loader
Foto

Soprana Felicia Filip, interviu în exclusivitate la „Arte, carte şi capricii”

Cu Liana Stanciu, joi , la TVR 2 şi TVR HD. Emisiunea a putut fi urmărită şi tradusă în limbaj mimico-gestual sâmbătă, de la ora 19.00.

 

LIANA STANCIU
Arte, carte şi capricii

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 28 aprilie, de la ora 21.00, Liana Stanciu v-a dat întâlnire la o nouă ediţie a emisiunii Arte, carte şi capricii, în care invitata sa specială a fost îndrăgita soprană Felicia Filip. Puţini cunosc faptul că “Regina Traviatei” sau “Filipissima”- a studiat vioara mai bine de 12 ani, după care a trecut, în jurul vârstei de 18 ani, la canto clasic.

Tot în această ediţie i-aţi cunoscut pe regizorul Ştefan Buzea şi pe fratele său, Alexandru (Ducu) Buzea - care au copilărit în lumea desenelor animate. Părinţii lor, ca regizori la ANIMAFILM, au fost cei care au creat, printre altele, serialul Bălănel şi Miaunel. Iar cei doi fraţi au dus această pasiune mai departe şi sunt acum autorii primului lung metraj 3D realizat cu o tehnică de animaţie 100% românească, inventată chiar de ei. Este vorba despre filmul MERCY STREET, care poate fi văzut pe ecranele din toata ţara.

De doi ani încoace, scriitorii români se întrec într-un… turnir al ideilor. Se întamplă la Sighişoara unde, vreme de două zile, se desfăşoară dezbateri creative, expoziţii şi întâlniri cu autori români consacraţi. Detalii despre acest eveniment sunt aduse la Arte, carte şi capricii chiar de către organizatoarea lui, scriitoarea şi jurnalista Mariana Gorcitza.

Între 4 şi 8 mai, la Iaşi este sărbatoarea cea mai aşteptată de cinefilii autohtoni: cea de-a şaptea ediţie a  SERILOR FILMULUI ROMANESC. Va fi o nouă ediţie cu invitaţi de calibru, pelicule de cea mai bună calitate şi, nu în ultimul rând, cu arta vizuală şi film documentar.

Filmele CUM MI-AM PETRECUT SFÂRSITUL LUMII şi LOVERBOY l-au consacrat déjà pe regizorul Cătălin Mitulescu. El  a descoperit secretul de a transpune întamplări care se petrec la periferia orasului, în  poveşti de dragoste pline de realism. La fel se întamplă şi în cel mai recent lungmetraj al său, DINCOLO DE CALEA FERATĂ - o comedie romantică plina de nuanţe nostalgice, care îi are ca protagonisti pe tinerii actori Ada Condeescu şi Alexandru Potocean.

Sunt câţiva ani de când fotografa Mihaela Noroc stăbate lumea pentru a duce la bun sfârşit proiectul numit Atlasul Frumuseţii. Colega noastră, Cătălina Filip, a reuşit să o întâlnească în această primavară în cele doar cateva zile pe care le-a petrecut la Bucureşti. Mihaela ne-a povestit despre experienţele ultimului an, colaborarea cu Facebook, apariţia la CNN şi despre călătoriile sale în întreaga lume în căutarea frumuseţii feminine.

Despre toate acestea, despre conexiunile din spaţiul medial şi despre noi moduri de interacţiune propuse de galeria Galateca, aţi putut afla în ediţia din această săptămână a emisiunii Arte, carte şi capricii - singura emisiune culturală tradusă în limbaj mimico-gestual ( în fiecare sâmbătă, de la ora 19.00).

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

14:00 Reţeaua de idoli (R)

Producător: Irina Păcurariu

(Reluare)

15:00 Rivalii

Sezon Nou

* Tema: ,, PĂRINTI SEVERI sau PĂRINTI PERMISIVI?”

Invitati: Matei Stanculescu, AdrianCuculis, Sanda Ladosi, Romica Tociu, Roxana Ciuhulescu, Roxana Goga (dir. adj. Colegiul Spiru Haret), Catalin Botezatu (prin Skype).

Momentele artisitice sunt sustinute de Sanda Ladosi, Liviu Marin, Daniela Bejan

Producator: Marina Almasan,

Organizator productie: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu si Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti: Mirela Vasile, Andreea Baciu

Realizatori: Marina Almasan, Adrian Banuta

Regizor artistic: Dan Manoliu

Coproducator: Astra dell Arte

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2