loader
Foto

Galerie foto

Ruslana și Helena Paparizou, la Gala Premiilor EXCELSIOR

TVR 2 a transmis în direct duminică, 10 decembrie, de la ora 14.45, Gala Premiilor EXCELSIOR.

 

În Studioul 3 al Televiziunii Române a răsunat glasurile a sute de elevi din toată țara, veniți să prezinte momente artistice de neuitat și cele mai frumoase piese corale în finala concursului național Gala Premiilor EXCELSIOR.

Evenimentul, organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR, în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune și Ministerul Educației Naționale, a difuzat în transmisiune directă pe TVR 2, duminică, 10 decembrie 2017, începând cu orele 14.45.

Gala Premiilor EXCELSIOR și-a propus să premieze cele mai reprezentative coruri școlare de amatori din România. Câștigătorul este decis atât de un juriul de specialitate, dintre cele zece coruri finaliste, cât și de voturile telespectatorilor, fiecare cu un procent de 50%.

Numărul alocat pentru televot este 1264, valabil în rețelele DigiMobil, Orange, Telekom și Vodafone pentru votul prin SMS și în rețelele Orange, Telekom și Vodafone pentru votul prin apel telefonic.

Gazdă a primei ediții a fost Iuliana Tudor, iar Liana Stanciu ne-a ținut aproape de concurenți din „camera verde”. Gala Premiilor EXCELSIOR a debutat cu un moment solemn emoționant: Corul  "Accoustic", dirijat de Daniel Jinga, a interpretat, alături de maestrul Gheorghe Zamfir, „Ave Maria” de Schubert.

Invitate speciale ale Galei au fost artistele Ruslana și Helena Paparizou, laureate ale concursului muzical Eurovision în anul 2004, respectiv 2005, care au susținut două recitaluri extraordinare.

Cele zece coruri finaliste selectate de către membrii juriului pentru a participa la prima ediție a Galei Premiilor EXCELSIOR sunt: Corul 'Unison', Corala de fete 'Ciprian Porumbescu', Corul 'Angeli Junior', Corul 'Orfeu', Corul de Copii și Tineret 'Simbol', Corala 'Fantasia', Corul 'Bravissimo', Corul 'Soli Deo Gloria', Corul de Copii 'Meloritm' și Corul 'Sfânta Elisabeta'.

Juriul finalei concursului a fost format din: Gheorghe Zamfir - naist virtuoz și compozitor, prof.univ.dr. Valentin Gruescu - maestru dirijor, Daniel Jinga - maestru de cor al Operei Naționale București, Adrian Găzdaru - Director Teatrul EXCELSIOR și Ana Maria Târâială - redactor muzical TVR.

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 71

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

Ecranizarea din 2019 a romanului „Numele trandafirului

Miniseria „Numele trandafirului" este difuzată în premieră, în patru părți, pe TVR2. Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 22.00, este programată a ...

 

#tvr2