loader
Foto

Galerie foto

Teatrul Naţional de Televiziune continuă cu „Secunda doi”

În această săptămână, Casa de Producţie aduce, pe canalele Televiziunii Publice, piesa „Secunda doi”, în regia artistică a lui Constantin Dicu, după scenariul lui Ernest Fazekas.Prima difuzare a fost pe TVR 2, luni, 29 august, de la ora 20:10.

 

În continuarea demersului de a reașeza pe un loc firesc Teatrul Naţional de Televiziune, Casa de Producție TVR vă invită să urmăriți „Secunda doi”, în regia artistică a lui Constantin Dicu, după scenariul lui Ernest Fazekas.

Musicalul realizat de Casa de Producţie TVR poate fi văzut luni, 29 august, ora 20:10, pe TVR 2.

Casa de Productie TVR vă provoacă la o nouă aventură. De această dată însă, vom explora un teritoriu neglijat, pe nedrept, foarte multă vreme. Cheia abordării noastre este dată de policromia şi de polifonia unui minunat univers, acela al teatrului liric. Îmi doresc să fie de bun augur" (Demeter Andras, coordonator cu atribuţii de director al Casei de Producţie TVR)

A fost un proiect science-fiction, mi s-a părut la început, şi iată că SF-ul s-a realizat. Este un musical ce tratează sentimente absolut serioase, intime şi contemporane. În spatele acestui proiect sunt instrumentişti, sunt backing vocals, sunt corepetitori... E fascinant să vezi tu, ca şi creator, să vezi o interpretare, o tuşă personală a altui creator, pe ceea ce ai scris tu şi pe ceea ce ai închipuit tu.” (Ernest Fazekas)

Ana şi Marc sunt doi medici care participă la o conferinţă de prezentare a unui produs farmaceutic. Amândoi sunt căsătoriţi, au copii, sunt mulţumiţi, dar parcă le lipseşte ceva... Din prima secundă, Marc o abordează pe Ana şi de aici cei doi încep o serie de conversaţii despre viaţă, familie, monotonie, dor, dorință, superstiţii.

Povestea lor se împarte între dorința de a mai trăi o aventură, doar pentru o noapte, și teama de a nu complica lucrurile, de a-i răni pe cei dragi lor. Din aceeași secundă, totul se poate schimba.

Întâlnirea cu Constantin Dicu, cu Jojo, în acest proiect m-a făcut să explorez, să experimentez, să conştientizez că, secundă de secundă, destinul meu poate să ia o altă turnură, că sunt fidel azi unei căsnicii, dar în două secunde întâlnesc pe cineva de care mă îndrăgostesc, că apar în capul meu întrebări: Continui pe drumul ăsta? Mă opresc, mă retrag sau cedez şi fac pasul? Suntem într-o perioadă în care schimbările şi informaţiile ne agresează, ne bombardează şi, undeva, simţim o presiune, am vrea undeva să ne oprim, să spunem Acel altceva e o căutare, un drum, un demers, care se poate petrece când întâlneşti omul potrivit. Suntem născuţi din iubire, trăim în iubire, în acelaşi timp, capul nostru inventează scenarii, tot felul de relaţii, de posibile desfăşurări ale relaţiei... Şi, totuşi, iubirea între un bărbat şi o femeie e ceva dincolo de cuvânt, dincolo de gând, dincolo chiar de relaţie...” (spune Claudiu Bleonţ despre personajul pe care îl interpretează în „Secunda doi”)

"Secunda doi” teleplay muzical de Ernest Fazekas

Muzica originală: Ernest Fazekas, Marius Meragiu.

Muzicieni: Ferenc Áron, Vitályos Lehel, Márton Loránt, Tinca Aurel Teddy, Adina Cogarcean.
Backing vocals: Fazekas Csilla, Geanina Meragiu.

Distribuția: Claudiu Bleonţ, Cătălina Grama (Jojo), Ion Chelaru, Georgiana Vişan, Silvia Coman, Marius Nanău, Nicoleta Rusu, Monica Florescu, Eugen Constantinescu, Constantin Lupescu, Dragoş Roşu, alături de trupa de balet condusă de maestrul coregraf Cornel Popovici.

Echipa tv:

Regia: Constantin Dicu

Imaginea: Ovidiu Guzu

Montajul: Constantin Marciuc

Scenograf costume: Nicoleta Petrovici

Scenograf decor: Virgil Popa

Producători: Daniela Ciolan, Cătălin Rebengiuc

Producător delegat: Daniela Andriescu

Producător coordonator: Demeter András István

Premiera a avut loc în 10 noiembrie 2014.

 

Program difuzare

(orientativ, canalele TVR își rezervă dreptul de a opera modificări în program)
TVR 2: luni, 29 august, ora 20.10 și luni. 5 septembrie, ora 1.10
TVR 3: sâmbătă, 3 septembrie, ora 20.00
TVR International: duminică, 4 septembrie, ora 18.00

TVR HD: luni 29 august, ora 22.45 și marți, 30 august, ora 14.00



În data de 5 septembrie, pe TVR 2, la ora 20.10, am reprogramat „Canalul” de Kincses Elemer (care a fost înlocuit în 22 august cu IN MEMORIAM Marin Moraru)


Textul lui Kincses Elemer a fost desemnat drept „Cea mai bună piesă românească a anului 2001” în cadrul ediţiei a X-a a Galei Premiilor UNITER.
Alex (Claudiu Bleonţ), Andrei (Marian Râlea), Mişu (Richard Bovnoczki) şi „Baronul” (Adrian Ciobanu), încearcă să îşi păstreze umanitatea în universul concentraţionar al detenţiei „la Canal". Spaţiul căruia încearcă să-i supravieţuiască devine şi cel care le pune prietenia la încercare, atunci când puterea îi oferă unuia dintre ei... o pătură nouă. Suspiciunea pune stăpânire pe ei, iar ura devine din ce în ce mai puternică, când apare în scenă Melinda (interpretată de Antoaneta Cojocaru), soţia Baronului. Rolurile paznicilor care monitorizează atent fiecare pas al celor patru deţinuţi sunt interpretate de Isabela Neamţu şi de Radu Amzulescu.


„Canalul” de Kincses Elemér
regia: Cornel Mihalache
Directori de imagine: Dan Constantinescu, Andrei Lupu
Decor: Gigi Rasovszky
Costume: Carmen Rasovszky
Sunet: Valentin Bartolomeu, Cătălin Putinianu
Ilustrator muzical: Tudor Stănescu
Editare: Robert Kallos
PPS: Răzvan Ionescu
Asistenți: Adrian Maranca, Grigore Stoica
Producător: Ana Preda
Organizator de producție: Sorin Cristea


Alexandru TOCILESCU, Kincses ELEMÉR, Coca Bloos, György Spiró sunt doar câțiva dintre creatorii născuți în 1946, un an darnic, putem spune. Proiectul GENERAȚIA 7X este modalitatea prin care Casa de Producție TVR face o reverență în fața celor care s-au născut în același an și au scris parte din istoria teatrului universal.

Kincses Elemer s-a născut în 1946 la Târgu Mureș. Om de teatru, regizor, dramaturg, romancier, a regizat peste 16o de spectacole în patru țări, și a câștigat numeroase premii la festivaluri naționale și internaționale. A regizat, de asemenea, film și operă. A fost distins cu premiul pentru dramaturgie al UNITER pentru „Canalul“, declarată „Piesa anului 2001“.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro
Producător coordonator: Demeter András István

 

 

21:00 Istorii de bun gust

Sezon Nou

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2