loader
Foto

Se zice că... de Buna Vestire e bine să evităm certurile!

De Buna Vestire, Se zice că... trebuie să fim pozitivi, să nu ne certăm cu nimeni. Luminiţa Anghel, Ioan Isaiu, Cristian Pomohaci, dar şi Cornelia şi Lupu Rednic ne ajută să fim cu zâmbetul pe buze la Se zice că... din 25 martie. De la ora 17.10, la TVR 1.

 

Florina Constantinescu
Se zice că...

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Interpreta Luminiţa Anghel, actorul Ioan Isaiu, părintele Cristian Pomohaci, Cornelia şi Lupu Rednic sunt invitaţii ediţiei din 25 martie a emisiunii Se zice că... de la TVR 1 şi TVR+. Se zice că acela care gustă peşte de Buna Vestire se va simţi tot anul ca peştele în apă. Şi cum emisiunea se transmite exact în ziua Bunei Vestiri, când este dezlegare la peşte, doi chefi bucătari - Mehrzad Moghazehi şi Alexandru Cîrţu oferă telespectatorilor reţete speciale de preparare a peştelui. Cei doi vor găti în emisiune somon şi doradă, astfel că invitaţii vor putea gusta rezultatul muncii lor la finalul emisiunii.

Părintele Cristian Pomohaci explică semnificaţia sărbătorii Paştelui şi vorbeşte telespectatorilor despre Postul Paştelui. În această zi aducătoare de veste minunată, oamenii nu au voie să se certe, fiind mare păcat: se zice că... oricine se ceartă în ziua de Buna Vestire are necazuri tot anul. Familia Rednic ne doreşte să nu avem certuri şi vine să ne cânte „Mândruţă cu ochi de mură”.

Actorul Ioan Isaiu povesteşte despre experienţa sa de la Masterchef şi pasiunea lui pentru gătit. Luminiţa Anghel ne cântă A Million Stars, dar nu scapă nici de câteva întrebări incomode legate de mult discutatul Eurovision. Tot despre Eurovision - şi despre ce compozitori ar trebui să trimită piese în concurs -  discutau, în ediţia anterioară, Horia Moculescu şi Adrian Romcescu:

Două noutăţi avem începând de miercuri la Se zice că...: prima - echipa emisiunii va reaminti câte un hit românesc de legendă, difuzat pe radio şi tv şi fredonat de generaţii întregi, iar a doua se referă la campania împotriva violenţei verbale în familie, iniţiată de UNICEF în România. Aşadar, în fiecare ediţie, melodii ale unor artişti consacraţi sunt interpretate la Se zice că... de voci excepţionale, aflate la începutul carierei. Pentru 25 martie, realizatorii au ales o piesă din anii 90, a Laurei Stoica, pe care o va interpreta un tânăr de 20 de ani, care a participat la numeroase festivaluri muzicale naţionale şi show-uri tv. Focul este interpretat în direct, cu ajutorul Andrei Tudor Band, de Alexandru Bunghez.

UNICEF a realizat în România un studiu despre copii şi părinţi care arată că, atunci când un copil greşeşte, prima reacţie a 54% dintre părinţi este să ţipe la el. 11% dintre părinți îi dau imediat o palmă sau îl trag de păr. De ce apare violenţa împotriva copiilor? Majoritatea adulţilor repetă involuntar modelul de disciplină aplicat de părinţii lor, bazat pe credinţe ca „bătaia e ruptă din rai” sau „unde dă mama creşte”. Despre critici adresate copiilor, dar mai mult, despre campania împotriva violenţei verbale în familie vin să ofere mai multe amănunte Despina Andrei, manager  fundraising UNICEF şi Raluca Zaharia, coordonator comunicare UNICEF.

(w882)

Despre Se zice că...

Show-ul de divertisment în care publicul este pus la curent cu noutăţile din zona socială, culturală şi mondenă continuă cu al doilea sezon din 18 martie la TVR 1. Se zice că... Ioana Voicu şi Florina Constantinescu le propun românilor o alternativă la programele tv de după-amiază, în fiecare miercuri de la 17.10. Alături de invitaţii lor, cele două prezentatoare tratează subiectele în manieră relaxată, explicativă şi anunţă mai multă muzică în platoul Se zice că... Tocmai de aceea, Andrei Tudor Band, noua trupă a emisiunii, punctează prin muzică orice subiect dezbătut.

Emisiunea Se zice că... poate fi urmărită în fiecare miercuri după-amiază, de la 17.10, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 

9:30 Fără prejudecăţi

Sezon Nou

*Emisiunea Fără prejudecăți este singura producție media din Europa pentru care lucrează reporteri TV cu dizabilități și a fost premiată în anul 2016 de către Organizația Națiunilor Unite ca model de incluziune și autoreprezentare. Producția este interpretată în limbajul semnelor române iar o variantă accesibilizată pentru nevăzători de regăsește pe platforma Mixcloud. Reporterii Raluca Avram și Mihai Arsenie împreună cu moderatorul Ovidiu Damian se vor întâlni cu telespectatorii în fiecare sâmbătă de la ora 9:30 și vă vor prezenta poveștile unor oameni excepționali care schimbă lumea.

* Kulcsár Evelin este invitata colegului nostru Mihai Arsenie în interviul care deschide această editie a emisiunii Fără prejudecăti. Evelin ne vorbeste despre Fundatia Febe si despre serviciile pe care le-a dezvoltat la Cluj. Discutăm apoi cu Finta Orsolya, coordonatoarea Centrului Estuar Cluj despre proiectele dezvoltate de asociatie în sprijinul persoanelor cu probleme psiho-sociale.

Reporteri: Mihai Arsenie, Raluca Avram

Interpret mimico-gestual: Simona Damian

Moderator si realizator: Ovidiu Damian

Producator: Ovidiu Pop

Emisiune realizata de TVR Cluj

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

10:00 Mic dejun cu un campion

Sezon Nou

* Invitat: acad. Maya Simionescu-biolog, cercetător șstiintific, co-fondator si director al Institutului de Biologie si Patologie Celulară ’’Nicolae Simionescu’’ din Bucuresti, fondator şi preşedinte al Societătii Române de Biologie Celulară, membru titular şi vicepreședinte al Academiei Române.

’’Mai mult învăţăm din eşecuri decât din succese. Nu trebuie să fim dezamăgiţi. Trebuie să mergem mereu pe drumul nostru’’ afirmă cu convingere doamna academician Maya Simionescu. După şaizeci de ani de carieră, conform clasamentului Standford din 2023, doamna academician Maya Simionescu se înscrie în acel procent subţire, de doar 2% dintre cercetătorii modiali cei mai citaţi la ora actuală pentru rezultatele ştiinţifice referitoare la biologia celulară. Miile de lucrări publicate în presa de specialitate cea mai bine cotată în lume, lucrările ştiinţifice de referinţă, participările la seminariile şi simpozioanele interne şi internaţionale, activitatea din cadrul Academiei Române, descoperirile esenţiale în domeniul medicinei regenerative, a celulelor stem, a patologiei celulare, a sistemului imunitar-toate, contureză profilul unei personalităţi excepţionale, dublate de forţa, eleganţa, frumuseţea şi inteligenţa unei femei care este, cu siguranţă un model de urmat.

Moderator: Daniela Zeca Buzura

Producător: Ileana Ploscaru Panait

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2