loader
Foto

Galerie foto

Reportajele care au făcut istorie revin la TVR 2

„Sub cerul înstelat” și „Căsătoriți la revoluție”  sunt materialele pe care echipa „Poveste după poveste” ni le-a prezentat în această vineri, 18 decembrie. Ce s-a întâmplat cu protagoniștii reportajelor? Am aflat de la ora 20:10, la TVR 2 și TVR+.

 

Poveste după poveste

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Televiziunea Română a produs în ultimii 25 de ani mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi cu audienţe imprtante. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat.

„Mii de personaje şi cazuri dramatice. Mai ştii ce s-a-ntâmplat? Îţi arătăm povestea de după poveste, viaţa după reportaj, experienţa jurnalistului şi reacția autorităţilor”, spune Irina Luca, moderatoarea emisiunii. Emisiunea Poveste după poveste îşi propune să afle ce s-a întâmplat şi astfel să scriem împreună ceva din istoria ultimilor ani.

Ediția de vineri, 18 decembrie, a început cu „Sub cerul înstelat”, documentarul realizat în 2014 de Ruxandra Țuchel, care prezintă povestea oamenilor fară adăpost. Oamenii fără străzii devin an de an o problemă reală a României. Cincisprezece mii de persoane locuiesc pe străzile Romaniei, iar 5000 sunt doar în București. Îi întâlnim adesea la fiecare colț de stradă, în metrou sau autobuze.

(w882) Homeless P

Pentru  ediția de vineri am ales două personaje, doi oameni fără adăpost care au povești de viață impresionante. În urma documentarului, Ștefan Stoianoglu și-a regăsit familia, dar din păcate a decedat luna trecută. Alex, al doilea protagonist, a avut casa pe care a pierdut-o însă  nu se mai știe nimic de el.

„Căsătoriţi la Revoluţie” a fost cel de-al doilea reportaj al ediției de vineri. Am aflat povestea unui cuplu care și-a aniversat anul trecut, în luna decembrie, nunta de argint.

(w882) Căsători

Pentru mulţi dintre cei care au împlinit de curând 26 de ani, evenimentele din ‘89 sunt doar o pagină de istorie peste care s-a aşternut inevitabil praful amintirilor. Există însă oameni pentru care Revoluţia se va scrie întotdeauna cu „R”mare şi va rămâne momentul de la care a început totul.

În platoul emisiunii, alături de Irina Luca au fost prezenți Irina Enache și Sabina Nicolae, de la Asociația Samusocial care are în grijă persoanele fără adăpost și Felicia şi Constantin Stan, cei doi români care... s-au căsătorit la Revoluție.

20:00 Puternici, impreuna

* Redifuzare

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

Tema: Cât de greu adoptam copiii?

Invitati:Ana Maria Gombos

Sofia Gombos, Paula Seling, Liana Stanciu, Gelu Duminica, Catalina Hetel , Stefan Ruxanda

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Istorii de bun gust

Sezon Nou

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne invită joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2