loader
Foto

Regizoarea Elisabeta Bostan, portret la Duminica filmului românesc

Pe 3 martie, Duminica filmului românesc a programat două filme care descriu soarta unor femei cu caracter de fier, care transmit către toată lumea sentimentul încrederii în fortele proprii.

 

Filme frumoase cu mesaje puternice, regizori şi actori respectaţi şi lungmetraje pe care vă doreaţi să le revedeţi pe micul ecran reprezintă oferta debutului de primăvară la Duminica filmului românesc. În zilele de mărţişor, vedetă este femeia, iar TVR 2 îi dedică şi un mărţişor cinematografiic: portret Elisabetei Bostan, regizoarea unui univers magic. Pe 3 martie, Duminica filmului românesc a programat două filme care descriu soarta unor femei cu caracter de fier, care transmit către toată lumea sentimentul încrederii în fortele proprii.

De la ora 13.10, telespectatorii  sunt invitaţi să urmărească la TVR 2, „CAMPIOANA” (România, 1990), un film în care vedeam efortul şi munca depuse în practicarea gimnasticii, evoluţii la diverse aparate ale unor tinere speranţe ale gimnasticii româneşti, filmate cu sensibilitate şi montate cu simţ al suspansului. În rolurile principale: Izabela Moldovan, Mircea Diaconu şi Carmen Galin.

(w882)

Corina are 10 ani şi visează să fie admisă la celebra şcoală de gimnastică de la Deva. După ce iniţial este respinsă, fetiţa reuşeşte, prin antrenament şi sacrificii, să treacă testul de admitere. Dar greul de-abia acum începe: curajoasă şi ambiţioasă, Corina vrea să-i demonstreze celei mai bune antrenoare din ţară, Lili Oprescu, că are stofă de campioană.

Protagonista, Izabela Moldovan, a fost gimnastă în lotul de la Deva şi avea 11 ani şi jumătate când a început filmarile la "Campioana". "... Filmul mi-a schimbat viata din multe puncte de vedere... Pentru mine, «Campioana» a însemnat, dincolo de efortul fizic şi psihic depus, o întâlnire extraordinară cu regizorul şi mama mea – Elisabeta Bostan", spunea tânăra într-un interviu.

De la 20.10, tot la TVR 2, lungmetrajul PROMISIUNI (România, 1985) ne poartă într-o complicată dramă prin care trec două familii, una din Bucureşti, alta dintr-un oraş de provincie, în momentul în care descoperă că între ele există nişte legături din trecut care tulbură viaţa celor două cupluri şi a copiilor acestora.

(w882)

Într-o familie apar tensiuni când se descoperă că adevăratul tată al Oarei, o fetiţă de 12 ani, este altul decât soţul mamei. Lucrurile se complică atunci când tatăl biologic încearcă fără succes să câştige afecţiunea copilei. Elisabeta Bostan reușește să realizeze un film lirico-realist, ce investighează un univers ce răscolește emoții ascunse şi o problemă morală. Din distribuţie fac parte actorii: Maria Ploae, Ion Caramitru, Medeea Marinescu şi Mircea Diaconu.

0:15 Destine ca-n filme (R)

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizator Silvia Ionescu

Redactor Dana Ilie

din 26 martie //

(Reluare)

1:10 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală (R)

*O istorie care nu se învată la scoală

Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reușit să-și păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reunește figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

(Reluare)
 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2