loader
Foto

S.O.S Teatrul Evreiesc!

Sâmbătă, 15 februarie, de la ora 18.30, TVR 2 transmite ineditul spectacol-protest desfăşurat în această săptămână

 

TVR 2 transmite spectacolul inedit "Mazl tov and justice for all"- suţinut luni, 10 februarie, în faţa clădirii avariate a Teatrului Evreiesc de Stat. Acţinuea s-a dorit a fi un semnal de alarmă pentru opinia publică dar şi pentru autorităţi.

Clădirea Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti, care datează din ultima decadă a secolului al XIX-lea, este una de patrimoniu şi a fost declarată monument istoric de Oficiul Naţional al Monumentelor Istorice, aflat în subordinea Ministerului Culturii. Din cauza avarierii a 80 de metri pătraţi din suprafaţa acoperişului clădirii Teatrului Evreiesc de Stat, activitatea artistică a teatrului nu mai poate continua în spaţiul monument-istoric.

Lăcaş de artă şi spiritualitate, Teatrul Evreiesc de Stat, având o tradiţie şi identitate unică în peisajul cultural european, riscă să dispară din cauza nepăsării.

Din dirinţa de a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă instituţia, actorii au organizat un protest mai inedit şi au oferit un spectacol în aer liber, cu muzică, dans şi glume. Echipa TVR 2 a înregistrat evenimentul pe care acum telespectatorii îl pot urmări sâmbătă, 15 februarie, de la ora 18.30.

17:00 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

*O istorie care nu se învată la scoală Redifuzare

*Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reusit să-si păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reuneste figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti.

* Iuliu Hossu-A biruit Dreptatea

Tânărul episcop greco-catolic cu un rol determinant în Unirea de la 1 Decembrie a fost condamnat pentru credința sa. Numit cardinal „in pectore”, Iuliu Hossu a trăit până la sfârșitul zilelor sale în stare de arest. Simpla sa apariție între credincioși era văzută de regimul comunist ca un pericol.

Un film de Lucia Hossu Longin

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2