loader
Foto

Galerie foto

Radu Gheorghe - la „Omul cu chitara”

Într-o ediţie specială de Paşte -  duminică, 20 aprilie, de la ora 16.00, la TVR 2.

 

DUCU BERTZI
CRISTINA ŞOLOC
Omul cu chitara

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În prima zi de Paşte, Cristina Şoloc şi Ducu Bertzi au pregătit o ediţie specială de Paşte cu un invitat special: Radu Gheorghe şi cele mai frumoase cântece ale sale.

Ca de fiecare dată, momentele muzicale  au fost însoţite de amintiri, rememorări şi confesiuni de suflet – iar Radu Gheorghe, artist complet, a făcut dovada întregii sale măiestrii.

Dincolo de actor şi muzician talentat – Radu Gheorghe cântă la vioară, chitară, flaut şi la pian – acesta este un om cu experienţe unice, cu întâmplări de viaţă de-a dreptul incredibile.

Astfel, telespectatorii au aflat în emisiunea de la TVR 2 cum primul public al lui Radu Gheorghe a fost format din doi miliţieni şi cum găinile din curte îl inspiră în melodiile sale onomatopeice. Artistul a făcut mărturisiri despre cum era la Cenaclul Flacăra şi despre cum el a stat la cozi, la Hollywood, pentru a intra în cetatea filmului.

Întamplarile hazlii de pe scenă ale artistului au fost însoţite de un recital inedit la vioară, precum şi de câteva dintre cele mai îndrăgite piese interpretate de Radu Gheorghe: Cioroiul pat (versuri Christian Morgenstern), Stau singur şi Amanta mortului (versuri de Eugen Seceleanu), Acasă şi Broasca ţestoasă (versuri de Radu Gheorghe).

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Puteţi descărca aplicațiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Din 9 martie, în fiecare duminică, de la ora 16.00, Ducu Bretzi este Omul cu chitara – cel care aduce la TVR 2, alături de Cristina Şoloc, atmosfera caldă a şuetelor cu amintiri şi întâmplări din lumea muzicii folk. Pe parcursul unei ore telespectatorii se pot delecta cu muzica sufletului, cu poezie pe accorduri calde, poveşti folk spuse la gura sobei de către artişti consacraţi ai genului sau tineri care s-au afirmat în ultimii ani.

 

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2