cum crede tatăl său şi „nimănui nu-i pasă de fapt”, sfatul mafiotului, este atras încă de la 9 ani de autoritatea pe care o emană Sonny.

Puştiul Calogero – sau C, cum i se spune în film - începe să lucreze de la 17 ani pentru Sonny, în ciuda împotrivirii tatălui său, care-i încearcă să-i deschidă ochii spunându-i „vrei să vezi un erou adevărat? Uită-te la tipul care se trezeşte în fiecare dimineaţă şi se duce la muncă, pentru a-şi întreţine familia. Asta-i eroism”.

Apreciat atât pentru ilustrarea vieţii în cartierul Bronx, cât şi pentru talentul de care De Niro a dat dovadă în regizarea filmului, A Bronx Tale, spunea criticul de film Roger Ebert, „este un film foarte amuzant pe alocuri şi foarte emoţionant”. „E plin de viaţă şi personaje colorate şi cu linii de dialog extraordinare, iar De Niro, în debutul său regizoral, găseşte notele perfecte atunci când trece de la râsete la furi şi apoi la lacrimi”.


Într-un interviu cu Ebert, Palminteri – cel care-l interpretează pe Sonny – spunea că acest film este despre clasa muncitoare, despre adevărata comunitate italiano-americană, pentru că-s prea multe filme care ilustrează această comunitate ca fiind formată doar din Mafioso. „Tatăl meu a fost ca Lorenzo. Obişnuiam să-l văd cum îşi pune ghetele în picioare în fiecare dimineaţă, ca să se ducă să conducă autobuzul. Se ducea pe ploaie, pe zăpadă, zâmbind, doar ca să facă viaţa copiilor săi mai bună. Asta-i tot ce şi-a dorit”. (Chazz Palminteri)

 

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă ,Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2