loader
Foto

Galerie foto

Premianţii internetului la „Reţeaua de idoli”

La TVR 2, în fiecare duminică, de la ora 18.00, Irina Păcurariu ne prezintă români "number one", oameni care au atins performanţe incredibile.

 

Irina Păcurariu
Rețeaua de idoli

Invitaţii Irinei Păcurariu din această săptămână sunt adevărate modele pentru utilizatorii de internet. Performeri de necontestat, ei au urmat cariere de succes şi chiar au ajuns primii în domeniul lor.

Duminică, 27 octombrie, de la ora 18:00, la „Reţeaua de idoli” îşi spun povestea doi antreprenori din Iaşi, Alexandru și Cristina Badan, primii români deținători ai „Butonului de diamant”, distincţie acordată de YouTube canalelor care depășesc 10 milioane de abonați.

(oar_w460)

La începutul anului, premiul oferit de YouTube ajungea la un canal românesc, „LooLoo Kids” - o premieră pentru România și Europa Centrală și de Sud-Est. Canalul dedicat copiilor, cu cântece și animații 3D, a fost fondat de Alexandru și Cristina Badan. Părinţi a trei copii, ieşenii au început să posteze filmuleţe în joacă. Au avut succes, iar în 2014 lansau „LooLooKids”, canal care acum numără peste 13 milioane de abonați și mai mult de 5 miliarde de vizualizări.

„La toate serbările de la grădiniţă ne dădeau lista de cântece şi constantam cu surprindere că peste 80 la sută erau de la Tralalala. Bineînţeles că educatoarele nu ştiau că noi suntem în spatele proiectului... era amuzant şi emoţionant în acelaşi timp pentru că s-a schimbat modul de educaţie. De fapt, asta a fost dorinţa noastră, iniţial am pornit ca un proiect educativ”, spune Alexandru Badan.

„LooLoo Kids” aparţine companiei Mora TV, care mai are în portofoliu „TraLaLa” – un canal cu 2 milioane de abonați destinat publicului din România, cu cântece și animații 3D pentru copii, și „BoonBoon” – cu desene animate dublate în limba română.

„Alexandru și Cristina Badan dețin astăzi cel mai vizionat canal de Youtube din România, considerat campion pentru Sud-Estul Europei, în TOP 50 mondial de câțiva ani. Nu sunt IT-iști, nu se pricep la muzică, nu au pregătire cinematografică. Dar sunt cei mai buni!”, spune Irina Păcurariu.

Şi în cel de-al doilea subiect al ediţiei de duminică, la "Reţeaua de idoli" se vorbește tot despre forța internetului, care, în cazul Atenei Boca face demonstrația faptului că există și oameni care pot spune cum au făcut primul milion de euro. În cazul comunității „La Primul Bebe”, creată de Atena Boca, răspunsul e simplu: banii s-au strâns pe Facebook.

10:30 Magazin Deutsche Welle

Globalizarea: riscuri şi beneficii (GLOBAL US Magazin despre globalizare, Germania, 2024) PREMIERĂ

Programul-magazin tratează problemele lumii contemporane inter-conectate, cu focus pe sintagma „local este global” şi vice-versa, şi arată cum se adaptează oamenii la oportunităţile şi la riscurile globalizării.

Episodul 97

Redactor: Corina Feleagă

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 66

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)
 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne invită joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2