loader
Foto

TVR 2 dedică „Duminica filmului românesc” actorului Ion Caramitru

În 24 noiembrie, TVR 2 a programat două dintre filmele sale reprezentative: Ştefan Luchian (de la ora 14.10) şi Între oglinzi paralele (de la ora 20.10).

 

În 24 noiembrie, TVR 2 dedică ciclul „Duminica filmului românesc” actorului Ion Caramitru. Aşa cum s-au obişnuit, cinefilii români vor putea urmări în această zi două dintre filmele sale reprezentative: Ştefan Luchian (de la ora 14.10) şi Între oglinzi paralele (de la ora 20.10).

Drama Ştefan Luchian (producţie 1981), în regia lui Nicolae Mărgineanu, este un film biografic, povestea vieţii marelui pictor român interpretat de Ion Caramitru.

Datorită unei moşteniri consistente, care-l fereşte de orice griji materiale, tânărul Luchian are parte de o viaţă plină de plăceri şi chiar reuşite profesionale. Dar, la un moment dat, visul se transformă în coşmar: averea se risipeşte, apar primele semne ale bolii care-l va lăsa, în final, neputincios. Mai mult, iubita şi prietenii îl abandonează, aşa că singurul lucru care îi mai rămâne este pictura, cea care-l va face nemuritor.

Cel de-al doilea film al zilei este Între oglinzi paralele, în regia lui Mircea Veroiu din anul 1978 – o dramă inspirată din romanul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război", de Camil Petrescu. Ion Caramitru este Ştefan Gheorghidiu, student la filozofie, dezavuat de familie atât pentru lipsa spiritului său pragmatic, cât şi pentru mariajul său cu Ela – o fată frumoasă dar săracă. Moartea neaşteptată a unui unchi bogat care îl lasă moştenitor îl plasează pe Ştefan în înalta societate, dar îl desparte de bunul său prieten, Gore. Când Gore e ucis de poliţie, Ştefan, zguduit, părăseşte viaţa civilă pentru a pleca pe front.

 

Din această toamnă, TVR 2 dedică duminicile filmului românesc. În fiecare duminică, la ora prânzului şi seara, sunt programate filme din ciclul mari actori, mari regizori, mari producţii cinematografice. Din 6 octombrie şi până la sfârşitul anului 2013 au duminici dedicate regizorii Sergiu Nicolaescu, Dan Piţa, Alexandru Tatos, Lucian Pintilie, Mircea Veroiu, Mircea Daneliuc, Malvina Urşianu, Stere Gulea, precum şi actorii Amza Pellea, Ştefan Iordache, Gheorghe Dinică, Victor Rebengiuc şi Octavian Cotescu.

Aceste filme se adaugă celor două seriale pe care, din această toamnă, TVR 2 le difuzează în fiecare duminică. Este vorba de „Lumini şi umbre” (de la ora 22.00), cel mai lung serial românesc de televiziune, cu cea mai mare şi mai impresionantă distribuţie şi de serialul „Pistruiatul” (de la ora 12.00), ambele fiind producţii TVR.

20:00 Puternici, impreuna

* Redifuzare

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

Prezentator Liana Stanciu

Trauma divortului

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Istorii de bun gust

(redifuzare)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2