loader
Foto

Galerie foto

Sâmbătă v-am salutat din Insulele Creta, Santorini şi Mikonos

Dragi prieteni, „Salutări din sud” v-am invitat şi sâmbăta aceasta la o plimbare de neuitat,  la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.

 

Salutări din sud

Ediția este disponibilă online pe TVR+

În acest episod străbatem Arhipelagul Cicladelor, la bordul unui vas de croazieră, unde urmărim rutina zilnică a echipajului, dar observăm şi distracţiile pregătite turiştilor.

Primul nostru popas este pe Insula Mykonos, pentru că arhitectura, lumina, parfumurile de aici sunt caracteristice întregului arhipelag.

Coborând spre Paralela 36, la aproximativ 200 de kilometri de continent, ne întâlnim cu un semicerc de pământ ca o bijuterie ce împodobeşte graniţa nordică a Mării Cretei - Insula Santorini.

Fie mici, mai neexpuse trecătorilor, fie întinse şi dotate cu diverse facilităţi, plajele din Insula Creta împacă toate preferinţele.

În ceea ce priveşte arta culinară, grecii sunt fruntaşi la combinaţii cât mai savuroase din care nu lipsesc lămâia şi uleiul de măsline. Vă facem poftă de mâncare cu o reţetă locală şi preparatele tradiţionale zonei.

Olga Bălan ne invită să admirăm peisajele superbe greceşti şi ne face o surpriză inedită: ne delectează cu piesa tradiţională "Milise mou", interpretată chiar de ea.

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


0:30 Duminica filmului românesc (R)

*6,9 pe scara Richter -România, 2016

Regia: Nae Caranfil

Cu: Laurenţiu Bănescu, Maria Obretin, Teodor Corban, Alexandru Papadopol

*Comedie. Tony, un tânăr actor de teatru, navighează cu greu între un rol complicat într-un spectacol de musical, o nevastă geloasă până la depresie și obsesia marelui cutremur devastator, anunțat ca iminent de toți „experții”. Însă adevăratul cutremur pentru el se dovedește a fi reapariția intempestivă a propriului său tată, după decenii de absență. Manipulator și amoral, tatăl se instalează în universul fiului, bulversându-i existența, iar rolul principal din musicalul în care joacă Tony oglindește perfect viața lui haotică aflată în pragul colapsului.

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)

2:35 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2