loader
Foto

Galerie foto

TVR 2 difuzează filmul „Zi că-ţi place!” după piesa lui Valentin Nicolau

Luni, 3 noiembrie, telespectatorii pot revedea filmul „Zi că-ţi place!” , realizat de Casa de Producție TVR anul trecut, după piesa omonimă a lui Valentin Nicolau, în regia lui Cornel Mihalache. De la ora 23.10 la TVR 2, şi de la 20.10 la TVR HD.

 

Teatru TV

Filmul nostru nu e un documentar, cu toate că foloseşte imagini din arhivă. Nu e o ficţiune doar pentru că sunt şase actori frumoşi. Filmul meu este ca viaţa noastră, un amestec de realitate şi ficţiune. Ce credem noi că e aleatoriu e scris demult, ce vedem că e perfect şi fix este, poate, de o stranie improvizaţie. Trăim docu-ficţionar. Suntem personaje într-un docu-fiction. Şi ne şi place” (Cornel Mihalache)

Filmul, care a avut premiera tv în data de 13 ianuarie 2014, la TVR 2, TVR HD și TVR+, îi are în distribuţie pe Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivaşcu, Marius Stănescu şi Constantin Cojocaru.

„Acţiunea se petrece seara, târziu, în garsoniera unei femei singure. Acolo există un televizor şi un pat. Uneori, pe orice canal ai da, priveşti aceeaşi emisiune, oricum te-ai cuibări în pat, el rămâne gol.” Astfel îşi începe autorul Valentin Nicolau piesa de teatru (pentru scenă sau ecran) ZI CĂ-ŢI PLACE. Lucruri simple, relaţii simple. O cameră, o femeie, un pat şi un televizor. De 25 de ani suntem sub supravegherea unui televizor. Cine are telecomanda în mână devine împărat. Telecomanda devine sceptru...

„Zi că-ți place” de Valentin Nicolau - adaptare pentru ecran de Cornel Mihalache

Cu: Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivașcu, Marius Stănescu, Constantin Cojocaru

Sunet: Valentin Bartolomeu. Coloană sonoră: Răzvan Ionescu. Montaj: Robert Kallos.

Imagine: Dan Constantinescu Jr, Andrei Lupu

Decor şi Regie: Cornel Mihalache

7:50 Documentar 360°GEO

* India-părul ofrandă (Inde, les cheveux du temple, Franţa-Germania, 2008) Redifuzare

*Documentarul însoţeşte o femeie indiană şi pe fiul ei, care îşi oferă părul ofrandă la templu. Apoi realizatorul urmăreşte ce se întâmplă cu părul lor, el devenind parte din „afacerea cu păr de la templu”. Părul nostru poate fi o reflexie a personalităţii. Firul ar trebui să fie puternic, gros şi strălucitor, dar adesea este scurt şi subţire. De aceea, tot mai mulţi oameni caută să cumpere părul altora. Cel mai frumos de pe pieţele occidentale provine din India, şi este produs din părul oferit ofrandă la templu de credincioşi.

Realizator: Tino Schrödl

Redactor: Corina Feleagă

8:45 Teleshopping

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne invită joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2