loader
Foto

Galerie foto

Programe speciale de Paşte la TVR 2

Transmisiuni speciale de la Vatican, documentare tematice, dansuri, cântece şi tradiţii româneşti, muzică, umor, filme şi multe ediţii speciale sunt pregătite special pentru această sărbătoare.

 

 

Paşte Fericit la TVR 2! - Urmărind un program special pentru toate gusturile cu transmisiuni speciale de la Vatican, documentare tematice, dansuri, cântece şi tradiţii româneşti de sărbătoare, recitaluri muzicale, umor, filme. Nu vor lipsi ediţiile speciale ale emisiunilor consacrate precum: Destine ca-n filme, D’ale lu’ Mitică, Omul cu chitara, Drumul Succesului, În curtea bunicilor – detalii găsiţi în informaţiile de mai jos,

Sâmbătă, 19 aprilie

10.00 Drumul succesului. - Ema Pendiuc aduce o ediţie specială cu mesteşuguri tradiţionale din satele românesti. Veţi cunoaşte tineri talentaţi, pasionaţi de tradiţiile moştenite de la străbuni: dogărit, olărit, sculptură care au ajuns, din satele lor, până pe podiumurile de premiere al marilor festivaluri internaţionale.

13.00 - Popasuri folclorice -Ediţie în care prezentatoarea Roxana Bădescu discută cu invitaţii săi Elena Mândrescu, Marius Zgăianu, Andreea Chisăliţă şi Laura Erhan despre pregătirile pentru masa de Paşte (vopsitul şi încondeiatul ouălelor, preparatul colacilor şi  cozonacilor) şi cu conf. dr. univ. Doina Isfanoni despre semnificaţia Învierii Domnului în tradiţia populară. Cântecele populare sunt interpretate de Irina Loghin, Valentin Albesteanu, Adriana Mihai, Polina Gheorghe, precum şi de grupul vocal-folcloric "Ciuleandra".

16.00Memorialul Durerii . Ediţia din săptămâna Patimilor este dedicată monseniorului Vladimir Ghika. A fost preot, diplomat, confesor, om de știință. A fost arestat în noiembrie 1952 sub acuzația de „înaltă trădare” și întemnițat la Jilava. Un an mai târziu a fost judecat. A murit la 16 mai 1954, din cauza tratamentului la care a fost supus în închisoare

18.30 - Aştept să învieze

Documentar cu Marius Manole, preotul  Mihail şi preotul Irineu. De  cele mai multe ori, treziţi de cine ştie ce din transa a cotidianului, realizăm că viaţa este ceva trecător. Nu  dăm imprtanţă prea mare timpului  si  uitam sa ne multumim  cu faptul ca am mai trait sa vedem un apus de soare.

21.00 Credo. - Ediţie specială - Învierea de la Vatican - Transmisiune directă de la Vatican

 

Duminică, 20 aprilie

9.55 - Paşte în Maramureş

Telespectatorii se pot bucura de Învierea din miez de noapte la Mănăstirea Dragomireşti, de Învierea de la mijirea zorilor la Poienile Izei, de cea de-a doua Înviere la Rozavlea.

10.10 - În curtea bunicilor - Ediţie specială Prezintă: Alexandrina Halic, Cristian Mitescu, Claudia Nicolau, Nuami Dinescu. În prima zi de Paşte, în curtea bunicilor, cei mici vor  cânta, vor dansa şi vor sărbători Învierea alături de familia Iepuraşilor Artişti: Iepurilă, Iepurica-Poezica, Pictorilă, Riladans, Cineiepuraş, Sculptorel şi Arhiric.

12.00 Pescar hoinar - Ediţie specială de Paşte. Prezentatorii Victor Ţăruş  şi Eugen Roibu au pregătit un reportaj despre pescuitul scrumbiei de Dunăre pe braţul Sf. Gheorghe, despre reţetele pescăreşti şi obiceiurile locale pentru sărbătorile pascale.

12.30 Credo - Ediţie specială - Urbi et Orbi de la Vatican – mesajul şi binecuvântarea Papei adresate „Cetăţii şi Lumii” în transmisiune directă de la Vatican

16.00 Omul cu chitara . Prezentatorii: Cristina Şoloc şi Ducu Bertzi au pregătit o ediţie specială de Paşte cu un invitat special: Radu Gheorghe şi cele mai frumoase cântece ale sale.

19.10 Sărbătoarea primăverii . Prezintă Roxana Bădescu

De Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului, Muzeul  Satului Vâlcean din Bujoreni primeşte oaspeţi de seamă la masa de Paşti. Cu bucate alese, cozonaci şi ouă,  vin din toate colţurile ţării artişti populari pentru a fi împreună şi a se bucura  de lumina Învierii. Rostesc Hristos a Înviat ! /Adevărat a Înviat ! şi aduc prin cântecele lor urări de bine şi sănătate: Sofia Vicoveanca, Mioara Velicu, Matilda Pascal Cojocăriţa, Nineta Popa, Gheorghe Roşoga, Ion Ghiţulescu şi Ansamblul artistic „Doina Gorjului”, Elena Jurjescu, Elisabeta Turcu –Juverdeanu,  Margareta Clipa, Nina Predescu, Emilia Ghinescu, Adriana Mihai, Polina Gheorghe, Constantin Lătăreţu, violonistul Ştefan Cigu şi Ansamblul profesionist „Dor românesc” din Bistriţa-Năsăud, grupurile vocal-folclorice: „Ciuleandra” din Prahova, „Rapsozii Oltului de Jos” din Drăgăneşti,  „Floricica” din Costeşti, jud. Argeş, Ansamblurile folclorice: „Muşeţeanca” din Brăila,  „Stejarul” din Săsciori şi „Doina Mureşului” din Ciugud, jud. Alba. Acompaniază orchestrele profesioniste: „Doina Gorjului”, dirijor Marcel Parnica şi „Dor românesc”, dirijor Ştefan Cigu.

 

Luni, 21 aprilie

Luni şi marţi, de la ora 13.00 - Magia Primăverii -"Vă place opera?". Program în două părţi ce cuprinde seria concertelor organizate de Lanto Communication pe scena Ateneului Român:  Magia Primaverii -"Vă place opera?". Orchestra Română de Tineret, una dintre cele mai bune orchestre simfonice din ţară, a abordat pentru prima oară un repertoriu de operă: uverturi, intermezzo -uri şi arii din opere celebre. Invitaţi de marcă, aşa cum suntem obisnuiţi de cinci ani de zile de când preluăm seria concertelor din cadrul "Anotimpurilor Magice" au fost:  soprana Cellia Costea şi  baritonul George Petean, iar la pupitru, dirijorul David Crescenzi. Un triumvirat care a dus la o seară unică, efervescetă pentru iubitorii de operă şi nu numai.

Concertul a fost în beneficiul Orchestrei Române de Tineret. Soliştii şi dirijorul au donat onorariile pentru a se achiziţiona instrumentele de percuţie.

Luni şi marţi, de la ora 14.00 Concert de Paşte . Program în două părţi cu recitalul oferit de Orchestra şi Corul Tabernacle din Salt Lake City, dirijor Mack Wilberg. Două programe muzicale dedicate sărbătorilor Pascale, ce oferă telespectatorilor din România lucrări semnate de compozitorii: G.F.Handel, Edvard Grieg, Mack Wilberg, Joachim Neander.

17.00 - Concert The Piano Guys (The Piano Guys Live at Red Butte Garden, SUA, 2013)

Trupa The Piano Guys provine din statul american Utah şi se bucură de o ascensiune meteorică datorită auto-promovării pe internet cu o serie de videoclipuri originale. Biletele la concertele lor se vând cu mult timp înainte iar talentul şi naturaleţea lor stau la baza celebrităţii. Este probabil prima întânlire a telespectatorilor români cu această trupă interesantă cu un repertoriu şi cu o interpretare scenică inedită.

Luni şi marţi, de la ora 18.40 Album de Paşte. În cea de-a doua şi cea de-a treia zi de Paşte, TVR 2 aduce un program special de sărbătoare. Gazde sunt actriţele Adriana Trandafir şi Monica Davidescu, care au pregătit pentru telespectatorii de toate vârstele un preţios ALBUM DE PAŞTE  cu cele mai valoroase înregistrări şi imagini din Arhiva de Aur a Televiziunii Române. Împreună ne vom  aminti de momente minunate şi recitaluri de excepţie a marilor artişti ai acestei ţări.

22.10 - Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu -  Documentar realizat în 2011 în regia lui Nicolae Mărgineanu. Narator: Maria Ploae. Numit Sfântul de către colegii săi de la Academia Teologică din Sibiu, căutat si urmat de mii de credincioşi dornici să se împărtăşească din izvorul spiritualităţii sale, sensibil pictor de biserici, om de cultură şi filosof al ştiinţelor şi religiei, preotul Arsenie Boca era neclintit în credinţa că Dumnezeu se află la cârma lumii. O personalitate unică, ce atrăgea ca un magnet oameni din toate categoriile sociale, dar şi permanenta suspiciune a autorităţilor epocii, care nu puteau înţelege de unde venea acea forţă excepţională de a face lumea să se adune în jurul

 

Marţi, 22 aprilie

20.10 - Destine ca-n filme - Ediţie specială

Exista unii oameni care se nasc sub o stea mai puţin norocoasă şi parcă nimic din acest univers nu este de partea lor. Însă, cu timpul, ei descoperă că secretul reuşitei este ceva ce vine din propria fiinţă. Astfel de oameni au primit-o pe Iuliana Marciuc în viaţa lor, şi-au deschis bucuroşi sufletele şi ne-au oferit tuturor o lecţie de viaţă. De Sfintele Sărbatori de Paşte, în studioul “Destine ca-n filme” vin cîţiva dintre cei care ne-au convins că destinul se află în propriile mâini şi ne-au arătat că fiecare dintre noi îşi poate decide soarta. O ediţie specială, cu oameni deosebiţi şi surprize pe măsură.

 

Filmele TVR 2 în perioada 19-22 aprilie

Sâmbătă, 19 aprilie, de la ora 10.40 - Dragoste veşnică (FOREVER LOVE – SUA, 1998)

Regia: Michael Switzer. Cu: Reba McEntire, Tim Matheson, Bess Armstrong

*Dramă. Când Lizzie Brookes suferă un atac cerebral la doar 24 de ani şi intră în comă profundă, soţul ei, Alex, decide s-o îngrijească el însuşi până când îşi va reveni. Gail, cea mai bună prietenă a lui Lizzie, îi oferă sprijin, consolare şi-l ajută s-o crească pe micuţa Emma. Timpul trece, cei doi se apropie şi ajung să formeze o adevărată familie. Până când, 20 de ani mai târziu, Lizzie se trezeşte pe neaşteptate din comă şi vrea să dea timpul înapoi...

 

Sâmbătă, 19 aprilie, de la ora 19.10 - Inimi regăsite (A STAR FOR TWO – SUA, 1991)

Regia: Jim Kaufman. Cu: Anthony Quinn, Lauren Bacall

*Dramă. După 40 de ani, doi îndrăgostiţi despărţiţi de al Doilea Război Mondial se reîntâlnesc şi încearcă să reaprindă vechea scânteie, dar descoperă că nu e deloc simplu să reia povestea întreruptă.

 

Duminică, 20 aprilie, de la ora 14.10 - Iancu Jianu, zapciul (România, 1980)

Regia: Dinu Cocea. Cu: Adrian Pintea, Radu Beligan, Ioana Ciomârtan

Aventuri. Iancu, fiu de boier, slujeşte cinstit domnia ca zapciu, în vreme ce Tudor aşteaptă doar un semn ca să stârnească revoluţia în Oltenia. Când un haiduc fură caravanele cu aur ale lui Caragea, Iancu, aspru şi neîndurător, are grijă ca nimeni să nu încalce legea, însă foarte curând va începe să înţeleagă că aceasta este anume făcută ca să-i înrobească pe săraci.

 

Duminică, 20 aprilie, de la ora 21.10 - Iancu Jianu, haiducul (România, 1981)

Regia: Dinu Cocea. Cu: Adrian Pintea, Cornel Coman, Emanoil Petruţ .

Aventuri. Iancu Jianu se alătură haiducului Mereanu şi începe lupta pentru răsturnarea regimului fanariot. După ce scapă de spânzurătoare, datorită Tincuţei, care-l ia de soţ, şi este iertat după obiceiul pământului, Iancu încearcă să se reîntoarcă în lumea boierească. Cum însă nu mai poate duce acest fel de viaţă, el se alătură cetei mari a lui Tudor.

 

Luni, 21 aprilie, de la ora 8.10 - Maria Mirabela – România, 1983

Regia: Ion Popescu Gopo. Cu: Medeea Marinescu, Gilda Manolescu

Maria şi Mirabela, două fetiţe, sunt antrenate intr-o călătorie fantastică în care vor întâlni zâne, licurici, broscuţe, omizi şi vor avea parte de numeroase aventuri.

 

Luni, 21 aprilie, de la ora 11.10 - Rătăcit în jungla civilizaţiei (WILD GRIZZLY - SUA, 2000)
Regia: Sean McNamara. Cu: Riley Smith, Daniel Baldwin
Aventuri. Când un urs grizzly scapă din pădure şi începe să terorizeze liniştita comunitate Pine Lake, Josh Harding, puştiul nou-venit în oraş, încearcă să afle ce anume îl împinge pe uriaşul animal să se comporte agresiv. Dar tentativele lui disperate de a salva animalul se lovesc de îndârjirea poliţiei şi a altor membri ai comunităţii de a-l vâna, pentru a scăpa oraşul de ameninţare.

 

Luni, 21 aprilie, de la ora 15.10 În umbra unui vis (SIDEKICKS – SUA, 1992)

Regia: Aaron Norris. Cu: Chuck Norris, Jonathan Brandis, Beau Bridges

Aventuri. Visul lui Barry este să devină campion de arte marţiale, deşi e un adolescent firav, timid şi astmatic, pe care nimeni nu-l crede în stare să reziste într-o luptă corp la corp. Domnul Lee, un bucătar priceput şi la gătit, şi la karate, îi va dezvălui lui Barry secretele tehnicilor de luptă şi-i va pregăti terenul pentru întâlnirea cu eroul său, Chuck Norris.

 

Luni, 21 aprilie, de la ora 20.10- Visul unei nopţi de vară (A MIDSUMMER NIGHT'S DREAM – SUA, 1999). Regia: Michael Hoffman. Cu: Michelle Pfeiffer, Kevin Klein, Rupert Everett

Comedie romantică. Povestea din piesa lui Shakespeare s-a mutat din Atena antică, în însorita Toscană, la sfârşit de secol XIX. În timp ce se fac pregătiri pentru apropiata nuntă a ducelui Tezeu cu nobila Hippolita, încurcăturile amoroase se ţin lanţ la curte – şi nu numai. Hermia vrea să fugă cu iubitul ei Lysander, dar i-a fost promisă tânărului Demetrius, de care este însă îndrăgostită prietena Hermiei, Helena. Totul devine şi mai complicat atunci când, amuzaţi de agitaţia muritorilor, spiriduşii pădurii se amestecă în poveste: neastâmpăratul Puck le serveşte tinerilor o poţiune care-i zăpăceşte şi mai tare, în timp ce Titania şi Oberon, stăpânii regatului zânelor, sunt ei înşişi eroii unei tragicomedii conjugale. În toată această harababură, e de mirare dacă cineva îşi va găsi perechea potrivită !

 

Marţi, 22 aprilie, de la ora 8.10 Maria Mirabela în Tranzistoria - România, 1989

Regia: Ion Popescu Gopo. Cu: Ioana Moraru, Adriana Cucinschi

Filmul continuă aventurile Mariei şi Mirabelei, de data aceasta într-o lume imaginară din interiorul televizorului. Personajele animate ies dintr-un tablou în dormitor: un fluture şi un licurici le caută pe fetiţe, dar sunt atacaţi de "faraziţi". Dan, un electronist priceput, repară televizorul şi alungă faraziţii.

 

Marţi, 22 aprilie, de la ora 15.10 Părinţi ideali (NORTH – SUA, 1994)

Regia: Rob Reiner. Cu: Elijah Wood, Bruce Willis

Aventuri. North,un băiat de 11 ani, s-a săturat ca părinţii  lui să fie tot timpul preocupaţi de carieră şi să nu-i acorde atenţia de care el are nevoie, aşa că le intentează proces. Judecătorul decide că North îşi poate căuta alţi părinţi, dar, dacă nu-i găseşte în decurs de două luni, să se întoarcă la ai lui.

 

Marţi, 22 aprilie, de la ora  22.10 Vulturii legii (LEGAL EAGLES – SUA, 1989)

Regia: Ivan Reitman. Cu: Robert Redford, Debra Winger, Darryl Hannah

Thriller, comedie. Ambiţiosul Tom Logan e la un pas de a deveni procuror districtual al New York-ului, când întâlnirea cu avocata Laura Kelly îi schimbă cursul carierei. Laura, cel puţin la fel de ambiţioasă şi de încăpăţânată ca el, o reprezintă pe tânăra Chelsea Deardon, acuzată că ar fi furat un tablou de la un cunoscut negustor de artă. Fata susţine însă că tabloul îi aparţine şi că i-a fost dăruit chiar de pictor, tatăl ei, mort cu ani în urmă în împrejurări dubioase. Pe măsură ce noi elemente complică ancheta, cei doi avocaţi - iniţial aflaţi în tabere opuse - îşi unesc forţele pentru a dezlega misterul.

 

 

 

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

12:40 Teleshopping

 
Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

Spionaj în timpul Războiului Rece, în „Reţeaua cubaneză

Filmul de Artă la care vă invită TVR2 și TVR+ duminică, 31 martie, de la ora 22.00, este „Reţeaua cubaneză" (The Wasp Network – Franţa, Brazilia, ...

 

#tvr2