loader
Foto

Galerie foto

Comedii şi aventură pentru o vară perfectă la TVR 2

Lunile iulie şi august vor fi mai colorate pentru telespectatorii TVR 2 care se vor bucura de filme de top. „MIEZUL NOPŢII LA PARIS”, „DIN DRAGOSTE PENTRU ROMA”, sau „OMUL CU MASCĂ DE FIER” sunt doar câteva dintre titlurile care vor purta cinefilii prin cele mai romantice locuri. Pentru iubitorii filmelor românești istorice de aventuri, Florin Piersic revine în celebra serie "Mărgelatu".

 

Se anunţă o vară capricioasă, cu temperaturi extreme şi norii de furtună în lunile iulie şi august, dar pentru telespectatorii săi TVR 2 a pregătit o listă cu câteva producţii cinematografice perfecte pentru zilele în vrei să stai în casă la umbră şi să te relaxezi urmărind un film neîntrerupt de publicitate. În sezonul estival, subiectele romantice nu puteau să lipsească din grilă, alături de aventură şi comedii. Dilema verii... „EU CU CINE MĂ MĂRIT?” (SUA, 2001), o comedie romantică cu Jennifer Lopez şi Matthew McConnaughey în rolurile principale. Telespectatorii pot evada şi în natură, alături de Joe Pesci şi Danny Glover, actorii uneia dintre cele mai vizionate comedii: „LA PESCUIT” (GONE FISHIN' – SUA, 1997).

Aventura ne aşteaptă la Telecinematecă. Miercuri, 4 iulie, de la ora 20.10, telespectatorii sunt invitaţi la o capodoperă cinematografică cu Jean Marais în rolul principal: OMUL CU MASCĂ DE FIER (LE MASQUE DE FER – Franţa, 1962). Producţiile clasice cu multe premii câştigate la festivaluri internaţionale vă aşteaptă şi în această vară.

(w500)

Printre producţiile pe care nu trebuie să le rataţi se numără MIEZUL NOPŢII LA PARIS (MIDNIGHT IN PARIS – SUA, 2011) o comedie caleidoscopică plasată într-unul din cele mai fermecătoare orașe din lume. Producţia semnată de Woddy Allen a fost recompensată de critici cu Premiile Oscar şi Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu, 3 nominalizări la premiile Oscar şi 2 nominalizări la premiile Globul de Aur.

Duminica filmului românesc debutează în forţă. Pe 1 iulie, de la ora 13.10, TVR 2 a programat unul dintre filmele care se bucură de popularitate şi după mai bine de 30 de ani: „Liceeni”. Filmul regizat de Nicolae Corjos în 1986 îi are în rolurile principale pe Oana Sârbu şi Ştefan Bănică jr. Iubitorii filmelor cu haiduci sunt aşteptaţi din 9 iulie, la FILMUL ISTORIC ROMÂNESC. TVR 2 va difuza celebra serie „Mărgelatu”, cu actorul Florin Piersic în rolul principal. Primul film al seriei, duminică, 9 iulie, de la ora 20.10, „DRUMUL OASELOR (România, 1980).

(w500)

Lista celor mai frumoase filme ale verii la TVR 2:

LA PESCUIT (GONE FISHIN' – SUA, 1997)

Durata: 91 minute. Sâmbătă, 21 iulie, ora 20.10

Regia: Christopher Cain

Cu: Joe Pesci, Danny Glover

Comedie. Joe şi Gus sunt prieteni din copilărie şi împărtăşesc aceeaşi pasiune: pescuitul. Cei doi câştigă o excursie în Everglades şi drept bonus le este asigurată o partidă inedită de pescuit. Din nefericire, relaxanta vacanţă nu e ceea ce pare...

(w500)

MIEZUL NOPŢII LA PARIS (MIDNIGHT IN PARIS – SUA, 2011)

Durata: 90 minute

Regia: Woody Allen

Cu: Owen Wilson, Marion Cotillard, Rachel McAdams, Adrien Brody

*Premiile Oscar şi Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu

*3 nominalizări la premiile Oscar

*2 nominalizări la premiile Globul de Aur

Comedie. Însoţit de proaspăta lui logodnică Inez şi de părinţii acesteia, scenaristul american Gil Pender soseşte la Paris, visând la o vacanţă romantică de neuitat, care să-l inspire pentru romanul la care lucrează. Însă planurile lui sunt zădărnicite de prezenţa enervantă a viitorilor socri şi de apariţia unui individ arogant, cu aere de intelectual, de care Inez pare în mod inexplicabil atrasă. Agasat de rival şi nedumerit să constate că e posibil să fi greşit în alegerea partenerei de viaţă, Gil începe să colinde de unul singur Oraşul Iubirii. Orologiul bate miezul nopţii şi, brusc, fără explicaţii, tânărul american se trezeşte în Parisul anilor 1920, unde participă uluit la o petrecere alături de figuri celebre ale lumii artistice: Zelda şi Scott Fitzgerald, Cole Porter, Ernest Hemingway, Pablo Picasso. Secolul XXI se întoarce odată cu zorii, însă în fiecare noapte, Parisul se metamorfozează iar şi iar, purtându-l pe nostalgicul Gil printr-o lume fascinantă, populată de monştri sacri ai artelor, care – cu sau fără voia lor – îl inspiră pe tânărul scriitor în căutările sale.

(w500)

DIN DRAGOSTE PENTRU ROMA (TO ROME WITH LOVE – SUA, Italia, 2012)

Durata: 108 minute

Regia: Woody Allen

Cu: Penélope Cruz, Alex Baldwin, Woody Allen, Roberto Benigni

Comedie. Un şir de personaje, unele banale, altele pitoreşti, au parte de întâmplări extraordinare pe străzile Romei: un arhitect american de renume îşi retrăieşte tinereţea de-a lungul a câtorva zile de vacanţă; un bărbat obişnuit se trezeşte că a devenit faimos peste noapte şi că paparazzii îi supraveghează fiecare mişcare; un director de operă descoperă un mare talent în persoana unui antreprenor de pompe funebre şi decide să-i lanseze cariera; în urma unor neînţelegeri comice, doi tineri logodnici veniţi din provincie se rătăcesc unul de celălalt şi rămân separaţi o zi întreagă. Întorsăturile neaşteptate ale sorţii, la care contribuie farmecul "Cetăţii eterne", le scot în cale aventuri care vor schimba vieţile tuturor pentru totdeauna.

EU CU CINE MĂ MĂRIT ? (THE WEDDING PLANNER – SUA 2001)

Durata: 99 minute

Regia: Adam Shankman

Cu: Jennifer Lopez, Matthew McConnaughey

Comedie. Ambiţioasa Mary Fiore este cunoscută în San Francisco drept cea mai bună în domeniul în care lucrează: organizarea de nunţi. Ştie toate trucurile pentru ca acestea să fie cât mai strălucitoare şi cunoaşte toate regulile care se aplică în astfel de ocazii. Dar când încalcă cea mai importantă regulă dintre toate, îndrăgostindu-se de mirele implicat în cel mai mare eveniment din toată cariera ei, viaţa îi va fi complet dată peste cap.

BEN-HUR (BEN-HUR – Marea Britanie, Germania, Spania 2010)

Durata: 2 x 90 minute

Regia: Steve Shill

Cu: Joseph Morgan, Steven Campbell Moore, Emily VanCamp

Dramă, adaptare după romanul "Ben-Hur, a Tale of the Christ", de Lew Wallace. Povestea vieţii şi a aventurilor unui tânăr nobil din Ierusalim, Iuda Ben-Hur, la începutul secolului I; condamnat pe nedrept pentru trădare şi ajuns sclav al cuceritorilor romani, el se va converti la creştinism sub influenţa învăţăturilor lui Hristos.

TATĂL MEU E UN EROU! (MY FATHER THE HERO – SUA, 1994)

Durata: 86 minute

Regia: Steve Miner

Cu: Gerard Depardieu, Katherine Heigl, Lauren Hutton

Comedie. Andre îi oferă fiicei sale Nicole o vacanţă de vis în Caraibe. Aici fata face totul ca să-i atragă atenţia lui Ben, un băiat cu câţiva ani mai mare decât ea, şi, ca să pară mai interesantă, îi spune că tatăl ei este în închisoare, mama e prostituată, iar Andre e binefăcătorul care a salvat-o de pe stradă. De aici încolo, Andre este privit de toţi ca un pervers, provocat şi implicat în tot felul de situaţii neplăcute. Bineînţeles că bietul om habar n-are de unde i se trag toate aventurile şi face chiar câteva greşeli care pun şi mai mult gaz pe foc...

REVOLUŢIA (REVOLUTION – SUA, 1985)

Durata: 113 minute

Regia: Hugh Hudson

Cu: Al Pacino, Donald Sutherland, Nastassja Kinski

Acţiune, aventuri. În 1776, negustorul de blănuri Tom Dobb, imigrant scoţian, se implică fără voia lui în Războiul American de Independenţă, după ce fiul său Ned e recrutat în armată şi capturat de britanici. Dobb porneşte în căutarea băiatului şi, pe parcurs, îmbrăţişează cauza coloniştilor şi lupta lor pentru libertate, alături de Daisy McConnahay, fiica rebelă a unei familii de aristocraţi.

OMUL CU MASCĂ DE FIER (LE MASQUE DE FER – Franţa, 1962)

Durata: 124 minute. Miercuri, 4 iulie, ora 20.10

Regia: Henri Decoin

Cu: Jean Marais, Jean Rochefort, Sylva Koscina, Jean-Francois Poron

Aventuri, film bazat pe romanele lui Alexandre Dumas: "Omul cu mască de fier", "Cei trei muşchetari", "Vicontele de Bragelonne". Tânărul rege Ludovic XIV, grav bolnav, periclitează planurile cardinalului Mazarin şi viitorul Franţei. Cardinalul îi încredinţează faimosului D'Artagnan o misiune secretă: să-l aducă la Paris pe fratele geamăn al regelui, Henri, închis încă din copilărie într-o fortăreaţă de pe o insulă îndepărtată şi silit să poarte o mască de fier pe faţă, pentru a nu i se cunoaşte identitatea. Ajunşi pe insula Sainte-Marguerite, D'Artagnan şi tovarăşii săi descoperă însă că prizonierul a evadat, cu ajutorul frumoasei fiice a guvernatorului insulei.

PIELEA ÎN CARE TRĂIESC (LA PIEL QUE HABITO - Spania 2011)

Durata: 116 minute

Regia: Pedro Almodovar

Cu: Antonio Banderas, Elena Anaya

*Premiul BAFTA pentru cel mai bun film străin

*Nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin

*Nominalizare la Palme d'Or, Festivalul de la Cannes

*4 premii Goya

Dramă. După moartea soţiei sale în flăcările produse de un accident rutier, doctorul Robert Ledgard, un eminent chirurg plastician, lucrează timp de 12 ani la crearea unui tip de piele rezistentă la orice fel de agresiune. Pe lângă anii de studiu şi experienţă, doctorul mai are nevoie de trei lucruri: lipsa oricărui scrupul, un complice devotat şi o femeie drept cobai. Cum scrupulele n-au fost niciodată un impediment, iar Marilia, cea care îl îngrijeşte de când s-a născut, îi este extrem de loială, mai rămâne problema cobaiului: o femeie misterioasă care devine întruchiparea obsesiei sale.

(w500)

TRANDAFIRUL GALBEN – România 1982/DIN SERIA "MĂRGELATU"

Duminică, 22 iulie, ora 20.10

Regia: Doru Năstase

Cu: Florin Piersic, Marga Barbu

Aventuri. Acțiunea filmului se petrece în Muntenia, în perioada de dinaintea Revoluției de la 1848. Cu banii obținuți pe odoarele lăsate de Tudor Vladimirescu în grija boierului Stroe Grădișteanu, pe care Mărgelatu le-a protejat cu greu de hoți și de oamenii Agiei, sunt cumpărate arme pe care conjurații le transportă de la Viena în Țara Românească. Cu ajutorul acelor arme, organizația conspiraționistă „Frăția” vrea să declanșeze o revoluție.

CROAZIERA – România, 1981

Durata: 113 minute

Regia: Mircea Daneliuc

Cu: Tora Vasilescu, Nicolae Albani, Paul Lavric

Comedie. Un grup de tineri câştigători ai diverselor întreceri socialiste sunt recompensaţi cu o croazieră pe Dunăre. Sub privirea vigilentă a tovarăşului Proca şi a doctorului Velicu, însărcinaţi cu bunul mers al acţiunii, tinerii profită de orice prilej pentru a face haz şi a se abate de la "morala socialistă".

 

2:25 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)

3:10 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă ,Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

(Reluare)
 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2