loader
Foto

Galerie foto

Programul „Shakespeare 400” continuă la TVR 2 cu „Povestea de iarnă”

Luni, 15 februarie, de la ora 19:40 urmăriţi la TVR 2 şi TVR+ capodopera shakespeariană în viziunea regizorală a lui Alexander Hausvater.

 

Teatru TV

Anul acesta comemorăm 400 de ani de la moartea unuia dintre cei mai cunoscuți creatori ai tuturor timpurilor, William Shakespeare. A scris, a jucat, a împuns vremurile cu un ochi sardonic, a vorbit despre iubire și moarte cu egală tandrețe, a lăsat lumii creații pe care, și astăzi, le descoperim strălucind diferit de la o clipă la alta, așa cum doar diamantele o fac.

Casa de Producție TVR vă invită ca pe tot parcursul anului 2016 să fiți parte din Shakespeare 400. Ne propunem să vă aducem în case montări ale unora dintre cele mai cunoscute scrieri, spectacole de dans, personaje puternice care au scris istoria, dar și istoria teatrului, actori cu har și forță.

Al doilea spectacol al programului Shakespeare 400 este „Povestea de iarnă” în viziunea regizorală a lui Alexander Hausvater, difuzată luni, 15 februarie, de la ora 19:40, la TVR 2 şi online pe TVR+.


Photo credit: http://ro.tntimisoara.com

 

Povestea de iarnă

Adaptarea şi traducerea Peca Ştefan

Un spectacol realizat de Teatrul Naţional din Timişoara şi preluat la Bucureşti, de la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale”

Distribuţia: Ion Rizea, Claudia Ieremia, Ovidiu Crişan, Damian Oancea, Ana Maria Cojocaru, Colin Buzoianu, Victor Manovici, Cătălin Ursu, Doru Iosif, Benone Viziteu, Ioan Strugari, Alina Reus,Valentin Ivanciuc, Laura Avarvari, Luminiţa Tulgara, Sabina Bijan, Mircea Ionuţ Pandele .

Regia de montaj: Gini Ignat

Director imagine: Laurenţiu Popescu

Muzica: Dan Jinga

Decoruri: Lucian Lichiardopol

Costume: Stela Verebceanu

Coregrafia: Mălina Andrei

Producător: Doina Teodoru,  Silviu Jicman

Un spectacol de Alexander Hausvater

Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de CASA DE PRODUCŢIE TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni. Producător coordonator: DEMETER András István

 


***
Shakespeare trivia


Teatrul Shakespeare Globe se află pe malul Tamisei, în Londra, fiind ridicat între anii 1597-1599. Este o construcție rotundă, în aer liber, cu un acoperiș care protejează doar locurile unde există scaune. Acestea sunt situate la cele trei etaje pe care le are construcția. Zona de jos este destinată publicului care stă în picioare pe durata reprezentației.

În vremea lui Shakespeare (care a fost şi acţionar al teatrului - el deţinând 12.5%) spectatorii care stăteau acolo plăteau un penny pentru biletul de intrare. "Afișele" erau steaguri colorate care anunțau ce se joacă: steag roșu- piesă istorică, steag alb-comedie, steag negru-tragedie.  Startul pieselor se anunţa printr-o trompetă numită... gong.

Toate rolurile, feminine sau masculine, erau interpretate de bărbați. Femeile au apărut pe scenă cu o sută și ceva de ani mai târziu. Teatrul original a ars în 1613, dar nimeni nu a fost rănit, cu excepția unui actor căruia i-au luat foc pantalonii. Dar nici acesta nu a pățit mare lucru, flacăra fiind stinsă cu o sticlă de bere.

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2