loader
Foto

Galerie foto

Spectacol sportiv la Râșnov: 4 competiții de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile

Cei mai buni săritori ai lumii au evoluat pe trambulina din Valea Cărbunării de joi, 18 februarie, până sâmbătă, 20 februarie, în direct pe TVR 2.

 

Oraşul Râşnov a găzduit patru etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile. În Valea Cărbunării s-au desfășurat două etape feminine, una masculină și una pe echipe mixte, o probă foarte rară, care revine în atenție după mai mulți ani fiindcă urmează să se desfășoare în programul Jocurilor Olimpice.

TVR 2 a transmis în direct toate cele patru întreceri, la care au participat sportivi din 18 țări.

***

Este al şaptelea an în care România găzduiește Cupa Mondială de sărituri cu schiurile, iar temperaturile scăzute din ultimele zile au ajutat pentru ca trambulina să aibă suficientă zăpadă pentru spectacol.

În cele 3 zile de competiție, de joi, 18 februarie, până sâmbătă, 20 februarie, restricțiile privind limitarea efectelor pandemiei de Covid 19 nu permit prezenţa spectatorilor, așa că îi vom urmări pe cei mai buni săritori ai lumii doar din fața micilor ecrane, la TVR 2.

„Este cel mai cuprinzător program competițional de când au loc etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile în România. Este și o recunoaștere a capacității organizatorilor de a se descurca în orice situație, pentru ca întrecerile să se desfășoare în cele mai bune condiții. Telespectatorii TVR 2 HD pot vedea în direct pe cei mai buni sportivi, inclusiv liderii la zi ai clasamentelor individuale, austriaca Marita Kramer, respectiv norvegianul Halvor Egner Granerud, dar și alte nume mari din lumea ski jumping: japoneza Sara Takanashi, câștigătoare a 4 Cupe Mondiale, care ar putea duce recordul său overall de victorii de etapă la 60 la Râșnov, sau polonezul Kamil Stoch, campion al lumii, dublu câștigător al Cupei Mondiale, triplu campion olimpic la individual! Noi le vom ține pumnii desigur compatrioților noștri Dana Haralambie, cea mai bună săritoare din România și Daniel Andrei Cacina, cel care a obținut recent un remarcabil loc 14 la Mondialele de juniori de la Lahti. Dana și Dani vor lua startul în competițiile individuale, în vreme ce în etapa pe echipe mixte (două fete și doi băieți în echipă), li se vor alătura Diana Trâmbițaș și Sorin Mitrofan”, a spus comentatorul Sorin Hobana.

(oar_w460)

PROGRAM:

Joi, 18.02.2021

11:30 – prima etapă feminină

Vineri, 19.02.2021

11:30 – a doua etapă a fetelor

15:15 – etapa masculină

Sâmbătă, 20.02.2021

10:45 – Competiția pe echipe mixte.

7:25 România…în bucate (R)

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

din 18 aprilie //

(Reluare)

7:50 Documentar 360°GEO

* Ecuador, cealaltă patrie a ciocolatei (Equateur, l’autre pays du chocolat, Franţa-Germania, 2012) Redifuzare

*Varietatea de arbori de cacao Nacional ce provine din Ecuador se mai numeşte şi "Cacao Theobroma" sau "mâncarea zeilor". Fructele sale cresc în provinciile îndepărtate şi în satele de pe râurile Santiago şi Napo.

Aromele speciale ale Theobroma sunt căutate de cei mai renumiţi maeştri ciocolatieri ai lumii; drept urmare şi producătorii săraci din zonă au o sursă stabilă de venit.

Realizator: Thérèse Engels

Redactor: Ştefan Asavei

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2