loader
Foto

Seif, Boss, Ancheta, printre cele mai exotice nume de copii, marţi la “Se zice că…”

Cum îşi numesc vedetele copiii şi care sunt cele mai ciudate nume de la Hollywood, dar şi de la noi, am aflat din ediţia de marţi. AMI, Leo Iorga şi Pact ne-au cântat, iar noi am dansat.

 

Nuami Dinescu
FLORINA Constantinescu
Sonia Argint Ionescu
Se zice că...

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Prima temă a ediţiei de astăzi este că de săptămâna trecută operațiile de reconstrucție de sân după mastectomii cauzate de cancerul mamar sunt gratuite. Pentru început, spitalul Sf. Ioan din Bucureşti are alocate fonduri pentru un număr de 20 de dispozitive, dar, în funcție de lungimea listei de așteptare, aceste fonduri pot fi suplimentate. Au fost deja efectuate cateva operaţii. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească o eventuală pacientă aflaţi urmărindu-le pe cele patru amfitrioane ale emisiunii astăzi, la TVR 1.

Cele patru doamne vorbesc, apoi, despre cele mai ciudate nume pe care le dau românii copiilor, pe lista regăsindu-se: Împărăteasa, Mercedesa, Isus, Aramis, Artemis, Phineas, Olimpiada, Prinţa, Regina, Nicolaida, Ancheta, Hitler, Ruşine, Seif, Boss etc.

Printre cele mai populare nume preferate de părinţii români se regăsesc  Andrei şi Maria. Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne arată că pe primul loc, între numele de băieţi, se află Andrei - purtat de 12.736 de copii născuţi în 2013, în timp ce în clasamentul feminin conduce Maria, 21.817 de fetiţe fiind botezate în acest fel.

Şi la Hollywood părinţii au momente de inspiraţie exotică la naşterea copiilor. De exemplu, Nicolas Cage şi Alice Kim şi-au botezat copilul Kal-El, iar Chris Martin şi Gwyneth Paltrow i-au spus Apple, pe când Alicia Silverstone şi Christopher Jarecki au ales numele Bear Blu.

După zâmbetele şi poveştile din spatele numelor excentrice, Nuami, Flori, Ioana şi Sonia o aduc în platou pe Mirela Bucovicean, o fostă jurnalistă, care şi-a înfiinţat propria companie de consultanţă şi brokeraj şi a fondat prima platformă de promovare şi vânzare a creaţiilor designerilor români. De la ea veţi afla ce înseamnă stereotipul “femeia bărbat” sau cum să faci "business with grace", despre ţinutele mai lejere, dress code-ul politic şi ţinutele potrivite pentru întâlniri de business.

De la ţinute trecem la încălţări, pentru că în studioul emisiunii vine şi dr. Mihai Negruşoiu, medic primar în ortopedie, care discută despre monturile dureroase, adesea asociate cu purtatul pantofilor cu toc înalt. Iată şi câteva sfaturi importante în alegere pantofilor: să aibă branţurile interschimbabile, pentru a le putea înlocui în timp cu altele noi şi mai confortabile, să nu fie prea strâmţi, să nu aibă vârful prea înghesuit, şi, mai ales, să fie achiziţionaţi seara, nu dimineaţa.

Ediţia se încheie cu o discuţie cu Leo Iorga, care vorbeşte despre operaţiile dificile suferite în 2011 şi anul acesta, despre lupta cu boala şi revenirea la muzică.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


7:30 România…în bucate (R)

TVR Moldova

Gatim romaneste

Prezintă Betty Turculeț

Producător Luminita Popa

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător Cristina Murgu

Producător delegat Alexandra Tiniche

Emisiune realizată de TVR Moldova

(Reluare)

8:00 Opera comică pentru copii

Sezon Nou

*Opera copiilor

Producător: Valentina Băinţan

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2