loader
Foto

Reîntâlnire cu Victor Rebengiuc, la „Piersic Show”

TVR 2 a programat redifuzarea unui dialog cu Victor Rebengiuc,  realizat de Florin Piersic în anul 2003. Cele două părți ale interviului sunt prezentate în emisiunea „Piersic Show” de miercuri, 10 februarie, de la orele 12:00 şi 13:20.

 

Pe TVR+, găsiţi cele două ediţii dedicate actorului Victor Rebengiuc: Partea I şi Partea a II-a.

Actorul Victor Rebengiuc împlineşte pe 10 februarie 83 de ani.

Victor Rebengiuc nu vrea şi nu poate să încremenească într-o reuşită datată, de generaţie. Nu e "şaizecist", "optzecist" sau "nouăzecist". E bun. E foarte bun. Cu oameni ca el, cultura trece dincolo de clasamente belfereşti şi dincolo de calendare”, scria Andrei Pleșu în 2004, în revista Dilema.

Una dintre cele mai interesante observații care se pot face despre cariera lui Victor Rebengiuc este că actorul a jucat în spectacole de teatru regizate de Liviu Ciulei și Lucian Pintilie, iar când cei doi artiști au ales și marele ecran pentru a se exprima, Victor Rebengiuc a fost din nou în distribuția filmelor lor.

(w235) Victor RebEl însuși actor de teatru și film de excepție, Victor Rebengiuc le-a îmbogățit distribuțiile când Liviu Ciulei și Lucian Pintilie au creat fie teatru, fie film.

Pe scenă, Victor Rebengiuc a fost Walter Lee - Un strugure în soare de L. Hausburry, regia Lucian Pintilie, Voghin - Copiii soarelui de Maxim Gorki, regia Liviu Ciulei și Lucian Pintilie, Jim Curry - Omul care aduce ploaia de R. Nash, Pierre - Nebuna din Chaillot de J. Giraudoux, Orlando - Cum vă place de William Shakespeare, Stanley - Un tramvai numit dorință de T. Williams, Brutus - Julius Caesar de W. Shakespeare, Bubnov - Azilul de noapte de Maxim Gorki, Tipătescu - O scrisoare pierdută de I. L. Caragiale, toate spectacole în regia lui Liviu Ciulei.

A mai jucat sub direcția regizorilor Silviu Purcărete, Cătălina Buzoianu, Felix Alexa ori Alexandru Dabija. (sursa: bulandra.ro)

Foto: Spectacolul Moartea unui comis voiajor de A. Miller, regia Felix Alexa, Teatrul Bulandra, foto Tudor Predescu.

În film, vi-l amintiți pe Victor Rebengiuc în Pădurea spânzuraților, regia Liviu Ciulei (film premiat la Cannes, 1965), Tănase Scatiu, regia Dan Pița, De ce trag clopotele, Mitică?, regia Lucian Pintilie, Moromeții, regia Stere Gulea (premii la festivalurile din San Remo-Italia și Santarem-Portugalia) sau Balanța, regia Lucian Pintilie, Niki Ardelean, colonel în rezervă, regia Lucian Pintilie, Marți, după Crăciun, regia Radu Muntean sau Câinele japonez, regia Tudor Cristian Jurgiu.

***

Despre „Piersic Show”

(w882) Piersic Sh

Cele mai preţioase amintiri, cei mai dragi actori şi celebrele personaje ale literaturii române şi universale le redescoperim în întâlnirile, fără egal, pe care Florin Piersic le-a avut cu oamenii sufletului său.

Realizatorul emisiunii este Carmen Movileanu.

***

Puteți urmări emisiunea „Piersic Show” online, în direct la TVR 2 sau înregistrată pe TVR+, şi pe tabletă sau telefon mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android.

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Limba semnelor romane

Producator: Sinziana Milosoiu

15:30 Teleşcoala

* Limbi străine Sezon Nou

* Limba japoneza

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2