loader
Foto

Galerie foto

Teo şi poveştile unui animator de petreceri

Duminică, 9 octombrie, la „Pasiuni şi cariere” merge pe urmele unei meserii nu foarte vechi, dar care necesită multă dăruire şi dragoste pentru copii. De la ora 11:30, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

 

Pasiuni şi cariere

Ediția a fost difuzată în premieră pe 9 octombrie şi este disponibilă online pe TVR+.

Petrecerile pentru copii sunt întotdeauna o provocare, nu știi niciodată ce te așteaptă, cei mici sunt spontani, foarte inventivi și greu de mulțumit. Astfel că în ediția de duminică a emisiunii Pasiuni și cariere v-am prezentat o meserie nu foarte veche, dar care trebuie făcută cu multă pasiune și dragoste pentru copii: animator de petrecere! Dar nu orice fel de animator, ci unul „magic” care întreține atmosfera unei petreceri cu trucuri, bună dispoziție și multă energie. Este vorba despre Costin Teodorescu sau TEO, așa cum îi spun copiii.

Costin a îndrăgit actoria de mic, era băiatul din scara blocului care îi antrena pe toţi puștii în spectacole inventate ad-hoc și încerca să fie mereu în centrul atenției. Primul contact cu scena s-a întâmplat la Ploiești, orașul său natal, unde a prezentat un spectacol pentru cei mici. A avut mari emoții, însă copiii l-au plăcut și a reușit să-i cucerească. Au urmat alte și alte spectacole, iar când a terminat liceul a știut că trebuie să urmeze cursurile Facultății de Teatru.

Ca tânăr actor, a realizat că e dificil să-ți găsești un loc de muncă și atunci și-a conceput propriul său spectacol: Teo Magic Show! Aşa cum spune el: „Am ales spectacolele de magie pentru copii, pentru că îmi place să le dau senzaţia că sunt unici şi că pot face lucruri nebănuite.”

Cum şi-a construit spectacolul de magie? Cum a reuşit să îşi găsească clienţi? Cine l-a învățat trucurile pe care le face și de unde își face rost de recuzita pentru spectacol ați aflat în emisiunea de duminică, 29 mai, la TVR 2.

Cu entuziasm, simțul umorului, talent actoricesc și un pic de magie, Teo reușește să aducă un zâmbet sincer pe chipul fiecărui copil, dar și în ochii celor care nu și-au pierdut inocența și bucuria de a trăi…

„Consider că nu am serviciu! Tot ce fac, fac din plăcere! Mă trezesc de dimineaţa şi-mi spun: «Doamne, eu sunt Teo sau mi se pare? Sunt atât de fericit! E foarte frumos»!...”, adaugă Costin.


***

Despre Pasiuni şi cariere

Conform unui studiu recent, doar 5% din populaţie îşi alege din prima cariera care i se potriveşte. În ajutorul celorlalţi 95% venim cu „Pasiuni şi cariere”, noua emisiune săptămânală a TVR 2 care vă va arată că zicala „dacă-ţi urmezi pasiunea, nu va trebui să lucrezi nicio zi în viaţa ta” este adevărată.

Noua producţie Pasiuni şi cariere este dedicată tinerilor care termină studiile, dar şi celor care doresc să se reorienteze profesional şi nu ştiu cum să răspundă la întrebarea „Cum să aleg jobul potrivit?”

Astfel că pe TVR 2 veţi descoperi, în fiecare săptămână profesii milenare, profesii încă necunoscute pentru unii, dar care au în comun un singur lucru: pasiunea cu care sunt făcute.

0:05 Delta Bucureştiului

Film* Delta Bucureştiului (Le Delta de Bucarest, Franţa-România, 2020)

Regia: Eva Pervolovici

Cu: Lena Constante, Ileana Samoilă, Ileana Samoilă Budimir

*Documentar. Istoria unui loc. Epoca comunistă. Bucureşti. Femei în detenţie dau naştere în puşcăria care a fost odată cea mai frumoasă mânăstire din Europa de Est-Mânăstirea Văcăreşti.

În zilele noastre, natura sălbatică a acaparat locul formând un ecosistem: specii protejate de fauna şi floră şi familii de rromi, cu copii născuţi în acelaşi loc în condiţii riscante.

Redactor: Gabriela Onea

1:45 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2