loader
Foto

Reconstituirea

România, 1968

 

Regia: Lucian Pintilie

Cu: George Constantin, George Mihăiţă, Vladimir Găitan, lleana Popovici, Emil Botta, Ernest Maftei

Dramă. Film realizat după nuvela omonimă a lui Horia Pătrașcu, operă care pornește de la un fapt real petrecut în anii '50 pe malul Timişului.

Vuică şi Ripu, doi elevi de la "seral", și-au sărbătorit absolvirea printr-o beție de pomină, după care s-au încăierat și au spart capul ospătarului care încerca să-i despartă, dărâmând și un șopron. Dacă s-ar da curs plângerii, tinerii ar risca doi-trei ani de închisoare. Procurorul preferă o altă pedeapsă: vinovaţii vor reconstitui evenimentele, într-un film educativ, pentru ca publicul să tragă învățăturile necesare. În loc de asta, "publicul" prezent la reconstituire va fi martorul unui tragic şi stupid accident.

În 2008, Asociația Criticilor Români de Film a desemnat "Reconstituirea" drept cel mai bun film românesc din toate timpurile.

 

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători : Raluca Brumariu

 

#tvr2