loader
Foto

„Sfiala pribegilor”, un nou episod al seriei „Deportaţii”

Deportarea şi domiciliul obligatoriu au rămas două stigmate care au cântărit greu în viaţa celor condamnaţi.  Cum le-a afectat viaţa şi ce-au făcut pentru a ascunde acest lucru, a fost prezentat în episodul de sâmbătă, 9 ianuarie, de la ora 13:00, pe TVR 2.

 

Deportaţii

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Deportaţii, dar si copiii lor, au resimţit din plin consecinţele; ştampila D.O. din buletinul de identitate sau orice informaţie scăpată despre istoria familiei aduceau de la sine interzicerea accesului în învatamantul mediu şi superior, precum şi la anumite profesii, iar descoperirea celor care încercau să păcălească vigilenţa sistemului se solda cu exmatricularea sau concedierea.

Această stare de lucruri a generat atâtea încurcături, frustrări şi neajunsuri încat foştii deportaţi au început să îşi ascundă biografia, pentru a putea să aspire, cu drepturi egale, la un loc în sistemul de educaţie si învăţământ, sau la un loc de muncă binemeritat, ba chiar la o funcţie de răspundere, sau de conducere si, de ce nu, la carnetul de partid.

Pentru a fi siguri de reuşită, unii au plecat cât mai departe de casă, pentru a li se pierde urma, dar toată viaţa, până la căderea comunismului în 1989, şi-au ascuns biografia, fiind urmariţi de complexe, de o ruşine ascunsă şi, mai ales, de teama de a nu fi descoperiţi şi îndepărtaţi.

Realizator: Dan Micu

Producător: Filaret Acatrinei

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

20:00 Puternici, impreuna

* Redifuzare

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

Tema: Cât de greu adoptam copiii?

Invitati:Ana Maria Gombos

Sofia Gombos, Paula Seling, Liana Stanciu, Gelu Duminica, Catalina Hetel , Stefan Ruxanda

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Istorii de bun gust

Sezon Nou

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne invită joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2