loader
Foto

Se zice că... “U2” cântă în direct la TVR

Zen Garden, pentru prima dată în studiourile TVR. Horoscopul carierei şi al sănătăţii, ritmuri populare din zona Olteniei... Vizi Imre şi  Andrei Tudor Band, Liliana Ţuroiu şi noua ei colecţie,  Zestrea, î n 15 aprilie, la  Se zice că... , de la 17.10.

 

FLORINA Constantinescu
Se zice că...

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Se zice că... are oaspeţi de seamă şi în această miercuri: astrologul Mariana Cojocaru, designerul Liliana Ţuroiu, cântăreaţa de muzică populară Polina Manoilă, interpretul Vizi Imre şi... surpriză: trupa tribut U2 - Zen Garden. Florina Constantinescu şi Ioana Voicu, gazdele emisiunii Se zice că..., de la TVR 1, TVR HD şi TVR+, sunt odihnite după minivacanţa de Paşti şi, bineînţeles, dornice să prezinte telespectatorilor cele mai noi informaţii despre invitaţii emisiunii şi proiectele lor. Miercuri după-amiază, în direct de la ora 17.00, o nouă ediţie Se zice că...

Ce înseamnă să arate şi să cânte piesele celor de la U2, dar să nu fie U2? Vom afla chiar de la membrii formaţiei tribut U2 – Zen Garden. De câte ori au fost confundaţi de public până acum cu idolii lor, U2, care este relaţia lor cu trupa irlandeză, dacă în condiţiile în care cântă piesele trupei U2, folosesc grafica acestora, imită imaginea lor, oamenii vin totuşi la concertele Zen Garden, aflăm la Se zice că... din 15 aprilie.

La ultimele întâlniri, cei doi chefi bucătari Mehrzad Moghazehi şi Alexandru Cîrţu au pregătit meniuri de post, dar de data aceasta, la Se zice că... au liber la gătit, fără restricţiile postului.

(w882)

În 2010, artista Liliana Ţuroiu a lansat prima colecție inspirată din costumul tradiţional românesc, intitulată Interferenţe. Când şi cum s-a apropiat de portul popular, de unde vine dragostea pentru ia românească, de ce simt creatorii nevoia să revină la rădăcini sunt câteva lucruri despre care va vorbi Liliana Ţuroiu la Se zice că... de miercuri, 15 aprilie. Şi tot atunci, va prezenta proiectul Zestrea, în care creaţiile ei sunt lucrate manual, din materiale de lux, material naturale, în care utilizează contemporan fragmente preţioase din piese tradiţionale româneşti”.

Se zice că... a cântat în faţa lui Mihail Gorbaciov, Charles De Gaulle, Indira Ghandi, Mao Tze Dung, Kim Ir Sen, Nixon, Tito, Brejnev, Jivcov, Yasser Arafat, Lech Walensa, Gadaffi, Gheorghe Gheorghiu Dej. Interpreta Polina Manoilă va povesti la Se zice că... despre protocolul respectat înaintea acestor apariţii.

De întrebările incomode nu vor fi ocoliţi toţi invitaţii ediţiei Se zice că... din 15 aprilie. Şi tot atunci, Raluca Zaharia, coordonator comunicare UNICEF, continuă să vorbească despre campania UNICEF împotriva violenţei verbale în familie – Violenţa verbală răneşte. Iar horoscopul carierei şi al sănătăţii, la început de primăvară este adus de astrologul Mariana Cojocaru.

La rubrica Hituri de legendă, realizatorii emisiunii vă reamintesc câte o melodie românească difuzată la radio şi tv şi fredonată de generaţii întregi... Este vorba despre piese ale unor artişti consacraţi, interpretate la Se zice că... de voci excepţionale, aflate la începutul carierei.  Pe 15 aprilie, protagonistul acestei rubrici la Se zice că... este Alin Ignat, care va reaminti telespectatorilor primul succes al compozitorului Jolt Kerestely, Copacul. Lansată in 1975 de Aurelian Andreescu, piesa a fost interpretată, pe marile scene ale lumii, de soprana Angela Gheorghiu 30 de ani mai târziu. La „Se zice că...” din 15 aprilie, melodia va fi interpretată de un tânăr care a câştigat numeroase premii la cele mai importante festivaluri și concursuri din țară și străinătate. Hitul de legendă Copacul, pe muzica Jolt Kerestely, versuri Ovidiu Dumitru, se ascultă în interprtarea lui Alin Ignat.

(w882)

Despre Se zice că...

Show-ul de divertisment în care publicul este pus la curent cu noutăţile din zona socială, culturală şi mondenă continuă cu al doilea sezon din 18 martie la TVR 1. Se zice că... Ioana Voicu şi Florina Constantinescu le propun românilor o alternativă la programele tv de după-amiază, în fiecare miercuri de la 17.10. Alături de invitaţii lor, cele două prezentatoare tratează subiectele în manieră relaxată, explicativă şi anunţă mai multă muzică în platoul Se zice că... Tocmai de aceea, Andrei Tudor Band, noua trupă a emisiunii, punctează prin muzică orice subiect dezbătut.

Emisiunea Se zice că... poate fi urmărită în fiecare miercuri după-amiază, de la 17.10, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

6:10 Cap compas (R)

Producător: Elena Dinu

(Reluare)

6:40 Teleshopping

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne invită joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2