loader
Foto

Spectacolul „Roman teatral”, proiecţie în avanpremieră la Teatrul Metropolis

Televiziunea Română, prin Casa de Producţie TVR, a organizat marţi, 28 ianuarie, la Teatrul Metropolis, proiecţia în avanpremieră a piesei „Roman teatral”, după Mihail Bulgakov, un spectacol de Vitalie Lupaşcu.

 

Teatru TV

„În spectacolul meu, îmi propun să exploatez la maximum comicul absurd ca mijloc ideal de comunicare cu publicul tânăr. Scopul meu este de a face un spectacol în care şi cele mai profunde idei să fie exprimate într-o manieră accesibilă, limpede şi alertă, mai exact, să fac ceea ce Antoine Vitez numea un teatru elitist pentru toţi”, spune Vitalie Lupaşcu.

Producţia îi are în distribuţie pe Marius Stănescu, Mihai Constantin, Mihai Dinvale, George Ivaşcu, Daniela Nane, Armand Calotă, Crina Mureşan, Şerban Georgevici, Ioana Visalon, Constantin Bărbulescu, Adrian Vâlcu, George Lungoci, Mihai Răzuş, Cristian Tabără.

Publicul prezent la proiecţie a putut viziona, în prezenţa regizorului Vitalie Lupaşcu, a câtorva actori din distribuţie, dar şi a echipei de producţie, dramatizarea textului omonim al unuia dintre cei mai importanţi şi mai valoroşi scriitori ruşi ai secolului XX, realizată în viziunea regizorului Vitalie Lupaşcu. Evenimentul s-a bucurat şi de prezenţa reprezentanţilor Ambasadei Federaţiei Ruse în România – domnişoara Alina Chikineva (Ataşat) şi domnul Alexey Babenko (Secretar I).

Proiecţia piesei „Roman teatral” face parte din seria de manifestări pe care Televiziunea Română, prin Casa de Producţie, le organizează pentru promovarea teatrului de televiziune. „Noua Casă de Producţie trebuie să-şi asume rolul unic - individualizat şi bine conturat în rândul celorlalte structuri – de a exploata, fructifica  şi conserva valorile moştenirii culturale pentru viitorul în care şi prezentul nostru va fi devenit trecut, formulate sau, după caz, reformulate într-un limbaj vizual contemporan, conform viziunii proprii, cristalizate pe marginea unor principii şi criterii unanim asumate.” – a declarat în deschiderea evenimentului Demeter Andras (Coordonator cu atribuţii de Director al Casei de Producţie TVR)

Spectacolul „Roman teatral” va fi difuzat în premieră absolută la TVR 2, TVR HD și online pe TVRplus.ro, luni, 3 februarie, de la ora 20.00.

(Foto: TVR)

0:30 Duminica filmului românesc (R)

*6,9 pe scara Richter -România, 2016

Regia: Nae Caranfil

Cu: Laurenţiu Bănescu, Maria Obretin, Teodor Corban, Alexandru Papadopol

*Comedie. Tony, un tânăr actor de teatru, navighează cu greu între un rol complicat într-un spectacol de musical, o nevastă geloasă până la depresie și obsesia marelui cutremur devastator, anunțat ca iminent de toți „experții”. Însă adevăratul cutremur pentru el se dovedește a fi reapariția intempestivă a propriului său tată, după decenii de absență. Manipulator și amoral, tatăl se instalează în universul fiului, bulversându-i existența, iar rolul principal din musicalul în care joacă Tony oglindește perfect viața lui haotică aflată în pragul colapsului.

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)

2:35 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2