loader
Foto

Serialul documentar „Deportaţii” - în fiecare zi de luni - la TVR 2

Documentarul prezintă drama românilor bănăţeni care au fost deportaţi în Bărăgan în anii 1951-1956. Serialul se difuzează în fiecare zi de luni, de la ora 17:00, la TVR 2.

 

Deportaţii

Episoadele sunt disponibile online, pe TVR+

Documentarul prezintă drama românilor bănăţeni, din judeţele Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi, deportaţi în Bărăgan în anii 1951-1956.

Documentarul „Deportaţii” este disponibil online - pe TVR+ - începând cu ediţia "Singuri în noaptea istoriei".

Acest episod redă clipele dramatice ale nopţii de Rusalii a anului 1951 când, fără nici un fel de explicaţii, fruntaşii ţărănimii bănăţene, intelectualii şi preoţii au fost siliţi să ia drumul deportării în şesul Bărăganului.

Copii de atunci retrăiesc după mulţi ani clipele năprasnice ale unui destin tragic: în numle comunismului şi al ideologiei luptei de clasă, românii de la graniţa cu Iugoslavia au fost sacrificaţi pentru vina de a fi oameni destoinici asezaţi în acest colţ de ţară românească.

***

În fiecare zi de luni, la TVR 2 şi online pe TVR+, nu rataţi serialul „Deportaţii”, de la ora 17:00!

20:00 Puternici, impreuna

* Redifuzare

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

Prezentator Liana Stanciu

Trauma divortului

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Istorii de bun gust

(redifuzare)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2