loader
Foto

Sanda Vişan vă invită la o călătorie inedită prin Londra

Din 1 octombrie, pe parcursul a trei săptămâni, în fiecare sâmbătă, de la ora 12.30, la TVR 2

 

Documentarul este disponibil online pe TVR+.

Sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 12.30, la TVR 2 aţi putet urmări în premieră primul episod al seriei documentare realizate de Sanda Vişan în capitala Marii Britanii, cu titlul “Londra, în trei zile”.

Este vorba de o călătorie inedită în care, pe parcursul a trei episoade, veţi descoperi alături de Sanda Vişan - cele mai surprinzătoare şi fascinante aspecte ale metropolei: de la colecţiile galeriilor la oferta magazinelor, de la specificul arhitectonic la cel culinar, de la legendele ţesute de vestigiile istorice la cele ale tradiţiilor contemporane.

Fără a avea pretenţia de a cunoaşte în detaliu o asemenea metropolă în doar câteva zile, Sanda Vişan a refuzat să fie doar un trecător grăbit. Cunoscând istoria locului, a reuşit ca în numai trei episoade ale documentarului să poată “citi”, pentru a vi le prezenta, principalele aspecte (mai puţin cunoscute) ale metropolei.

Călătoria prin Londra din primul episod, aşa cum declară Sanda Vişan: “începe în “stil clasic” - salutând Big Ben-ul şi se încheie în Piccadilly Circus, la amurg, după ce aruncăm o privire la zonele comerţului de lux ale metropolei, la grădinile sale şi ne bucuram de bogăţia colecţiilor de la Victoria and Albert Museum. Aşa că dacă n-aţi avut recent timp de un city break la Londra, nu-i nimic, sâmbăta aceasta vă invit să dăm o raită împreună prin magazinele din Berlington Arcade şi la unul dintre muzeele de referinţă ale metropolei”.

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

 

7:50 Documentar 360°GEO

* Ecuador, cealaltă patrie a ciocolatei (Equateur, l’autre pays du chocolat, Franţa-Germania, 2012) Redifuzare

*Varietatea de arbori de cacao Nacional ce provine din Ecuador se mai numeşte şi "Cacao Theobroma" sau "mâncarea zeilor". Fructele sale cresc în provinciile îndepărtate şi în satele de pe râurile Santiago şi Napo.

Aromele speciale ale Theobroma sunt căutate de cei mai renumiţi maeştri ciocolatieri ai lumii; drept urmare şi producătorii săraci din zonă au o sursă stabilă de venit.

Realizator: Thérèse Engels

Redactor: Ştefan Asavei

8:45 Teleshopping

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2