loader
Foto

TVR 1 – lider de audienţă cu victoria spectaculoasă a FCSB la Plzen

Peste 1,3 milioane de români s-au bucurat de calificarea în play-off-ul UEFA Champions League. Astă seară, Astra Giurgiu întâlneşte Oleksandriya, în direct la TVR 2, iar Dinamo Bucureşti se confruntă cu Athletic Bilbao, de la 21.45, la TVR 1 şi TVR HD.

 

Cele două partide retur din calificările pentru UEFA Champions League, susţinute, miercuri seară, de Viitorul Constanţa şi FCSB, au aşezat posturile TVR pe primele poziţii în clasamentul audienţelor.

În medie, 1.312.000 de români au urmărit întâlnirea dintre Viktoria Plzen şi FCSB, TVR 1 înregistrând, pe intervalul orar 21.16-23.05, un rating* mediu de 7,3% şi o cotă medie de piaţă** de 18,1% la nivel naţional. TVR 1 s-a situat, astfel, pe prima poziţie în clasamentul audienţelor serii de 2 august. În ceea ce priveşte publicul din mediul urban, partida retur din turul 3 preliminar al UEFA Champions League a fost urmărită de 724.000 de telespectatori (rating mediu 7,4%, share mediu 18,7%), dintre care 304.000 reprezintă targetul comercial (6,7% rating mediu, respectiv 19,8% cotă medie de piaţă).

Finalul excepţional al meciului a adus, cum era de aşteptat, cei mai mulţi microbişti în faţa micilor ecrane. Astfel, „minutul de aur” al partidei s-a înregistrat la ora 22.58, pe toate segmentele de public; 2.138.000 de români urmăreau atunci transmisiunea directă a postului TVR 1 de la Plzen (rating 11,9%, share 29,9% la nivel naţional). Pe tronsonul de public urban, 1.158.000 de persoane (rating 11,9%, share 30,1%) sărbătoreau, tot atunci, victoria echipei antrenate de Nicolae Dică. Acelaşi minut a fost cel mai urmărit, la TVR 1, şi de publicul comercial, cu 485.000 de telespectatori din segmentul menţionat (rating 10,7%, share 29,4%).

Şi meciul dramatic susţinut aseară de Viitorul Constanţa în compania ciprioţilor de la APOEL Nicosia, transmis în direct de TVR 2, a stârnit interesul românilor. Aproape o jumătate de milion de telespectatori au fost alături de elevii lui Gică Hagi pe parcursul partidei care le-a închis drumul spre Champions League.

Mai exact, 499.000 de români au urmărit, în medie, returul de la Nicosia (rating mediu de 2,8%, cotă medie de piaţă 7,7% la nivel naţional, pentru TVR 2, în intervalul 20.00-22.32). Dintre aceştia, 313.000 fac parte din publicul urban (rating mediu 3,2%, share mediu 8,7%), iar 121.000 reprezintă targetul comercial (2,7% rating mediu, respectiv 8,7% cotă medie de piaţă).

Astă seară, Oleksandriya – Astra Giurgiu, începe la 20.00, pe TVR 2, iar întâlnirea dintre Athletic Bilbao şi Dinamo Bucureşti poate fi urmărită în direct de la ora 21.45, la TVR 1 şi TVR HD. Ambele partide de Europa League vor fi precedate şi urmate de ediţii dedicate ale emisiunii Repriza a treia.

 

*****

*Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.

**Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

Sursa: Kantar Media

Copyright: ARMA

Prelucrare: SRTv

 

 

7:30 România…în bucate (R)

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

(Reluare)

8:00 Documentar 360°GEO

* Chartres, arta vitraliului (CHARTRES, L’ART DU VITRAIL, Franţa-Germania, 2020) Redifuzare

*Într-unul dintre ultimele centre franceze ale artei vitraliului, Chartres, ne întâlnim cu maeştri sticlari pasionaţi, care ţin în viaţă tradiţia acestei tehnici. Printre ei, Jacques Loire, care nu şi-a pierdut defel creativitatea la 80 de ani împliniţi.

Catedrala Notre-Dame din Chartres impresionează prin monumentalitate şi prin splendoarea vitraliilor, vechi de mai bine de 800 de ani. La poalele sale se mai află câteva ateliere de pictură pe sticlă, care se străduiesc să salveze un patrimoniu cultural inestimabil.

Realizator: Jean-Baptiste Mathieu

Redactor: Gabriela Onea

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2