loader
Foto

Galerie foto

Prinţul Harry şi Meghan Markle, o nuntă ca-n poveşti

Reportaje în Telejurnalele TVR , ediţii speciale ale Ştirilor TVR şi Ora Regelui , dar şi un documentar şi un film în premieră şi în exclusivitate despre povestea de dragoste ca-n filme a noului cuplu regal au  putut fi urmărite la TVR 1 şi TVR 2 de-a lungul săptămânii care s-a încheiat.  

 

Prinţul Harry şi actriţa Meghan Markle s-au căsătorit sâmbătă, 19 mai, la capela Saint George de la Castelul Windsor. O planetă întreagă a avut privirile aţintite spre fericitul cuplu regal şi a aşteaptat cu nerăbdare ceremoniile care au avut loc la Londra în  weekend-ul trecut. Televiziunea Română a ţinut publicul conectat la evenimentul regal al momentului printr-o serie de transmisiuni directe, documentare şi filme în premieră, reportaje speciale ale corespondenţilor TVR la Londra, Laura Fronoiu şi Romeo Stancu, dar şi prin ştiri şi reportaje difuzate în Telejurnalele TVR 1 şi TVR 2 şi în emisiunile de actualitate ale postului TVR 1.

De-a lungul întregii săptămâni, în Telejurnalele TVR am primit informaţii despre pregătirile care au avut loc la Castelul Windsor, am mers cu prinţul Harry prin zonele colindate de el în România, iar din interviul acordat de Majestatea Sa Margareta am aflat despre nunţile regale şi despre relaţia cu familia regală britanică. Şi la 1 Matinal, Perfect Imperfect, Aici, Acum şi Pulsul Zilei, invitaţi speciali au adus amănunte despre evenimentul din familia regală britanică, iar reportajele şi transmisiunile în direct în emisiunile amintite au întregit tabloul unei nunţi ca-n poveşti.

De miercuri, corespondenţii speciali al Ştirilor TVR, reporterul Laura Fronoiu şi operatorul Romeo Stancu, au surprins atmosfera de la Londra înaintea celei mai aşteptate nunţi a anului. De la britanicii care s-au pregătit de nunta regală, am auzit de ce povestea de dragoste dintre Harry şi Meghan este deosebit de interesantă, deşi Harry are şanse minime să ajungă vreodată rege.

(w882)

Laura Fronoiu şi Romeo Stancu, corespondenţii speciali ai Ştirilor TVR la Londra

Specialiştii au estimat că evenimentul ar putea aduce încasări de 500 de milioane de lire sterline, datorită turiştilor care vor călători în Regat. În ce fel nunta regală a devenit o oportunitate de afaceri pentru comercianţi, aflăm tot de la corespondenţii Ştirilor TVR la Londra. Harry şi Meghan nu au invitat personalităţi politice, în schimb, la ceremonie au fost prezenţi colegii lui Meghan Markle din distribuţia serialului Suits. Cine a fost la nuntă, ce meniuri alese au fi pregătite pentru invitaţi am văzut în reportajele din emisiunile informative de la TVR 1 şi TVR 2.

Ce pariuri trăznite s-au făcut la nunta prinţului Harry, dar şi ce măsuri de securitate speciale au fost luate (cine îi păzeşte pe cei doi miri) pentru o bună desfăşurare a ceremoniilor de sâmbătă ne-au spus tot corespondenţii TVR la evenimentul familiei regale britanice. Conform estimărilor, aproape două miliarde de oameni vor urmări nunta regală la tv sau online. Câţi jurnalişti asigură transmisiunile de la Windsor am aflat de asemenea la Telejurnalele TVR sau în emisiunile de actualitate ale postului TVR 1.

(w882)

Vineri, 18 mai, de la ora 21.00, TVR 1 a transmis în premieră şi în exclusivitate documentarul O viaţă de poveste, Harry şi Meghan, producţie Marea Britanie 2018, regia şi scenariul Adrian Munsey şi Vance Goodwin. Cel mai bun scenarist de la Hollywood nu ar fi putut inventa un basm mai potrivit! Filmul documentar este un fascinant basm contemporan despre întâlnirea actriţei Meghan Markle, o luptătoare pentru drepturile femeii, cu Prinţul Henry de Wales, care a renunţat la rigorile regale, fără a-şi pierde titlurile. Împărtăşind aceleaşi pasiuni, cei doi par foarte potriviţi. Nunta lor confirmă adaptarea monarhiei britanice la modernitate.

Sâmbătă, 19 mai, într-o ediţie specială a Ştirilor TVR, am urmărit la TVR 1 principalele momente ale nunţii regale britanice: de la 13.00, am  văzut ultimele pregătiri pentru ceremonie şi sosirea invitaţilor. Apoi, începând cu ora 14.00, în ediţia specială Ora Regelui, TVR 1 a transmis în direct ceremonia oficiată de Arhiepiscopul de Canterbury, liderul Bisericii Anglicane. Invitaţii speciali ai Cameliei Csiki la Ora Regelui – Excelenţa Sa Paul Brummel, ambasadorul Marii Britanii în România, Sandra Gătejanu Gheorghe, director de protocol al Casei Regale a României şi Alexandru Ciucu, designer vestimentar - au comentat evenimentul de la Castelul Windsor. Corespondenţii Ştirilor TVR au surprins atmosfera din mijlocul celor adunaţi să salute mirii.

După ceremonia religioasă, Prinţul Harry şi aleasa lui au plecat într-o procesiune, au traversat într-o caleaşcă trasă de cai, escortată de un regiment de cavalerie al Casei Regale. Apoi, Harry şi Meghan au participat la o recepţie de nuntă alături de invitaţii la eveniment. Ziua s-a încheiat cu o petrecere privată, cu prieteni apropiaţi şi familia, găzduită de Prinţul Charles.

(w882)

Sâmbătă, 19 mai, de la ora 20.10, TVR 2 a programat drama romantică Harry şi Meghan: O iubire Regală (HARRY AND MEGHAN: A VERY ROYAL ROMANCE – SUA, 2018) în regia lui Menhaj Huda, cu Parisa Fitz-Henley şi Murray Fraser, în rolurile principale. Difuzată în premieră şi în exclusivitate în România, drama romantică este o incursiune în culisele poveştii de iubire dintre Prinţul Harry al Marii Britanii şi actriţa americană Meghan Markle. Realizat special pentru acest eveniment, filmul, produs de compania Lifetime (www.lifetimetv.co.uk) şi difuzat de TVR 2 în aceeaşi săptămână cu SUA şi Marea Britanie, invită telespectatorii să urmărească idila de la prima întâlnire a cuplului, până la cererea în căsătorie, dar şi momente emoţionante din anii de tinereţe ai prinţului. În film mai sunt evocaţi mama Prinţului Harry, Prinţesa Diana, decedată în 1997, interpretată de actriţa americană Bonnie Somerville, dar şi tatăl acestuia, prinţul moştenitor Charles, interpretat de Steve Coulter. Nu este uitată nici Violet Von Westenholtz (interpretată de Karin Inghammar), prietena comună a lui Meghan Markle şi a Prinţului Harry, despre care s-a scris că le-ar fi făcut cunoştinţă.

Telespectatorii TVR Internaţional şi TVR Moldova au putut urmări de asemenea transmisiunile directe de sâmbătă – Ediţia specială a Ştirilor TVR şi Ora Regelui - începând cu ora 13.00.

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă ,Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

19:05 Comisarul Rex

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 48

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist. O anchetă îl poartă pe comisarul italian Lorenzo Fabbri la Viena, unde întâmplarea i-l scoate în cale pe câinele poliţist Rex, care urmează să fie retras din activitate. Dar perseverentul patruped nu se lasă „scos la pensie”, ci îl ajută pe Fabbri să rezolve un caz complicat de crimă, dovedindu-se un partener de încredere. Ataşându-se de inteligentul animal, comisarul îl ia cu el la Roma, unde cariera lui Rex va continua cu succes timp de mulţi ani. Intuitiv, curajos şi loial, Rex va fi sprijinul de nădejde şi prietenul cel mai bun al comisarului Fabbri şi, apoi, al altor poliţişti cu care va lucra la cazuri palpitante şi periculoase.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2