loader
Foto

Galerie foto

Primăvara vine la TVR 2 cu filme pline de aventură și comedii

Filmele lunii aprilie se anunță diverse și interesante iar printre cele mai așteptate producții se numără „HIDALGO ŞI OCEANUL DE FOC”, „AL 13-LEA RĂZBOINIC”, „ASTERIX ŞI OBELIX: ÎN SLUJBA MAJESTĂŢII SALE” și „CĂLUGĂR ANTIGLONŢ”.

 

În luna care începe acum, TVR 2 aduce în grila sa de programe producții consacrate, precum AL 13-LEA RĂZBOINIC (THE 13TH WARRIOR – SUA, 1999), cu Antonio Banderas și Omar Sharif dar și de animații dedicate celor mari și celor mici precum ASTERIX ŞI OBELIX: ÎN SLUJBA MAJESTĂŢII SALE (ASTERIX & OBELIX: AU SERVICE DE SA MAJESTE – Franţa, Spania, 2012), cu Gérard Depardieu, Edouard Baer și Catherine Deneuve în rolurile principale, film difuzat de sărbătoarea Invierii Domnului (prima duminică de Paști). Adevărate momentele de relaxare le veți petrece alături de comedii: FEMEIA VISURILOR MELE (THE MARRYING MAN–SUA, 1991), cu Kim Basinger, Alec Baldwin și Armand Assante, iar peripețiile CĂLUGĂRULUI ANTIGLONŢ (BULLETPROOF MONK – SUA, 2003) cu Chow Yun-Fat, Seann William Scott și Jaime King în distribuție, vă vor face să râdeți cu sufletul la gură. În a doua zi de Paște, telespectatorii TVR 2 vor fi invitați și într-o adevărată aventură în deşertul încins al Arabiei, în HIDALGO ŞI OCEANUL DE FOC (HIDALGO – SUA, 2004), alături de actorii Viggo Mortensen, Omar Sharif și Louise Lombard.

MARŢI, 3 APRILIE, ora 20.10

CARTAGENA (L'HOMME DE CHEVET – Franţa, 2009)

Regia: Alain Monne
Cu: Sophie Marceau, Christopher Lambert, Margarita Rosa de Francisco

DRAMĂ. Ecranizare a romanului "L'homme de chevet" de Eric Holder. Devenită tetraplegică în urma unui accident grav de maşină, franţuzoaica Muriel trăieşte în Columbia, unde îl angajează ca infirmier pe Leo, fost boxer, deşi acesta n-are nicio calificare medicală. După ce trec peste lipsa de comunicare iniţială, cei doi îşi devin reciproc indispensabili: Leo îi câştigă încrederea lui Muriel, iar aceasta învaţă să redescopere lumea din jurul ei, de care se credea izolată pentru totdeauna. Interpretarea plină de sensibilitate a actorilor, Sophie Marceau şi Christopher Lambert, dau un plus de farmec şi dramatism filmului.

MIERCURI, 4 APRILIE, ora 20.10

FRAŢI DE SÂNGE (I GUAPPI – Italia, 1974)

Regia: Pasquale Squitieri
Cu: Claudia Cardinale, Franco Nero, Fabio Testi

DRAMĂ. Telecinemateca le-a pregătit iubitorilor de filme clasice  o producţie ce îi reuneşte pe doi dintre actorii cei mai iubiţi ai anilor 70: Claudia Cardinale şi Franco Nero.  În Napoli, la sfârşitul secolului XIX, Nicola Bellizzi visează să devină avocat. Pentru că a crescut orfan şi cunoaşte viaţa pe străzi, el încearcă să se ţină departe de necazuri, dar intră inevitabil în conflict cu şeful mafiei locale, Don Gaetano. Acesta se convinge, însă, că Nicola e un băiat inteligent şi ambiţios şi îl ia sub protecţia sa. Ca să-şi poată atinge idealul de justiţie, tânărul avocat aspirant se trezeşte legat pe veci de lumea tulbure a criminalităţii.

JOI, 5 APRILIE, ora 20.10

FANDANGO (A FINE STEP – SUA, 2014)

Regia: Jonathan Meyers
Cu: Luke Perry, Leonor Varela, Armand Assante

DRAMĂ. Entuziasmul unei adolescente îndrăgostite de călărie îi ajută pe Calvin Masterson şi pe calul acestuia, Fandango, să-şi depăşească traumele fizice şi emoţionale, după ce un accident pare să le fi curmat cariera competiţională.

VINERI, 6 APRILIE, ora 20.10

CALVAR PE MUNTE (ONE MORE MOUNTAIN – SUA, 1994)

Regia: Dick Lowry
Cu: Meredith Baxter, Chris Cooper, Jean Simmons

AVENTURI. În 1846, Margaret Reed, o aristocrată bogată din Chicago, împreună cu soţul şi copiii ei, ajunge printr-un concurs de împrejurări să se alăture unui grup de colonişti care străbat munţii Sierra Nevada, înfruntând natura dezlănţuită, sperând să ajungă şi să se stabilească în California. Până atunci însă, familia Reed locuise într-o ferma confortabilă şi pentru membrii familiei este aproape imposibil să se lupte cu animalele sălbatice și cu terenurile ostile, în momentul în care rămân izolați în Munții Sierra. Singuri în pustietate și fără nicio sursă de hrană, ei sunt puși la grea încercare sunt forțați să ia decizii greu de imaginat pentru a nu muri de foame.

DUMINICĂ, 8 APRILIE, ora 13.45

PĂCALĂ (ROMÂNIA, 1974)

Regia: Geo Saizescu

COMEDIE. Iubitorii filmelor de comedie se vor bucura de reîntâlnirea cu eroul snoavelor populare românești,  în cea de-a doua parte a filmului „Păcală” (1974). Duminică, 8 aprilie, de la ora 13.45, filmul regizat de Geo Saizescu, aflat pe locul 2 în topul celor mai vizionate filme românești, îi va aduce pe micul ecran pe marii actori: Sebastian Papaiani, Mariella Petrescu, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Vasilica Tastaman, Octavian Cotescu, Mariana Mihuț, Aurel Cioranu, Cosma Brașoveanu, Tanți Cocea, Ion Besoiu, Ovid Teodorescu, Ștefan Bănică, Geo Saizescu, Nucu Păunescu și Ileana Stana Ionescu.

DUMINICĂ, 8 APRILIE, ora 20.10

ASTERIX ŞI OBELIX: ÎN SLUJBA MAJESTĂŢII SALE (ASTERIX & OBELIX: AU SERVICE DE SA MAJESTE – Franţa, Spania, 2012)

Regia: Laurent Tirard
Cu: Gérard Depardieu, Edouard Baer, Catherine Deneuve, Danny Boon

COMEDIE. Suntem în anul 50 î. Hr. şi marele Cezar, însetat de noi invazii, îşi conduce legiunile într-un ţinut misterios numit Britania, pe care-l cucereşte imediat. Cu excepţia unui sătuc, care îi rezistă cu îndărătnicie. La capătul puterilor, Cordelia, regina britonilor, îşi trimite un slujitor credincios să ceară ajutor în Galia, unde doi eroi le-au ţinut deja piept romanilor, cu succes: Asterix şi Obelix. Deşi ocupaţi până peste cap în cătunul lor, faimoşii gali neînfricaţi înşfacă un butoi cu poţiune magică şi pornesc cu avânt într-o nouă aventură !

DUMINICĂ, 8 APRILIE, ora 22.10
FEMEIA VISURILOR MELE (THE MARRYING MAN–SUA, 1991)

Regia: John Rees
Cu: Kim Basinger, Alec Baldwin, Armand Assante, Elisabeth Shue

COMEDIE. Charley Pearl, un playboy bogat, o cunoaşte pe Vicki Anderson, cântăreaţă într-un club de noapte. Dar Charley va avea parte de o mare surpriză: Vicki este una din femeile celebrului gangster Bugsy Siegel, care, descoperindu-i împreună, îi obligă să se căsătorească.

LUNI, 9 APRILIE, ora 11.10
AVENTURILE LUI HUCK FINN (THE ADVENTURES OF HUCK FINN - SUA, 1993)

Regia: Stephen Sommers
Cu: Elijah Wood, Courtney B. Vance Robbie Coltrane

AVENTURI. Ecranizare a romanului cu acelaşi titlu de Mark Twain. Ca să scape de tatăl său tiran şi beţiv, micul Huck Finn fuge de acasă, însoţit de sclavul negru Jim. În ciuda riscurilor, cei doi fac rost de o plută şi pornesc într-o mare aventură pe fluviul Mississippi. Deşi fusese învăţat că un sclav nu valorează nimic şi că locul lui e în lanţuri, Huck hotărăşte să-si ajute prietenul să devină un om liber.

LUNI, 9 APRILIE, ora 20.10
HIDALGO ŞI OCEANUL DE FOC (HIDALGO – SUA, 2004)

Regia: Joe Johnston
Cu: Viggo Mortensen, Omar Sharif, Louise Lombard

AVENTURI. În Peninsula Arabia, departe de tărâmurile natale, cowboy-ul Frank T. Hopkins şi calul său Hidalgo intră într-o cursă a mândriei şi a supravieţuirii prin deşertul încins, supranumit Oceanul de Foc.

JOI 12 APRILIE, ora 20.10
CĂLUGĂR ANTIGLONŢ (BULLETPROOF MONK – SUA, 2003)

Regia: Paul Hunter
Cu: Chow Yun-Fat, Seann William Scott, Jaime King

ACŢIUNE/COMEDIE. Timp de 60 de ani, un misterios călugăr fără nume a avut datoria de a păstra şi proteja un manuscris străvechi, care conţine secretul tinereţii veşnice şi al puterii fără limite. Acum el îşi caută un înlocuitor şi soarta i-l scoate în cale pe Kar, un tânăr hoţ de buzunare, care, la prima vedere, nu pare candidatul ideal. Dar după ce Kar îl salvează pe călugăr dintr-o situaţie dificilă, cei doi devin parteneri în lupta împotriva unui personaj periculos, avid de putere, care a pus ochii pe pergament.

VINERI, 12 APRILIE, ora 21.10
RECRUTUL (THE RECRUIT – SUA, 2003)

Regia: Roger Donaldson
Cu: Al Pacino, Colin Farrell

THRILLER. Cel mai inteligent absolvent de studii superioare din tară este dorit de un agent CIA în Agenţie. Dar până să devină un adevărat ofiţer de informaţii, "recrutul" trebuie să supravieţuiască unor metode diabolice de antrenament, pe parcursul căruia află că nimeni nu este ce pare a fi.

SÂMBĂTĂ, 14 APRILIE, ora 20.10
AL 13-LEA RĂZBOINIC (THE 13TH WARRIOR – SUA, 1999)

Regia: John McTiernan
Cu: Antonio Banderas, Omar Sharif, Diane Venora

“Al 13-lea razboinic” este un film bazat pe cartea lui Michael Crichton si se inspira dintr-o legenda nordica. In aceasta adaptare a legendei lui Beowulf, apare nimeni altul decat Antonio Banderas. Personajul sau, un arab, ii va ajuta pe vikingi sa lupte impotriva unei armate intregi. Rolul arabului din secolul al X-lea este chiar cel al marelui calator Ahmed ibn Fadlan, iar filmul a aparut in 1999 a incitat mulți cinefili și profesori de literatură medievală.

DUMINICĂ, 15 aprilie, ora 20.10
Film istoric românesc - Centenarul Marii Uniri: HAIDUCII

România, 1966 Regia: Dinu Cocea Cu: Ion Besoiu, Marga Barbu, Amza Pellea

AVENTURI/ISTORIC, Primul film din seria "Haiducilor". În Muntenia secolului XVIII, în plină epocă fanariotă, Amza, căpitanul unei cete de haiduci, este trădat de fratele său de cruce, Sârbu, şi ajunge la ocnă. Ros de ambiții și însetat de avere, Sârbu intră în slujba domnitorului fanariot și devine căpitan de arnăuți. El se însoară cu fiica vel-vistiernicului Dudescu, pe care îl acuză apoi de trădare pentru a-i lua averea. Dar Amza, evadat de la ocnă, a jurat să se răzbune pe cel care l-a vândut.

MIERCURI, 18 aprilie, ora 21.10

HAMLET

Telecinemateca (Hamlet - SUA, 1990)
Regia: Franco Zeffirelli Cu: Mel Gibson, Glenn Close, Alan Bates, Paul Scofield, Helena Bonham Carter

*Nominalizări la Premiile Oscar 1991 pentru scenografie şi costume *Premiul David di Donatello pentru cel mai bun film străin Dramă, ecranizarea piesei lui William Shakespeare. Tragedia prinţului al Danemarcei, care-şi răzbună tatăl ucis de mama sa şi de unchiul său Claudiu, într-o impresionantă transpunere cinematografică semnată de Franco Zeffirelli, realizată în nordul Scoţiei.

VINERI, 20 aprilie, ora 23.10

MONGOLUL

(MONGOL-Rusia, Kazahstan, 2007)
Regia: Sergei Bodrov Cu: Tadanobu Asano, Amadu Mamadakov, Khulan Chuluun

*Nominalizare la premiul Oscar pentru film străin *Nominalizare la premiul publicului-Premiile Academiei Europene de Film 2008 Dramă. La vârsta de nouă ani, Temugin-viitorul Genghis Han-porneşte într-o călătorie cu tatăl său, pentru a o alege pe fata cu care se va căsători mai târziu. Temugin îi promite lui Borte, tânăra lui aleasă, că se va întoarce după ea peste cinci ani. Pe drumul de întoarcere, tatăl e otrăvit, iar băiatul, rămas singur, trece printr-o serie de grele încercări, de la înfometare şi umilinţe, până la sclavie. Mai târziu, cu ajutorul lui Borte, el va depăşi toate piedicile, devenind cel mai mare cuceritor din istoria umanităţii.

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2