loader
Foto

Galerie foto

Poveşti de dragoste cu Marlene Dietrich şi Gary Cooper

Vineri, 3 iulie, de la ora 16:10, TVR 2 a difuzat „Maroc”, prima colaborare americană a actriţei de origine germană şi unul dintre filmele care a propulsat-o pe scena internaţională.

 

În primul ei film hollywoodian, Marlene Dietrich o interpretează pe Amy Jolly, o cântăreaţă de cabaret cu un trecut tumultuos, proaspăt venită de la Paris în Maroc. Aici, ea îl întâlneşte pe Tom Brown, înrolat în Legiunea Străină pentru a scăpa de amintirile dureroase care îl bântuiau. Încercând să-l seducă, Amy sfârşeşte prin a se îndrăgosti de Tom şi a renunţa, de dragul lui, la un foarte bogat protector.

Filmul a primit patru nominalizări la Premiile Oscar (cea mai bună actriţă, cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun regizor). „Maroc” a rămas în istoria cinematografiei şi prin îndrăzneala interpretării rolului Amy Jolly. Marlene Dietreche apare – surprinzător şi scandalos pentru acea perioadă – îmbrăcată într-un costum bărbătesc şi sărută o altă femeie.

Marlene Dietrich a jucat în şase filme regizate de Josef von Sternberg, printre care The Blue Angel (1930, filmul care i-a adus faima internaţională), Shanghai Express (1932) şi Desire (1936). În 1992, „Maroc” a fost selectat pentru conservare de către Registrul Naţional de Film în Biblioteca Congresului pentru  importanţa sa „culturală, istorică şi estetică”.

4:25 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

5:15 Teleşcoala (R)

*Clasa a VIII-a

*Limba si literatura română

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)
 
Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

Dive ale Televiziunii Române, legende și artiști iubiți la ”Drag de România mea!”

Cel de-al 12-lea sezon din... ”Drag de România mea!” a continuat duminică, 14 aprilie, la TVR2, de la ora 15:00.  

 

#tvr2