loader
Foto

Sinaia, la pas în 60 de secunde

Urmăriţi zilnic, în premieră, la TVR 1, TVR 2 şi TVR HD - filmul inspirat de cartea unui oraş de poveste.

 

În perioada iulie-septembrie, pe parcursul fiecărei zi, la TVR1, TVR2 şi TVR HD puteţi urmări în premieră „Sinaia la pas în 60 de secunde“, o serie de 60 de scurt-metraje realizate de regizorul Cornel Mihalache.

Proiectul este inspirat de cartea „Sinaia, Oraşul Elitelor” scrisă de arh. Dan Manea prin care acesta ne invită să descoperim şi să vizităm un imens muzeu în aer liber care poartă numele Sinaia: Perla Carpaţilor, capitala turismului românesc, staţiunea cu două Gări Regale, în care opreşte Orient Express-ul, oraşul reşedinţă regală sau capitala de vară a României, aşa cum i s-a spus de-a lungul vremii.

Fiecare episod spune o poveste. De-a lungul a 60 de episoade, fiecare având câte 60 de secunde, telespectatorii sunt invitaţi să (re)descopere Sinaia din perspective inedite, să cunoască oamenii remarcabili care au aşezat onorant România pe harta Europei şi să viziteze locurile de care aceştia şi-au legat viaţa sau în care au creat opere excepţionale: „Cum ar fi să îl vizităm pe Ion Luca Caragiale în Casa Gentillini din Sinaia, clădire care se găseşte şi astăzi pe str. Avram Iancu la nr. 28? Cum ar fi ca, trecând prin Sinaia Nouă, cartierul Cumpătu de azi, să auzim revărsându-se din Vila Luminiş acordurile compoziţiilor cu care maestrul Enescu a cucerit întreaga lume? Sau i-am putea urmări cântând alături de el pe discipolii săi, Yehudi Menuhin şi Dinu Lipatti, ei înşişi deveniţi maeştri între timp. În pelegrinările noastre prin Sinaia, l-am putea saluta pe Nicolae Iorga, aflat pe prispa Mănăstirii Sinaia, atunci când nu îl găsim aplecat asupra mesei sale de lucru din casa ce i-a aparţinut, aflată şi în prezent în cartierul Furnica. Ori am putea să dăm mâna cu Nicolae Titulescu, proaspăt întors în ţară din Elveţia. Istoria prinde viaţă, iar clădirile îşi deapănă poveştile“.

Urmăriţi scurt-metrajele realizate de regizorul Cornel Mihalache la TVR1 şi TVR HD de la ora 19:59 (de luni până vineri) şi la TVR2, de la ora 19:50 (de luni până duminică).

 

13:00 Cultura minorităţilor

* Maghiara de pe doi Sezon Nou

* Comori din talcioc-fotografiile lui Hajdú Tamás

Redactor: Jakabffy Tamás

*Muzică clasică

Redactor: Szilágyi Ildikó

Producător: Kacsó Edith

13:30 Levintza prezintă

Redifuzare

*In cel de-al treilea sezon al emisiunii LEVINTZA PREZINTA, de la TVR2, doamna Doina Levintza, creatoare si realizatoare celebra de costume, prezinta o emisiune dedicata celor mai creativi designeri, tendintelor, istoriei si meseriilor modei.

Emisiunea este o incursiune in culisele modei, cu colectii pline de creativitate, portrete de designer si manechine, tendinte si istoria modei.

“Levintza prezinta” este singura emisiune de moda din Romania, un spatiu video dedicat celor mai importante si creative colectii, saptamanilor modei de la Paris, Londra, New York sau Milano. Vizionare placuta!

Prezentator: Doina Levintza

Realizator: Doina Levintza

Producator: Claudia Nicolau

Coproducție TVR-SC Levintza costume designer SRL

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2