loader
Foto

Galerie foto

Regal cinematografic românesc pentru telespectatorii TVR 2

Pe 2 noiembrie sunteţi invitaţi la o nouă ediţie a Duminicii filmului românesc. "Răscoala",  "Divorţ din dragoste" şi "Mănuşi roşii" sunt cele trei filme programate la TVR 2, la ora 14:10, 20:10 şi, respectiv, 22:10.

 

Răscoala - România, 1965

Regia: Mircea Mureşan

Cu: Ilarion Ciobanu, Emil Botta, Adriana Bogdan

Dramă. Frescă social-istorică a evenimentelor de la 1907 și a lumii românești la începutul secolului XX. "Grigore sosește la moșia tatălui său de la Amara, însoțit de avocatul liberal Baloleanu, într-un climat tulbure de violență și mânie abia stăvilite. În vreme ce la conac se sărbătorește Crăciunul, țăranii cer pământ. Moșierul le răspunde cu arma, iar mulțimea îl ucide pe loc și incendiază conacul. Baloleanu va conduce personal represiunea, uitând de liberalismul său." (Tudor Caranfil - Dicționar universal de film, 2008)

 

Divorţ din dragoste - România, 1991

Regia: Andrei Blaier

Cu: Horaţiu Mălăele, Emilia Popescu, Gheorghe Dinică

Comedie. După căsătorie, Angela şi Dan constată cu stupoare că intimitatea le este invadată de străini, printr-un ordin absurd al Spaţiului Locativ, care cere ca proaspătul cuplu să cedeze o cameră din apartament în folosul unei persoane necunoscute. Singura soluţie pentru a rămâne singuri în propria lor casă este... divorţul. Însă în luptele de la tribunal, divorţul ia o întorsătură neaşteptată.

 

Mănuşi roşii - România, 2010

Regia: Radu Gabrea

Cu: Alexandru Mihăescu, Marcel Iureş, Victoria Cociaş

Dramă. Filmul este o adaptare a best-seller-ului cu acelaşi nume al scriitorului Eginald Schlattner şi prezintă ancheta la care a fost supus tânărul student sas Felix Goldschmidt, victimă a campaniei masive de arestări dezlănţuită de Securitatea română în anii ce au urmat revoluţiei din 1956, din Ungaria.
Convins la început că este victima unei erori, Felix este angrenat treptat în maşina infernală a metodelor staliniste de anchetă, ajungând să devină martor al acuzării împotriva unor prieteni scriitori, trădându-şi până la urmă şi propriul frate.

0:30 Iubiri din trecut (R)

Film de artă * Iubiri din trecut (CES AMOURS-LA-Franţa, 2010)

Regia: Claude Lelouch

Cu: Audrey Dana, Samuel Labarthe, Anouk Aimee, Raphael Haroche

* Dramă -film inspirat de cartea lui Claude Lelouch, "Ces années-la". Călătoria Ilvei (Audrey Dana) începând din copilărie şi până la maturitate: o femeie a cărei viaţă amoroasă e la fel de întortocheată precum un labirint. Ea cunoaşte pe rând iubirea unui francez, a unui ofiţer german, apoi se îndrăgosteşte de doi soldaţi americani. Deşi fiecare dintre relaţiile sale este reală şi sinceră, în final aceşti bărbaţi nu reprezintă decât episoade din viaţa Ilvei, destinul purtând-o în cu totul altă direcţie.

Redactor: Laura Bălan

(Reluare)

2:40 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

Dive ale Televiziunii Române, legende și artiști iubiți la ”Drag de România mea!”

Cel de-al 12-lea sezon din... ”Drag de România mea!” a continuat duminică, 14 aprilie, la TVR2, de la ora 15:00.  

 

#tvr2