loader
Foto

Galerie foto

Seria „Haiducilor”, la Duminica Filmului Românesc

În fiecare duminică de la 13.10 şi 20.10, cinefilii pot urmări câte două dintre producţiile seriei create după scenarii scrise de Eugen Barbu, Nicolae Mihail și Mihai Opriș.

 

TVR 2 dedică Duminica filmului românesc seriei „Haiducilor”, a regizorului Dinu Cocea.

Astfel, începând cu 21 iulie, în fiecare duminică de la 13.10 şi 20.10, cinefilii pot urmări săptămânal câte două dintre producţiile seriei create după scenarii scrise de Eugen Barbu, Nicolae Mihail și Mihai Opriș.

Filmele din seria „Haiducii” se află în topul celor mai vizionate producţii românești din toate timpurile, iar distribuţia este impresionantă: Ion Besoiu, Florin Piersic, Marga Barbu, Amza Pellea, Toma Caragiu, Jean Constantin, Fory Etterle, Ion Finteșteanu, Emanoil Petruț, George Constantin, Olga Tudorache, Colea Răutu etc.

Pe 4 august, de la ora 13.10, este programat filmul Zestrea domniței Ralu.

(oar_w460)

Seria „Haiducilor” a marcat debutul cinematografic a doi actori foarte îndrăgiţi: Aimée Iacobescu şi Jean Constantin. Actorul Jean Constantin făcea pe atunci doar figurație la Teatrul Fantasio din Constanța. Dându-și seama de potențialul lui, Dinu Cocea a creat special pentru el rolul țiganului Parpanghel. Succesul a fost fulminant. Tot în acest film a debutat şi actrița Aimée Iacobescu, cea care o va interpreta pe domnița Ralu în ultimele trei filme ale seriei. Ea abia împlinise 19 ani și a fost remarcată de regizorul Dinu Cocea pe când ea se plimba prin Sinaia împreună cu mama ei. Cele două femei au fost oprite pe stradă de către regizor, care i-a oferit fetei un rol.

(oar_w460)

Seria a debutat la TVR 2 duminică, 21 iulie, de la ora 13.10, respectiv de la ora 20.10, cu „Haiducii” (1966), respectiv „Răpirea fecioarelor” (1968). Acțiunea se petrece în secolul al XVIII-lea, în Muntenia din plină epocă fanariotă. Amza (Ion Besoiu), căpitanul unei cete de haiduci, este trădat de fratele său de cruce, Sârbu (Amza Pellea), și ajunge la ocnă. Ros de ambiții și însetat de avere, Sârbu intră în slujba domnitorului fanariot și devine căpitan de arnăuți. El se însoară cu fiica vel-vistiernicului Dudescu, pe care îl acuză apoi de trădare pentru a-i lua averea. Dar Amza, evadat de la ocnă, dorește să se răzbune pe cel care l-a vândut.

***

Detalii despre filmele de la TVR 2 pot fi aflate aici.

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Moldova

Gatim romaneste

* Ianîie din carne de pasăre gătită de Tanti Masha.

Prezintă Betty Turculeț

Producător Luminita Popa

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător Cristina Murgu

Producător delegat Alexandra Tiniche

Emisiune realizată de TVR Moldova

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2