loader
Foto

Galerie foto

Studenţii Facultăţii de Istorie au răspuns de nota 10 la "Câştigă România!"

Vineri, 15 iunie, zeci de studenţi ai Facultăţii de Istorie din Universitatea Bucureşti au uitat pentru puţin timp de febra sesiunii şi au venit, unii dintre ei direct de la examen, la întâlnirea cu Virgil Ianţu, gazda „Câştigă România!”.

 

Bucuroşi să se afle faţă-n faţă cu prezentatorul TVR 2, tinerii au fost curioşi să afle culisele muncii în televiziune, cum se construieşte unicul concurs de cultură generală de pe piața media, „Câştigă România!”, dar şi să îşi testeze cunoştinţele de cultură generală. Nu au lipsit nici discuţiile despre carieră şi despre ce şi-au propus să realizeze ca viitori istorici.

Întâlnirea a fost emoţionanta, iar Virgil Ianţu a mărturisit că şi acum când simte miros de tei retrăieşte, ca în studenţie, „durerea din stomac” a debutului de sesiune. „Este extraordinar să îţi alegi o meserie plecând de la pasiune”, a spus gazda „Câştigă România!”. „Bucuraţi-vă de tot şi visaţi! Dacă îl visezi, un lucru imposibil se poate împlini... Faceţi bine în jurul vostru, lăsaţi-vă duşi de emoţie, gândiţi frumos, şi viaţa va lucra foarte bine pentru voi. Dăruiţi ce aveţi mai bun şi se va da mai departe”, a fost îndemnul lui Virgil Ianţu.

În amfiteatrul marii instituţii de învăţământ, studenţii au răspuns de nota 10 la întrebările de cultură generală pregătite de gazda „Câştigă România!”. Mai mult, ei s-au grăbit să dea și explicații, iar efortul le-a fost răsplătit cu premii oferite cu ajutorul Editurii Litera, atât de potrivite pentru un viitor istoric: „România în Primul Război Mondial”, un set de patru volume semnat de Petru Otu. La final, tinerii au rămas să se înscrie la preselecția „Câștigă România!”, pentru a trăi pe viu emoțiile show-ului televizat în sezonul următor al concursului TVR 2.

Ajunsă la cel de-al treilea sezon, „Câştigă România!”, emisiunea-concurs de cultură generală difuzată de TVR 2, se bucură de o notorietate din ce în ce mai mare în rândul tinerilor. După Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila", vineri, 15 iunie, Virgil Ianţu şi echipa „Câştigă România!” s-au aflat la Universitatea Bucureşti, pentru a se întâlni cu studenţii pasionați de cultura, obiceiurile şi valorile ţării noastre din Facultatea de Istorie.

14:00 Cursa prin istorie

Redifuzare

Realizator si producator: Anca Berlogea-Boariu si Aziza Micu

Prezentator de Adriana Irimescu

Jurnalist: Stefania Țene

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Matematica

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

Spionaj în timpul Războiului Rece, în „Reţeaua cubaneză

Filmul de Artă la care vă invită TVR2 și TVR+ duminică, 31 martie, de la ora 22.00, este „Reţeaua cubaneză" (The Wasp Network – Franţa, Brazilia, ...

 

#tvr2