loader
Foto

Galerie foto

Boris Velimirovici

S-a născut în 1976, la Pojejena (Caraş-Severin). Este licenţiat în filologie la Facultatea de Litere, Filosofie şi Istorie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. A debutat în presa locală din Timișoara înca din timpul facultății, colaborând cu ziarul sârbesc Nasa Rec și Studioul Teritorial TVR Tiimișoara.

 

Altfel, dar la fel

În anul 2003, s-a mutat în București, unde lucrează în mai multe redacții din presa scrisă și televiziune. A venit în TVR în anul 2015, când s-a alăturat echipei Secției Alte Minorități. Din 2016 până în 2021 a condus Secția Alte Minorități a SRTV. Aici a inițiat mai multe proiecte editoriale de promovare a identității și culturii comunităților etnice din România.

În prezent este implicat în realizarea proiectului on-line “11%, ALTFEL, DAR LA FEL” - primul podcast dedicat etnicilor din România. Totodată, la TVR Info, este parte a proiectului Info Etnic, o emisiune de dezbatere pe problematica drepturilor minorităților naționale.

***

La TVR 2 este parte din proiectul ALTFEL, DAR LA FEL, un talk-show axat pe respectarea drepturilor omului în România, ce poate fi văzut în fiecare seară de joi, în direct, de la ora 22.00.

10:00 Documentar 360°GEO (R)

* Caperele din Sicilia-savoarea Mediteranei (Les câpres de Sicile, la saveur de la Méditerranée, Franţa-Germania, 2020)

Caperul, una dintre cele mai vechi plante cultivate în bazinul Mediteranei, este foarte răspândit în sudul Italiei. Se consumă nu doar fructele, boabe de capere-numite cucunci în Italia-, cât mai ales bobocii comestibili ai florilor, numiţi capere, care se conservă în sare sau în ulei. Pe insula vulcanică Pantelleria din sudul Siciliei se recoltează capere de cea mai bună calitate.

Redactor: Adriana Vulpe

Realizator: Martin Schacht

(Reluare)
11:00 Magazin Deutsche Welle

* Revoluţia tehnologică (REV-Magazin auto, Germania, 2022) PREMIERĂ

*Noile tehnologii revoluţionează maşinile, oraşele, modul nostru de viaţă. Programul-magazin detaliază paşii acestei revoluţii tehnologice.

Episodul:52

Redactor: Vlad Ţurcan