loader
Foto

Ştefan Bănică şi două destine artistice feminine

La „ Arte, carte şi capricii” sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 19.00, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

 

LIANA STANCIU
Arte, carte şi capricii

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În ediţia din această săptămână a emisiunii la Arte, carte şi capricii” aţi aflat noi subiecte incitante din activitatea culturală.

Primul invitat al Lianei Stanciu a fost Ştefan Bănică - prezent în emisiune, în principal, ca regizor şi interpret în spectacolul "Desculţ în parc" – care are planificat în perioada următoare un turneu printr-o serie de mari oraşe din ţară. Discuţia despre teatru şi muzică a fost urmată de întâlnirea cu două artiste fermecătoare: doamna Alma Redlinger care, la 91 de ani, continuă să picteze şi cu soprana Cellia Costea, una dintre artistele cu o carieră remarcabilă în marile teatre ale Europei – dar care a ales Opera Naţională Bucureşti pentru a-şi face debutul în rolul titular din “Aida” de Giuseppe Verdi.

Tot în această săptămână, Arte, carte şi capricii” v-a invitat în lumea artei urbane care, la început, a fost considerată un act de vandalim. Fenomenul Graffiti a ajuns de ani buni în România dar artiştii de la noi încă mai  “trag cu ochiul” la ce se întâmplă în marile oraşe ale lumii.

Iar dacă doriţi să îl cunoaşteţi pe cel care a câştigat, într-un singur an, 14 miliarde şi jumătate de dolari şi este (potrivit topului revistei Forbes), al treilea cel mai bogat om al planetei, atunci nu rataţi documentarul pe care ni-l propune în această săptămână Sorin Faur la DocuBlitz.

Alte subiecte de interes ale acestei ediţii au fost legate de albumul Interludii al fotografului Cornel Brad, de istoria Muzeului Ţăranului Român răsplătit în 1996 cu Premiul Muzeul European al Anului, şi de noi descoperiri pe “planeta YouTube”.

La final, nu rataţi în această săptămână la Arte, carte şi capricii” interviul cu regizorul Andrei Negoiţă despre pelicula sa 7 CUVINTE - un film sensibil, aflat la graniţa dintre arta şi documentar. Filmul este un portret subiectiv al unui om care a marcat istoria şi istoriile oamenilor pe care i-a întalnit: părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa – care are premiera programată vineri, 10 aprilie, la ora 20.10, la TVR 2.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

 

 

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

12:30 Cum vă merge ?

Sezon Nou

Producător: Cătălin Heson

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2